Αφορά τους μαθητές που είχαν επιλέξει το δρομολόγιο ΔΑΦΝΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ, το οποίο κρίθηκε άγονο λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος. Όσοι μαθητές το είχαν επιλέξει και δεν έχουν λάβει Ειδικό Μαθητικό Δελτίο, δικαιούνται το γονικό επίδομα. Η Β’ ΦΑΣΗ αφορά το διάστημα 08/01/202413/06/2024.

Συνιστάται οι ΥΔ να γίνουν στο gov.gr αντιγράφοντας το κείμενο που παρέχεται στα, αναρτημένα παρακάτω, υποδείγματα των ΥΔ.

Όλα τα δικαιολογητικά θα σταλούν στο mail@lyk-peir-ionid.att.sch.gr με θέμα «ΓΟΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Β’ ΦΑΣΗΣ ΓΙΑ …» και επίθετο μαθητή.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν τους μαθητές που κατέθεσαν Αίτηση-Δήλωση στο σχολείο μας για να συμμετάσχουν στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων που θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Παρακαλούμε τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών που εμπίπτουν στις προϋποθέσεις (2,5χλμ πεζή – 5χλμ μισθωμένα λεωφορεία) για την μεταφορά τους με Ειδικό Μαθητικό Δελτίο ή με Δημόσια Σύμβαση Υπηρεσιών για το επόμενο σχολικό έτος, 2024-2025, να συμπληρώσουν την παρακάτω αίτηση (Google Forms), μέχρι τις 30/6/2024:

 

form iconΜετακίνηση μαθητών ΓΕ.Λ. Ιωνιδείου (google.com)

Δείτε στα παρακάτω σχετικά έγγραφα όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις στα μουσικά μαθήματα έτους 2024:

ΕΞΕ – 59838 – 2024 – Οργάνωση και διεξαγωγή των εισαγωγικών εξετάσεων στα Μουσικά μαθήματα έτους 2024.pdf

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΟΥΣΙΚΩΝ 2024.pdf

Για όλες τις πληροφορίες σχετικά με την εγγραφή των επιτυχόντων μαθητών/τριών στα Πρότυπα και Πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια κατά την επόμενη σχολική χρονιά, ανατρέξτε στο παρακάτω σχετικό έγγραφο:

Οδηγίες εγγραφής επιτυχόντων Προτύπων 2024-25.pdf

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται παράταση της προθεσμίας υποβολής του ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακαδημαϊκού έτους 2024 – 2025 σε ποσοστό 5% επιπλέον των θέσεων εισακτέων έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου θα είναι προσβάσιμη έως τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 όλο το 24ωρο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα:

link iconhttps://exams-severeillness.it.minedu.gov.gr/

και οι υποψήφιοι θα μπορούν από οποιοδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή με πρόσβαση στο Διαδίκτυο, να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο με τις προτιμήσεις των Σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν και να δηλώσουν όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την υποψηφιότητά τους.

Η εφαρμογή συνοδεύεται από οδηγίες, τις οποίες οι υποψήφιοι οφείλουν να μελετήσουν προσεκτικά και να ακολουθήσουν πιστά τα προτεινόμενα βήματα για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι πρέπει, αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή:

 1. Να εκτυπώσουν απευθείας από την εφαρμογή τα δύο αρχεία που εμφανίζονται και να υπογράψουν σε όλες τις σελίδες:
  α) ένα (1) αντίγραφο του Μηχανογραφικού Δελτίου, καθώς και
  β) την προ-συμπληρωμένη Υπεύθυνη Δήλωση.
 2. Να αποστείλουν (μέχρι και την Τρίτη 28 Μαΐου 2024, ημερομηνία ταχυδρομικής σήμανσης) τα δύο (2) ανωτέρω έγγραφα μαζί με:
 • ένα (1) φωτοαντίγραφο του τίτλου απόλυσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 • ένα (1) φωτοαντίγραφο του Πιστοποιητικού διαπίστωσης της πάθησης, που έχει εκδοθεί από την αρμόδια επταμελή Επιτροπή του νοσοκομείου ή φωτοαντίγραφο Απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ). Τα Πιστοποιητικά θα πρέπει να έχουν εκδοθεί μετά τις 31 Οκτωβρίου 2017. Σύμφωνα με την Υ.Α. Φ.153/147462/Α5/28-11-2022 (Β΄6069) δεν ισχύουν πλέον τα Πιστοποιητικά με κωδικούς 26, 39, 50 και 55, εφόσον αυτοί καταργήθηκαν και οι κάτοχοί τους κλήθηκαν να υποβάλουν εκ νέου σχετικό αίτημα σε Επταμελή Επιτροπή σύμφωνα με την Φ.152/141455/Α5/08-12-2023 εγκύκλιο, προκειμένου να αποκτήσουν Πιστοποιητικό με νέο κωδικό.

Σε περίπτωση που ο/η υποψήφιος/α περιμένει το αποτέλεσμα ένστασης από την Επιτροπή Ενστάσεων του ΚΕΣΥ, αντί του Πιστοποιητικού, θα συμπληρώσει ΥΔ δηλώνοντας ότι είναι σε αναμονή και θα στείλει το απαραίτητο αντίγραφο, όταν παραλάβει το πρωτότυπο από την Επταμελή Επιτροπή.

 • ένα (1) φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου
 • σε περίπτωση υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου, από νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο, συνυποβάλλεται και η πρωτότυπη εξουσιοδότηση.

Η αποστολή θα πρέπει να γίνει Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Σ Τ Ι Κ Α  ΚΑΙ  Μ Ο Ν Ο  με ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑ (COURIER) προς το:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ Β΄ γρ. 0090,
Α. Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 15122, Μαρούσι – Αθήνα, Ελλάδα

με την ένδειξη:

Για την Επιτροπή Συγκέντρωσης και Ελέγχου δικαιολογητικών υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις για το έτος 2024

και καταληκτική ημερομηνία της ταχυδρομικής σήμανσης την 28η Μαΐου 2024.

 

Καλημέρα σας,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ξεκινούν οι εγγραφές για τα τμήματα θερινής προετοιμασίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Πειραιά. Σας επισυνάπτουμε ενημερωτικό υλικό, προς κοινοποίηση στους μαθητές και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Με εκτίμηση,

Εκ της Γραμματείας

Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.)
Ζωσιμάδων 11, 18531, Πειραιάς
τηλέφωνο: 2104101753/756
ιστοσελίδα: www.kodep.gr
facebook: ΚΟΔΕΠ

Διδακτική Αλληλεγγύη Θερινά 2024.pdf

Όσοι γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα έγκρισης:

 1. Παράλληλης στήριξης – Συνεκπαίδευσης
 2. Στήριξης από Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ)
 3. Στήριξης από Σχολικό Νοσηλευτή

για το διδακτικό έτος 2024-2025, καλούνται να εφαρμόσουν τις οδηγίες και επισημάνσεις της παρακάτω εγκυκλίου και να χρησιμοποιήσουν το υπόδειγμα αίτησης που δίνεται στα συνημμένα έγγραφα, σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές.

ΕΓΚΥΚΛ. ΠΑΡΑΛ. ΣΤΗΡΙΞΗΣ 2024-25 ΨΒΣΕ46ΝΚΠΔ-1ΦΤ.pdf

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1Γ_ΑΙΤΗΣΗ_ΣΝ.docx