michalakis kostas
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑ Β ΕΠΑΛ
.jpg

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 

Σκοπός του μαθήματος “Στοιχεία Τεχνικής Θερμοδυναμικής” είναι η εξοικείωση με τις βασικές έννοιες της θερμότητας, της θερμοδυναμικής και της υδροδυναμικής και η απόκτηση γνώσεων που είναι διαχρονικά σταθερές και που είναι απαραίτητες για να προσαρμόζονται στις εκάστοτε επαγγελματικές ανάγκες των μηχανολογικών ειδικοτήτων.

http://1epal-serron.ser.sch.gr/yliko/mechanologikos_thermodynamiki_b.pdf

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα Πώς να διδάσκουμε απευθυνόμενοι σε όλους τους μαθητές;
panellhnies

Στη Γ τάξη των ΕΠΑΛ οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν  τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα έχουν το εξής πρόβλημα:

  • Πώς να διδάξουμε ένα μάθημα σύμφωνα με τις ειδικές απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων όταν πολλοί μαθητές, ίσως οι περισσότεροι, δεν ενδιαφέρονται για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά μόνο για την απόκτηση του πτυχίου;
  • Αν προσανατολιστούμε μόνο  στις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων, τότε «χάνουμε» τους υπόλοιπους μαθητές. Στην καλύτερη περίπτωση αποσύρονται αδιάφοροι για το μάθημα, συνήθως όμως δημιουργούν ακατάλληλο κλίμα μέσα στην τάξη, εις βάρος και αυτών που ενδιαφέρονται για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση. .
  • Αν προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε το μάθημα σύμφωνα με τις πραγματικές (αυθεντικές) συνθήκες του επαγγέλματος ώστε να δημιουργήσουμε ενδιαφέρον σε όλους,  τότε δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πανελλαδικών εξετάσεων και σε ορισμένες περιπτώσεις  έχουμε διαμαρτυρίες από τους ενδιαφερόμενους να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

2023_-_ΥΑ_Τροποποίηση-Εκ_νέου_συγκέντρωση_Συντελεστών_ΕΒΕ_σχολών_τμημάτων_ή_εισαγωγικών_κατευθύνσεων_2023

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΙΔΑΣ

Στο βίντεο παρουσιάζεται το πώς μπορεί να κατασκευαστεί η βίδα.

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΗΧΑΝΗ STIRLING- ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ-ΦΥΛΛΟ ΠΛΗΡ.

Η αρχή λειτουργίας της μηχανής Stirling εφευρέθηκε το 1816 από τον Σκοτσέζο αιδεσιμότατο Dr. Robert Stirling και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1818. Από τότε έχει διαμορφωθεί ένα πλήθος εκδόσεων και βελτιώσεων της αρχικής μορφής της μηχανής.

stirling1

Η μηχανή Stirling είναι μία κλειστή μηχανή αερίου, δηλαδή παράγει έργο με θέρμανση και ψύξη τις ίδιας μάζας αερίου και δεν ανταλλάσει αέριο ούτε με την ψυχρή ούτε με την θερμή πηγή, αλλά μόνο θερμότητα. Διαθέτει δύο έμβολα, το έμβολο ισχύος (κίτρινο), που είναι ερμητικά κλειστό και το έμβολο διαχωρισμού (πράσινο), που είναι πορώδες και επιτρέπει μερικώς την ροή αερίου διαμέσου του.

stirling2stirling3

Ο θεωρητικός κύκλος της μηχανής Stirling περιλαμβάνει τις διαδοχικές φάσεις λειτουργίας που είναι οι εξής:

Α:(4-1) κατά την ισόχωρη θέρμανση το αέριο θερμαίνεται από την θερμή πηγή και περιοριζόμενο από το έμβολο διαχωρισμού αυξάνει την πίεσή του.

Β:(1-2) το θερμό αέριο εκτονώνεται παράγοντας έργο και σπρώχνει το έμβολο ισχύος στην μέγιστη τιμή όγκου.

Γ:(2-3) το αέριο ψύχεται ισοχωρικά μιας και το έμβολο διαχωρισμού το περιορίζει σε επαφή με την ψυχρή πηγή.

Δ:(3-4) το αέριο συμπιέζεται ισόθερμα για να περιοριστεί τελικά στον χώρο της θερμής πηγής από το έμβολο ισχύος λόγω της ορμής που του παρέχει η κίνηση του τροχού (στροφάλου).

Κατά την μετατροπή της θερμικής ενέργειας σε μηχανικό έργο, η μηχανή Stirling έχει θεωρητικά την δυνατότητα να επιτύχει την μέγιστη απόδοση, η=WQ=1TcTHη=WQ=1−TcTH

από οποιαδήποτε άλλη θερμική μηχανή, όπου W είναι το παραγόμενο μηχανικό έργο, Q η προσφερόμενη θερμότητα, TH και TC οι θερμοκρασίες των ισόθερμων μεταβάσεων 1-2 και 3-4 αντίστοιχα. Όμως πρακτικοί παράγοντες όπως οι ιδιότητες των μη ιδανικών πραγματικών αερίων, η τριβή, οι απώλειες θερμότητας και οι μηχανικές ιδιότητες των υλικών κατασκευής της μηχανής προκαλούν απόκλιση της απόδοσης της μηχανής σε χαμηλότερα επίπεδα.

Διαδικασία:

Η συγκεκριμένη μηχανή Stirling που έχετε στα χέρια σας είναι τύπου Β και για να λειτουργήσει χρειάζεται μία ελάχιστη διαφορά θερμοκρασίας της θερμής (κάτω) και της ψυχρής (πάνω) επιφάνειας της τάξης μόνο των ~7 °C. Τοποθετήστε την μηχανή με την κάτω επιφάνειά της να εφάπτεται όσο καλύτερα γίνεται στην παλάμης σας. Περιμένετε μερικά λεπτά έτσι ώστε ο κάτω δίσκος να αποκτήσει την θερμοκρασία του χεριού σας και στρέψτε με μια μικρή ροπή τον δίσκο περιστροφής (στρόφαλο). Αυτός θα αρχίσει να κινείται και θα διατηρήσει την κίνησή του αρκεί η θερμοκρασία περιβάλλοντος να είναι τουλάχιστον 7 °C μικρότερη από την θερμοκρασία της παλάμης σας.

 

 

View this document on Scribd
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο video stirling
4 Δεκ 2016

video stirling

Συντάκτης: ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ | Κάτω από: ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

ακολουθεί το Βίντεο:

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΑΕΡΑ STIRLING

Η αρχή λειτουργίας της μηχανής Stirling εφευρέθηκε το 1816 από τον Σκοτσέζο αιδεσιμότατο Dr. Robert Stirling και υλοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1818. Από τότε έχει διαμορφωθεί ένα πλήθος εκδόσεων και βελτιώσεων της αρχικής μορφής της μηχανής.
Διαβάστε όλο το άρθρο »

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!