ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΔΙΣΑ

Το σχολείο μας συμμετείχε στον διαγωνισμό με θέμα:  «Μειώνω τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ απόβλητα και Διαχωρίζω σωστά για να συμβάλλω στην ανακύκλωση!». 

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στις αρχές Νοεμβρίου (13 – 17 Νοεμβρίου 2023) ) και ήταν η ενεργοποίηση όλων για την ορθή διαλογή (διαχωρισμό) των απορριμμάτων τους, αλλά και για τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού αξιολογήθηκαν η σωστή διαλογή (διαχωρισμός) όλων των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και οι ενέργειες μείωσης των πλαστικών μίας χρήσης των συμμετεχόντων. Η αξιολόγηση έγινε από αρμόδιους υπαλλήλους (επιτροπή αξιολόγησης) της ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) με βάση τα ακόλουθα τέσσερα κριτήρια αξιολόγησης:

  1. Σωστή διαλογή,
  2. Καθαρότητα ανακυκλώσιμου υλικού,
  3. Ποιοτική διαχείριση κάδων,
  4. Καθαριότητα κάδου (εσωτερικοί κάδοι, τσάντες ή κούτες).

Στο σχολείο μας επιδιώκουμε  να ευαισθητοποιήσουμε και να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά και αυριανούς πολίτες  στη μείωση (πρόληψη) παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση και στην αποτελεσματικότερη διαλογή στην πηγή των αστικών απορριμμάτων. Για το σκοπό αυτό  σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σε σταθερή βάση  δραστηριότητες  που ενισχύουν την κριτική σκέψη, την ομαδική εργασία,  και τη συνεργασία . Με αυτό τον τρόπο  προωθείται και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία αλλά κυρίως επενδύμουμε στο μέλλον, γιατί τα παιδιά μας δεν είναι απλά το μέλλον αλλά σχεδιάζουν το μέλλον και παίρνουν την τύχη στα χέρια τους.

Ζωντανό παράδειγμα ανακύκλωσης είναι ο  εκπαιδευτικός μας κ. Παπαδεράκης, όχι μόνο για τις περιβαλλοντικές δράσεις στο σχολείο αλλά γιατί έχει κάνει την ανακύκλωση τρόπο ζωής.

CF87324E 8894 4A12 8B59 E4279772699B 1 105 c