mouseio.jpgΑυτές τις ημέρες ξέφυγα λίγο προς τα βόρεια, κατά Εβρο μεριά… Ευχάριστη έκπληξη στην Αλεξανδρούπολη το “Εθνολογικό Μουσείο Θράκης” που ιδρύθηκε από την κα Αγγελική Γιαννακίδου για να διατηρήσει την ιστορική μνήμη στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Θράκης και είναι έργο αυτοχρηματοδοτούμενο. Λειτουργεί στην Αλεξανδρούπολη από τον  Οκτώβριο του 2002 και στεγάζεται  σε ένα εντυπωσιακό  πέτρινο νεοκλασικό του 1899.

Η συλλογή του Μουσείου αποτελείται από 5.000 αντικείμενα, αρχειακό φωτογραφικό υλικό, καταγραφές και 2.700 βιβλία. Στο χώρο του Μουσείου εκτίθεται ένα  μέρος της συλλογής του Μουσείου  που αριθμεί 500 αντικείμενα  οργανωμένα στις εξής θεματικές ενότητες :

1. Η Λατρεία  στη Θράκη,  2. Ενδυματολογικά της Θράκης,  3. Πήλινα αντικείμενα, 4.Χάλκινα αντικείμενα, 5. Η διατροφή και η  προβιομηχανική ζαχαροπλαστική, 6. Χάρτες (Στον ισόγειο χώρο),  7. το ‘σόργον’, η σκούπα, 8. το μέλι, 9.το  νερό, 10. η καλλιέργεια της γης 11.τα Δημητριακά, 12.το κρασί, 13.ο καπνός  (Στον  υπόγειο χώρο), 14. Σουσαμετριβείο , 15. βαφείο και υφαντικές ύλες.

Αν σας βγάλει ο δρόμος σας, βάλτε το στο πρόγραμμά σας…

www.emthrace.org

Αφήστε μια απάντηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων