202404 olymp1

Συμμετοχή του σχολείου μας στην 4η Ολυμπιακή εβδομάδα – «Στον δρόμο για το Παρίσι 2024»

Δράσεις 2023-2024

Στο πλαίσιο της 4ης Ολυμπιακής εβδομάδας οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας συμμετείχαν σε διαδικτυακές ζωντανές συναντήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες έκφρασης.

1. Οι μαθητές της Β΄ τάξης περιηγήθηκαν και «περπάτησαν» στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας ενώ ταυτόχρονα πληροφορήθηκαν για την ιστορία την Ολυμπιακών αγώνων.

2. Οι μαθητές της Γ΄ τάξης περιηγήθηκαν στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, όπου τους παρουσιάστηκαν σημαντικά εκθέματα για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Είδαν τη Δάδα των φετινών αγώνων καθώς και τη μασκότ του Παρισιού 2024.

3. Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης παρακολούθησαν σκοποβολή από την Έμμα Κατζουράκη, ενώ η Ε’ και η ΣΤ’ συμμετείχαν στο Βιωματικό Καλλιτεχνικό Εργαστήριο φτιάχνοντας αφίσες για το Παρίσι 2024.

4. Οι μαθητές της Δ΄ τάξης παρακολούθησαν στίβο/110 μ. εμπόδια με τον Κώστα Δουβαλίδη καθώς και τον Παραολυμπιονίκη Κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη.

Μάθαμε για τα νέα αθλήματα που θα γίνουν για πρώτη φορά στην Ολυμπιάδα στο Παρίσι αλλά και την Τελετή έναρξης στον Σηκουάνα και γεμίσαμε ανυπομονησία για τους 34ους Ολυμπιακούς Αγώνες.

202404 olymp2