Δείτε όλα τα ονόματα εδώ

Η τελική ανάρτηση θα γίνει όταν οριστικοποιηθεί από τη Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Με βάση τα στοιχεία των αιτήσεων οι κενές θέσεις για την Α΄ Τάξη του Λυκείου της Σχολής μας είναι 2 και θα καλυφθούν μετά από γραπτές εξετάσεις. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε επόμενη ανάρτηση.

Από ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:  «Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η εγκύκλιος προκήρυξης διαγωνισμού επιλογής σπουδαστών για το 1ο έτος των ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Σύμφωνα με ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), η εγκύκλιος δεν θα διακινηθεί σε έντυπη μορφή και επομένως οι υποψήφιοι θα πρέπει να ενημερωθούν από το διαδίκτυο σχετικά με τον τρόπο υποβολής της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης, τα δικαιολογητικά και τις ημερομηνίες υποβολής τους. Στην ως άνω ιστοσελίδα θα υπάρχει ενημέρωση σχετική με θέματα της προκήρυξης όπως η διαδικασία συμπλήρωσης της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης που θα γίνεται αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ και λοιπά.
Η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών λήγει στις 19 Μαΐου 2017 (σφραγίδα ταχυδρομείου).»

Οι σχετικές πληροφορίες υπάρχουν και στην Προκήρυξη, ενώ η αίτηση υπάρχει και εδώ.

Νέες οδηγίες για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία: Για το σχολικό έτος 2017-18, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενά στο Λύκειο της Ιωνιδείου για την διαδικασία εισαγωγής του Ιουνίου 2017. Υπάρχει όμως περίπτωση να προκύψουν κενά μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων των ενδιαφερομένων (28 Απριλίου – 19 Μαΐου). Αυτό θα συμβεί αν δεν υποβάλουν αίτηση όλοι οι απόφοιτοι του Γυμνασίου της Ιωνιδείου οι οποίοι εγγράφονται αυτοδίκαια. Επομένως όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στο διάστημα 28 Απριλίου έως 19 Μαΐου. Οι κενές αυτές θέσεις θα καλυφθούν με εξετάσεις που θα διεξαχθούν στις 21 Ιουνίου, με υποψήφιους τους μαθητές (εκτός αποφοίτων του Γυμνασίου της Ιωνιδείου) των οποίων οι κηδεμόνες υπέβαλαν αίτηση μεταξύ 28 Απριλίου και 19 Μαΐου. Για την περίπτωση που προκύψουν επιπλέον κενά αργότερα, και αφού εξαντληθεί ο πίνακας των επιλαχόντων από τις γραπτές εξετάσεις του Ιουνίου, αυτά θα καλυφθούν με εξετάσεις για την Α” και Β” Λυκείου και κλήρωση για την Γ” Λυκείου (θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση). Οι διαδικασίες αυτές, εφόσον είναι απαραίτητες, θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν εδώ και εδώ. Για αιτήσεις εισαγωγής σε άλλα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, οι πληροφορίες βρίσκονται εδώ.

Το Πρότυπο Λύκειο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και οι Σκακιστικοί σύλλογοι Ε.Ο.Α.Ο. Φυσιολάτρης Νίκαιας και Πειραϊκός Όμιλος Σκακιστών διοργανώνουν το 2ο σχολικό πρωτάθλημα σκάκι Πρότυπων & Πειραματικών Γυμνασίων – Λυκείων Αττικής. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, με ώρα έναρξης αγώνων 10.00 π.μ. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το ωράριο ενημέρωσης γονέων και κηδεμόνων για το 2016-17 βρίσκεται εδώ.

Το Λύκειο της Ιωνιδείου θα συμμετάσχει στην 4η έκδοση της σειράς ομιλιών TEDxCERN, σε ζωντανή σύνδεση στο Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (2ος όροφος), το Σάββατο 5/11, στις 12:00.

1

 

Την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016 στις 18:00 καλούνται οι γονείς των μαθητών/τριών της Α” τάξης Λυκείου προκειμένου να ενημερωθούν για θέματα λειτουργίας του σχολείου.

Η τελετή του Αγιασμού για το σχολικό έτος 2016-17 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 09:00.