Φτιάχνουμε λιχουδιές

410935444 122115295946123510 1047023174368905290 n

Όπως το απαιτούν οι γιορτινές ημέρες και η υπέροχη διάθεση όλων μας, αποφασίσαμε και φέτος με τους μαθητές μου να φτιάξουμε τα χριστουγεννιάτικα καλούδια μας. Τρουφάκια και χριστουγεννιάτικα κουλουράκια! Όλα φυσικά νηστίσιμα για να μην τα στερηθεί κανένα παιδί (ούτε και εκπαιδευτικός). Κουραστήκαμε, αγχωθήκαμε αλλά το ευχαριστηθήκαμε! Πλημμύρισε το σχολείο μας χριστουγεννιάτικα αρώματα (κανέλα, γαρίφαλο κ.α.). Όταν δε έφτασε η στιγμή να τα απολαύσουμε… ήταν κάτι μαγικό!!! Μας θύμισε το παραμύθι με τον βασιλιά που δεν του άρεσε καμία γεύση μέχρι που δοκίμασε από το ψωμί που μόχθησε ο ίδιος για την παρασκευή του. Έτσι και εμείς το ευχαριστηθήκαμε διπλά!!! Καλές γιορτές σε όλους!!!

Κατηγορίες: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Φτιάχνουμε λιχουδιές

14 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα αγάπης

Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης, στις 14 Δεκεμβρίου, είναι μια γιορτή που αφορά όλες τις μορφές αγάπης που υπάρχουν στον κόσμο, από τη γονεϊκή, τη φιλική, τη συντροφική αλλά και την αγάπη προς τον εαυτό μας. Αγαπώντας και φροντίζοντας τον εαυτό μας, ανοίγουμε την καρδιά μας για να δώσουμε αγάπη και στους άλλους. Αγάπη, ένα συναίσθημα που μπορεί να βρίσκεται παντού! Η Παγκόσμια Ημέρα Αγάπης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Δεκεμβρίου.
Στόχος της συγκεκριμένης ημέρας είναι να παραμερίσουμε όλα τα αρνητικά συναισθήματα, σκέψεις και λόγια που ειπώθηκαν. Να σκεφτόμαστε μόνο θετικά και να αγαπάμε τους ανθρώπους μας.
Αν πληκτρολογήσουμε τη λέξη «αγάπη» στο Google θα εμφανιστούν περίπου 15.000.000 αποτελέσματα! Η αγάπη είναι συναίσθημα έντονης στοργής και προσωπικής αφοσίωσης.

Αγάπη, ένα συναίσθημα που μπορεί να βρίσκεται παντού, αρκεί να το θέλεις!

Κατηγορίες: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 14 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα αγάπης

Εβδομάδα code week

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού της ΕΕ στοχεύει στην ενσωμάτωση της κωδικοποίησης, της υπολογιστικής σκέψης και του ψηφιακού γραμματισμού σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και στην προώθηση νέων ιδεών, φέρνοντας κοντά άτομα με κίνητρα. Και φέτος το σχολείο μας συμμετείχε με πολύ ενθουσιασμό όπως και τα προηγούμενα χρόνια στην εβδομάδα κώδικα. Οι μαθητές εργάστηκαν σκληρά και παρουσίασαν την προσπάθειά τους στους υπόλοιπους μαθητές.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ CODE WEEK

Κατηγορίες: ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εβδομάδα code week

Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού

Με αφορμή την 5η Δεκεμβρίου – Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού- ας θυμηθούμε τι είναι εθελοντισμός:
Ο ΟΗΕ ορίζει ότι ο εθελοντισμός «πρέπει
να γίνεται για το κοινό καλό. Θα πρέπει να
ωφελεί άμεσα ή έμμεσα τους ανθρώπους
εκτός της οικογένειας ή του νοικοκυριού
ή να συμβάλλει σε έναν σκοπό, αν και
συνήθως ο εθελοντής ωφελείται εξίσου»
(United Nations 2011 „State of the World‘s
Volunteerism Report, 2011: Universal
Values for Global Well-being“ United
Nations Volunteers, σελ. 4.) Η Agora
Civic Association δηλώνει επίσης ότι ο
οργανωμένος εθελοντισμός αποτελείται
από μια εθελοντική δραστηριότητα που
εκτελείται χωρίς δικαίωμα αμοιβής προς
όφελος ατόμων εκτός της οικογένειας
του εθελοντή, για μια οργάνωση ή στο
πλαίσιο μιας οργάνωσης (Pospíšilová
2011). Ο ορισμός του εθελοντή
παρουσιάζεται επίσης στην πολιτική
εθελοντισμού της Διεθνούς Ομοσπονδίας
των Εταιριών του Ερυθρού Σταυρού και
της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC 2011).

Κατηγορίες: ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΣΤΙΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ2018 ΣΤΗΝ ΕΚΑΒΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΑΓΑΣ. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΕΤΕ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ιστορία του Μαύρου Θεάτρου

Το Μαύρο Θέατρο, όπως και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα, γεννήθηκε στην αρχαία Κίνα. Η πρώτη παράσταση του Μαύρου Θεάτρου παίχθηκε για να διασκεδάζει ο αυτοκράτορας, και στην ουσία επρόκειτο για θέατρο σκιών –για να παίζουν θέατρο σκιών επάνω σε ένα λευκό ύφασμα οι Κινέζοι εκμεταλλεύτηκαν τα φώτα των κεριών. Αυτό το θεατρικό στυλ έγινε δημοφιλές, και στον 18ο αιώνα η τέχνη επεκτάθηκε στην Ιαπωνία, όπου άρχισε να χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό ιαπωνικό κουκλοθέατρο „bunraku“.
Οι τεχνικές του σύγχρονου Μαύρου Θεάτρου χρησιμοποιήθηκαν επίσης στην αρχή της κινηματογραφίας, όταν οι κινηματογραφικές τεχνικές βρισκόταν ακόμα «σε νηπιακό στάδιο». Πολλοί καλλιτέχνες (μαζί με τον George Méliés) χρησιμοποίησαν τις τεχνικές του Μαύρου Θεάτρου για να απεικονίσουν τις φαντασιώσεις που γεννιόταν μέσα στο μυαλό τους.
Το σύγχρονο Μαύρο Θέατρο δημιουργήθηκε στη δεκαετία του 1950, κυρίως χάρη στην πρωτοβουλία του Γάλλου πρωτοποριακού καλλιτέχνη Georg Lafay, ο οποίος επομένως συχνά αναφέρεται ως πατέρας του Μαύρου Θεάτρου.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα εφευρέθηκε η λυχνία υπεριώδους ακτινοβολίας, η οποία στη δεκαετία του 1960 και 1970, κατά τη διάρκεια των Χίπις, έγινε μια μανία μόδας στους νέους ανθρώπους που έψαχναν να βρουν νέα χρώματα ως σύμβολο της έννοιας της ελευθερίας.
Την ίδια περίοδο στην Πράγα της Τσεχοσλοβακίας, δημιουργείται μια νέα μαγευτική θεατρική γλώσσα – ένα νέο είδος θεάτρου, προσφέροντας άγνωστες, μέχρι στιγμής, δυνατότητες και χρώματα.
Ο νέος τύπος θεάτρου απαιτούσε απόλυτο σκοτάδι, ευρεία χρήση υλικών μαύρου χρώματος, μαύρης ζωγραφικής και επίσης υπεριώδους φωτισμού, ο οποίος προσέφερε μεγάλη ποικιλία από όλα τα άλλα χρώματα.
Το μυστικό του Μαύρου Θεάτρου είναι το υπεριώδες φως, που ονομάζεται επίσης “μαύρο φως”, και οι σκοτεινές αίθουσες θεάτρων, τυλιγμένες σε μαύρο ύφασμα. Αυτός ο ασυνήθιστος συνδυασμός έδωσε σε αυτό το συγκεκριμένο είδος θεάτρου το σημερινό του όνομα: το Μαύρο Θέατρο.

 

Κατηγορίες: ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ | Ετικέτες: , , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΟΚΙΜΗ

ΓΛΩΣΣΑ

ΜΑΓΔΗΔΚΔΚΔΚ

ΜΙΚΡΟΣΕΝΑΡΙΟ

ΠΟΥΛΙ

Κατηγορίες: ΔΙΑΦΟΡΑ | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΔΟΚΙΜΗ

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Βιβλίο1

Κατηγορίες: ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ | Ετικέτες: , | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!

Κατηγορίες: ΔΙΑΦΟΡΑ | 1 σχόλιο