Παραδοσιακή Βασιλόπιτα Καρδίτσας

φωτο αννα 079

Το καινοτόμο πρόγραμμα που εκπονούμε φέτος στο νηπιαγωγείο μας σχετικά με τη διατροφή γύρω από την ελληνική και όχι μόνο παράδοση μας ώθησε στο να προσκαλέσουμε στο σχολείο μας την Κα Πέννυ, μαμά της μαθήτριάς μας Σοφίας! Η Κα Πέννυ έχει καταγωγή απο τον όμορφο νομό της Καρδίτσας! Η Βασιλόπιτα που φτιάχνουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία δε μοιάζει με τη βασιλόπιτα γλυκό που ξέρουμε οι περισσότεροι αλλά έχει τη μορφή πίτας. Πίτα όπως λέμε κρεατόπιτα, τυρόπιτα, κολοκυθόπιτα που την κόβουν την Πρωτοχρονιά και έχει φλουρί μέσα! Η Κα Πέννυ λοιπόν είχε την  καλοσύνη να μας δείξει όλη τη διαδικασία της προετοιμασίας μιας παραδοσιακής τυρόπιτας! Μιλήσαμε για τα υλικά, τα εργαλεία της, τη συνταγή, την τεχνική… Πραγματική καλλιτέχνιδα η Κα Πέννυ μας κατέπληξε με το άψογο αποτέλεσμα!

Ήμασταν τόσο ενθουσιασμένοι που προετοιμάσαμε την επίσκεψη αυτή με ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα, με ερωτήσεις- συνέντευξη από τα παιδιά και καταγραφή της συνταγής σε κάθε της βήμα! Η αναμονή άξιζε με το παραπάνω! Η πίτα κόπηκε με μεγάλη λαχτάρα και φυσικά έγινε ανάρπαστη! Ο τυχερός ήταν ο Δημήτρης!

Ευχαριστούμε πολύ Κα Πέννυ!

φωτο αννα 082  φωτο αννα 118 φωτο αννα 136 φωτο αννα 137 φωτο αννα 143 φωτο αννα 142 φωτο αννα 146 φωτο αννα 095 φωτο αννα 092 φωτο αννα 091 φωτο αννα 089 φωτο αννα 065 φωτο αννα 069