Προετοιμασία για την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής e-εγγραφές για το σχολικό έτος 2025-2026
Επισυνάπτονται τα έγραφα:
1. Ενημερωτική επιστολή και οδηγίες προς τους γονείς
2. Υπεύθυνη Δήλωση υποβολής αίτησης εγγραφής ως κηδεμόνας
3. Υπεύθυνη Δήλωση συναίνεσης υποβολής αίτησης εγγραφής από τον έτερο κηδεμόνα
ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗ
Την Παρασκευή 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε, όπως και την προηγούμενη χρονιά στον αύλιο χώρο του σχολείου μας, το πείραμα του Ερατοσθένη για τον υπολογισμό της ακτίνας της γής, χρησιμοποιώντας τα μέσα της “Χρυσής περιόδου των Αρχαίων Ελληνικών Μαθηματικών”. Αρχικά παρουσιάστηκαν ιστορικά στοιχεία και κάποιες βοηθητικές οδηγίες για την παρακολούθηση και υλοποίηση του πειράματος. Οι συμμετέχοντες μαθητές και οι συμμετέχουσες μαθήτριες ενημερώθηκαν, μέτρησαν, πειραματίστηκαν και υπολόγισαν με τη χρήση ενός φύλλου εργασίας, μιας μεζούρας και ενός στύλου κάθετου στο έδαφος με μεγάλη ακρίβεια (σε σχέση πάντα με τα προσφερόμενα υλικά) την ακτίνα της γής με ένα σφάλμα μόλις της τάξης των 43 χιλιομέτρων!!
Περιβαλλοντική δράση 20ης Μαρτίου 2025
Την Πέμπτη 20.03.25 η περιβαλλοντική ομάδα της Β τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκε το ΚΕΠΕΑ Λαυρίου για να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο, “Στο Δρόμο του Μεταλλωρύχου”. Το πρόγραμμα αυτό είναι σχετικό τη βιομηχανική κληρονομιά του Λαυρίου και την αειφορική της διαχείριση. Αρχικά, έγινε αναφορά στη μεταλλευτική δραστηριότητα της περιοχής του Λαυρίου, το Λαυρεωτικό ζήτημα και τη βιομηχανική κρίση που οδήγησε στη γέννηση του Τεχνολογικού Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου. Επιπλέον, αναδείχθηκαν στοιχεία σχετικά με την οικολογική διαχείριση των βιομηχανικών αποβλήτων του χώρου της μεταλλευτικής εταιρείας. Στη συνέχεια, οι μαθητές, περιηγήθηκαν στο υπό κατασκευή Βιομηχανικό Μουσείο, ανακάλυψαν με τη βοήθεια του υλικού που μας δόθηκε από το ΚΕΠΕΑ, την ιστορία και τη χρήση των κτηρίων τότε και σήμερα και έδωσαν τις δικές τους προτάσεις για χρήση των υπαρχόντων κτισμάτων. Στο τέλος, κλείσαμε την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δράση μας, παρατηρώντας στο στερεοσκόπιο μερικά από τα πιο διαδεδομένα ορυκτά της Λαυρεωτικής γης.
Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κυρία Πέππα Φιλιώ, κυρία Μιχαηλίδου Ειρήνη και κυρία Γεωργία Κερδέλα για την άρτια οργανωμένη εκπαιδευτική δράση που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε!