ΘΕΜΑ: Μαθήματα γνωριμίας με την αρχαία ελληνική γλώσσα
Σας γνωρίζουμε ότι ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας προτίθεται να διοργανώσει και πάλι μαθήματα γνωριμίας με την αρχαία ελληνική γλώσσα για όσα παιδιά της ΣΤ δημοτικού το επιθυμούν το διάστημα 17-20 Ιουνίου 2024 . Η δράση αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο της ομαλής μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και αποσκοπεί στο να διαλύσει τους δισταγμούς και τις φοβίες των μαθητών/τριών σε σχέση με τη νέα βαθμίδα εκπαίδευσης αλλά και το μάθημα των αρχαίων ελληνικών.
Η σκέψη είναι να γίνουν ορισμένα απογευματινά μαθήματα εισαγωγής στη φιλοσοφία των αρχαίων ελληνικών, στα οποία τα παιδιά με παιγνιώδη τρόπο θα έρθουν σε επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα (σταυρόλεξα, παροιμίες, μύθοι, κτλ) την εβδομάδα 17-20 Ιουνίου 2024.
Για το σκοπό σας καλούμε να ενημερώσετε τους μαθητές/τριες .
Παρακαλούμε οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης που ενδιαφέρονται να μας δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στη φόρμα που θα σταλεί από το myschool.
Με βάση τις δηλώσεις αυτές και ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών θα διαμορφωθεί και το πρόγραμμα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο 1 0 Πειραματικό Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας. Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν από εθελοντές φιλολόγους, μέλη του Συνδέσμου. Το πρόγραμμα και οι ώρες διδασκαλίας θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των παιδιών και των εθελοντών συναδέλφων.
Ελπίζουμε ότι οι μικροί μαθητές /τριες θα ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία αυτή και αναμένουμε και δικές σας πιθανές προτάσεις.