Γυμναστική-Φυσική Αγωγή

Η σωστή χρήση της σχολικής τσάντας

Φέτος υλοποιήθηκε σε όλες τις τάξεις του σχολείου μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο

“Η σωστή στάση του σώματος και η σωστή χρήση της σχολικής τσάντας”

Ήταν μια πρωτοβουλία της ενδοσχολικής συντονίστριας κας Ιωάννας Ζυρνόβαλη,

σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής

κο Παπαντωνίου Αθανάσιο και κας Αυξεντίδου Χάϊδω.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους συναδέλφους του σχολείου, που στήριξαν

αυτή την προσπάθεια και βοήθησαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της.



Λήψη αρχείου

 

 

 


ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ και ο “δικός μας” Πέδρο.

O Πέδρο και ο Μιγκέλ Πίντο είναι δύο αδέρφια από την Πορτογαλία που έχουν γίνει παγκοσμίως γνωστοί ως Iron Brothers.

migel

Η ιστορία τους αποτελεί ένα παράδειγμα ισχυρής θέλησης που μπορεί να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια, με τον τρόπο που ζουν, να αποτελεί έμπνευση και να δίνει ένα σημαντικό μήνυμα για τη συμπερίληψη στον αθλητισμό και την κοινωνία. Ο Πέδρο, 32 ετών,πάσχει από εγκεφαλική παράλυση που οφείλεται σε επιπλοκές τοκετού. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό κι έτσι με τον αδερφό του Μιγκέλ αποφάσισαν, πριν από 4 χρόνια, να συμμετάσχουν στο πρώτο τους Ironman, τον εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα μεγάλης απόστασης και αντοχής ο οποίος περιλαμβάνει κολύμπι, ποδήλατο και τρέξιμο.

migel1

Οι 2 τριαθλητές έχουν ήδη τερματίσει σε 30 τέτοιους αγώνες, συμπεριλαμβανομένου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ironman στο Αμβούργο, στο οποίο μάλιστα, αποτέλεσαν την πρώτη «ειδική» ομάδα η οποία κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία τον αγώνα. Ο αγώνας Iron man περιλαμβάνει τα εξής αγωνίσματα: 1.9 χλμ. κολύμπι, 90 χλμ. ποδήλατο και 21 χλμ. τρέξιμο, είναι ένας αγώνας για πραγματικούς υπεράνθρωπους.

 

migel2
Η συμμετοχή τους καταχειροκροτήθηκε από κοινό και αθλητές και αποτέλεσε ξεχωριστό παράδειγμα αποδοχής, ισότητας, ενδυνάμωσης και υποστήριξης για τους ανθρώπους με αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία.

 

migel3

    Οι άνθρωποι που διαφέρουν για τις σωματικές αλλά και τις νοητικές τους ικανότητες , μπορούν με τον τρόπο τους να μας εκπλήξουν.

Μπορούν να γίνουν παράδειγμα,

μπορούν να είναι φίλοι μας,

μπορούν να μας δώσουν δύναμη απλά και μόνο  από τη δική τους καθημερινότητα,

από τον τρόπο που φωτίζουν την κάθε μέρα μας, με την προσπάθειά τους να είναι ανάμεσά μας,

από το χαμόγελο και το βλέμμα τους που μιλά απ΄ευθείας στην καρδιά.

Ας σκεφτούμε όλοι μας και τους δικούς μας  Πέδρο (και Μιγκέλ)!                                                       Αυτούς που με την παρουσία τους γεμίζουν με φως τα σχολεία μας και την κάθε μέρα μας.

Αφήστε μια απάντηση