Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

4 Απριλίου  Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας 

Η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων θεσπίστηκε το 2010 για την ευαισθητοποίηση  σχετικά με την τύχη των εκατομμυρίων αδέσποτων που υπολογίζεται ότι ζουν κάτω από πολύ κακές συνθήκες στον πλανήτη μας. Οι φιλοζωικές οργανώσεις προωθούν με την ευκαιρία αυτή την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων ενώ τονίζουν την ανάγκη φροντίδας και προστασίας τους από διάφορους κινδύνους, μεταξύ των οποίων η έλλειψη φαγητού και νερού, η εγκατάλειψη, η ανθρώπινη βία, ο υπερπληθυσμός, οι καιρικές συνθήκες, η παράνομη εκτροφή, οι ασθένειες κ.α. Ειδικότερα στη χώρα μας και μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής η συγκεκριμένη ημέρα καθιερώνεται ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και θα είναι αφιερωμένη στην υλοποίηση σχετικών δράσεων.

Με τα παιδιά συζητήσαμε  αν γνωρίζουν τι σημαίνει Αδέσποτο Ζώο. Μας εξέπληξαν με τα πόσα πολλά γνώριζαν για το θέμα. Αρκετά  παιδιά  είχαν κατοικίδιο.

Μιλήσαμε για τις  ανάγκες των ζώων  και αποτυπώσαμε τις ιδέες μας σε φύλλο εργασίας. Και στη συνέχεια τις συγκεντρώσαμε  σε συννεφόλεξο.

ζωαζωα4 1

Με τη Βοήθεια της  Τεχνητής  Νοημοσύνης  φέραμε  ζώα στο σχολείο μας.