"το blog της Σάντη"
Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr
 
 
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Υποβλήθηκε στο 14 Μαρτίου 2015 στις 3:38 μμ από

Αγαπητοί μου μαθητές ακολουθείστε τις ακόλουθες συμβουλές και σίγουρα δεν θα βγείτε χαμένοι!!!

-Εξερευνείστε μαζί με τους γονείς σας το διαδίκτυο. Μόνο έτσι θα μπορούν να καταλάβουν οι γονείς σας τι είναι αυτό που τους ρωτάτε όταν κάτι συμβαίνει στο ίντερνετ.

-Να δέχεστε όταν οι γονείς σας σας εξηγούν για ποιο λόγο δεν σας επιτρέπουν κάποιες ενέργειες ή ιστοσελίδες στο ίντερνετ.

-Βρείτε μαζί με τους γονείς σας ιστοχώρους κατάλληλους για εσάς με επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό περιεχόμενο και πλοηγηθείτε σε αυτούς τους χώρους μαζί.

-Να εμπιστεύεστε τους γονείς σας και να τους μιλάτε για τις διαδικτυακές σας δραστηριότητες και τους διαδικτυακούς σας φίλους.

– Να προστατεύετε την ιδιωτική σας ζωή στο Διαδίκτυο όπως κάνετε και στον πραγματικό κόσμο.

-Ό,τι περίεργο σας συμβαίνει στο διαδίκτυο να το συζητάτε με τους γονείς σας.


Υποβλήθηκε στο 5 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:15 μμ από

Υποβλήθηκε στο 3 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:53 μμ από

παγκοσμια ημερα ζωων

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
Υποβλήθηκε στο 3 Δεκεμβρίου 2013 στις 5:44 μμ από

1395320_10201529583254668_1180751060_n

Απίθανα μελομακάρονα!
Υποβλήθηκε στο 1 Δεκεμβρίου 2013 στις 9:17 μμ από

 

  • 1/2 κιλό ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό καλαμποκέλαιο
  • 250γρ πορτοκαλάδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 500γρ ζάχαρη
  • 2 κιλά αλεύρι

Για το σιρόπι:

  • 1 κιλό μέλι
  • 1 φλυτζάνι του τσαγιόυ ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό

Για το γαρνίρισμα

  • 500γρ καρύδια

Πώς το κάνουμε:

  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε μια λέκάνη και τα ζυμώνουμε
  2. Πλάθουμε τα μελομακάρονα
  3. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω περίπου 30 λεπτά
  4. Ετοιμάζουμε το σιρόπι
  5. Τα ρίχνουμε λίγα λίγα στο σιρόπι περίπου για 5 λεπτά (μέτριο σιρόπιασμα) ανάλογα πόσο μαλακά τα θέλουμε
  6. Τα στρώνουμε στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με τριμένο καρύδι

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Η ζύμη μας για να είναι έτοιμη θα πρέπει να είναι σχεδόν σφικτή. Όταν θα σιροπιάζουμε τα μελομακάρονά μας, το σιρόπι μας θα πρέπει να σιγοβράζει. Καλή σας όρεξη!!!

Καλημέρα κόσμε!
Υποβλήθηκε στο 21 Νοεμβρίου 2013 στις 12:58 μμ από

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτή είναι η πρώτη σας δημοσίευση. Αλλάξτε την ή διαγράψτε την και αρχίστε το “Ιστολογείν”!