Μίλα Τώρα

Screenshot 2026 03 08 233127Με αφορμή τη 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό, η Γ΄ Τάξη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών συμμετέχει στη δράση «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», που υλοποιεί ο οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, θέλουμε να στείλουμε μήνυμα: «Κανένα παιδί δεν πρέπει να φοβάται. Κανένα παιδί δεν πρέπει να νιώθει μόνο του. Η βία και ο εκφοβισμός δεν έχουν θέση στο σχολείο μας, ούτε στη ζωή μας.»

Με το μήνυμα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ», μαθαίνουμε πως όταν κάτι μας στενοχωρεί, μας πληγώνει ή μας φοβίζει, δεν το κρατάμε μέσα μας. Μιλάμε στους γονείς μας, στους δασκάλους μας, στους φίλους μας. Ζητάμε βοήθεια. Η φωνή μας έχει δύναμη. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σχολείο μας έναν χώρο γεμάτο σεβασμό, κατανόηση και αγάπη. Έναν χώρο όπου τα χαμόγελα είναι αληθινά και κανείς δεν μένει στο περιθώριο.

Γιατί όταν μιλάμε, σπάμε τη σιωπή. Και όταν σπάει η σιωπή, γεννιέται η ελπίδα. Γ’ Τάξη 10ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Σας ευχαριστούμε.

10ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών

Δ/ντρια Σχολείου: Γρουνά Μαρία

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Μαυρίδου Ευαγγελία

Υποστηρικτική συμβολή: Χατζής Πέτρος – Χρυσόστομος Καζάκης

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ Screenshot 2026 03 08 233100

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση