Ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο.

Η μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό σχολείο , όπως και κάθε άλλη μετάβαση, αποτελεί ένα  μοναδικό  βίωμα  τόσο για το παιδί  όσο και για τους γονείς  αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Προκειμένου να μειωθεί το άγχος που βιώνουν  όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία   και να ενισχυθούν θετικά συναισθήματα  πραγματοποιήσαμε  στο Νηπιαγωγείο μας  δράσεις  σε δυο κατευθύνσεις.

Σε συνεργασία με το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου   υλοποιήθηκε  η δράση -γέφυρα.

Αρχικά συζητήσαμε  τα συναισθήματα των παιδιών για τη μετάβασή τους  στο δημοτικό σχολείο. Φόβος, ντροπή  και ανησυχία  ήταν αυτά που εντοπίσαμε.

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το Δημοτικό σχολείο  όπου είχαμε την ευκαιρία  να γνωρίσουμε μια τάξη δημοτικού.

Δημιουργήθηκε  ένα πολύ ευχάριστο κλίμα με τραγούδια και χορό.

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου συνεργάστηκαν  με τα παιδιά του δημοτικού και έφτιαξαν ένα λουλούδι  στο οποίο έγραψαν και ζωγράφισαν  τη σκέψη τους για το δημοτικό σχολείο.

20240529 093349 20240529 093553

Τα λουλούδια  και οι πατούσες  που φτιάξαμε στο Νηπιαγωγείο αποτελούν τη γέφυρα σύνδεσης και θα μας περιμένουν το Σεμπτέβρη στο νέο μας σχολείο

.38895a1c 8737 40fd adad 9783d0549099

Ευχαριστούμε  θερμά το Διευθυντή του 6ου Δημοτικού  Κο Στρατή Χατζηδημητρίου, την Κα Γιώτα  και την Κα Πόπη για τη συνεργασία, φιλοξενία, την θερμή υποδοχή και το υπέροχο κλίμα που δημιούργησαν για τα παιδιά μας.

Ήδη με την επιστροφή μας  στο Νηπιαγωγείο  τα παιδιά δήλωσαν ότι ένιωθαν χαρούμενα  και ότι είχαν εξαφανιστεί  τα αρνητικά συναισθήματα.

Η δεύτερη δράση μας  ήταν  η ενημέρωση -συζήτηση των γονέων  με την ψυχολόγο   και την κοινωνική  λειτουργό  του σχολείου μας ,κα Φραγκιαδάκη Μαρία και κα  Χατζηιωάννου Σοφία.

Οι γονείς  κατέθεσαν σκέψεις , προβληματισμούς  εμπειρίες  και απαντήθηκαν ερωτήσεις.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βοηθήσαμε  να  ξεπεράσατε κάποιες ανησυχίες ,όπως μας δηλώσατε.

Στη σελίδα  του παρόντος ιστότοπου  ” Άρθρα για γονείς” θα βρείτε  σχετικό άρθρο.