καλησπερα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ

>

ΠΗΓΗ:http://www.slideshare.net/manolispomonis/google-6490032

>

http://www.ert-archives.gr/V3/public/page-assetview.aspx?tid=33485&tsz=0

Δείτε το VIDEO          
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ
Επεισόδιο:009 | ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΑΘΩ;
Το επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ» με τίτλο «ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΜΑΘΩ;» παρουσιάζει παραδείγματα εφαρμογής προγραμμάτων βιωματικής προσέγγισης της μάθησης που καλλιεργούν την αυτενέργεια των μαθητών εξετάζοντας ταυτόχρονα το νέο ρόλο του εκπαιδευτικού.
Εστιάζει σε δύο περιπτώσεις, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπου η διδασκαλία γίνεται με βάση σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους όπως η διαθεματικότητα και οι ομάδες εργασίας. Παρουσιάζει την εφαρμογή του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης στο 99ο δημοτικό σχολείο του κέντρου της Αθήνας και του ερευνητικού προγράμματος «Ηγεσία για μάθηση», που αφορά στην αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, στο 2ο Γυμνάσιο Πετρούπολης. Δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και γονείς περιγράφουν την εμπειρία τους. Παρεμβάλλονται συνεντεύξεις της καθηγήτριας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας ΤΖΕΛΛΑΣ ΣΚΟΥΡΑ και του ιστορικού της Εκπαίδευσης ΑΛΕΞΗ ΔΗΜΑΡΑ.
Σκηνοθεσία: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ  
ΠΗΓΗ:

http://www.ert.gr/index.php/ert-archives/2011-07-22-13-18-34/27964-pagosmia-imera-ekpedeftikon.html

>

Στον παρόντα δικτυακό χώρο παρέχεται σε online μορφή το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό λογισμικό για την Α’Βάθμια & Β’Βάθμια εκπαίδευση και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ανεξάρτητα του λειτουργικού σας συστήματος και του φυλλομετρητή που διαθέτει ο Η/Υ σας.


ΠΗΓΗ: http://www.didefth.gr/

>

Γίνεται γνωστό ότι λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος από πλευράς της εκπαιδευτικής κοινότητας και προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση Β’ επιπέδου το δυνατόν περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης επειδή προέκυψαν αρκετές αλλαγές σε στελέχη των ΚΣΕ (νέοι Διευθυντές Σχολείων κ.α.)  με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και είναι απαραίτητη η κατάλληλη προετοιμασία και ενημέρωσή τους για την καλή λειτουργία των προγραμμάτων,
μετατίθεται κατά μια εβδομάδα η έναρξη των μαθημάτων
της 3ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου
και συγκεκριμένα για τη
Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011.
ΠΗΓΗ:

http://b-epipedo2.cti.gr/news-announcements/2011-05-05-14-06-55/238-22092011-.html


>

Βιογραφία
http://www.peri-grafis.com/ergo.php?id=1264
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CE%BB%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%92%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CE%B6%CE%B7%CF%82
http://www.ekebi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=461&t=121 ( Βιογραφικό Σημείωμα– Ενδεικτική Βιβλιογραφία –Εργογραφία)

Εικόνες Η.Βενέζη                       

Κείμενα
Η Θεοσκέπαστη
Το νούμερο 31328
Αιολική Γη.                     http://www.youtube.com/watch?v=s0Q88X6DC4k
Aντιγόνη
Οι γλάροι
Τουρκολίμανο

Για τον Ηλία Βενέζη
Θ.Δ.Δαλάκογλου, Μύθος και πραγματικότητα στη «Γαλήνη» του Ηλία Βενέζη.

Διδακτική πρόταση
Ελένη Μουρδουκούτα  – 

>

Τα βιβλία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης σε ηλεκτρονική μορφή.

>

>

>didaktea_ili_11_12

>

Ολοκληρώθηκε η έκδοση των Βεβαιώσεων Πιστοποίησης για τους Εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν επιτυχώς στις διαδικασίες πιστοποίησης της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στις παρακάτω περιόδους πιστοποίησης:
  • 1η Περίοδος Πιστοποίησης Α’ Επιπέδου (Μάιος – Ιούλιος 2010) και
  • 1η Περίοδος Πιστοποίησης Β’ Επιπέδου (Δεκέμβριος 2010 – Φεβρουάριος 2011).
Οι εκπαιδευτικοί για την παραλαβή της βεβαίωσής τους θα πρέπει να απευθυνθούν στις οικείες διευθύνσεις εκπαίδευσης (σύμφωνα με τους καταλόγους αναζήτησης βεβαίωσης με βάση τον Αριθμό Μητρώου (Α Επίπεδο – Β Επίπεδο) ) προσκομίζοντας το ειδικό αποδεικτικό έντυπο για την παραλαβή της βεβαίωσης. Το ειδικό αποδεικτικό έντυπο εκδίδεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του έργου (http://b-epipedo2.cti.gr/mis) με χρήση των προσωπικών κωδικών (Επιλογή: «Αποτέλεσμα Πιστοποίησης» -> «Εκτύπωση Αποδεικτικού».

>


H νέα υπηρεσία -που ήδη διατίθεται σε 56 αμερικανικές πόλεις- σε πρώτη φάση θα προωθηθεί σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την αντίστοιχη της Google.
Η Microsoft ξεκινάει στις χώρες της Ευρώπης τη νέα υπηρεσία της Streetside, που αποτελεί μια παραλλαγή της επίμαχης υπηρεσίας StreetView της Google. Αυτοκίνητα εφοδιασμένα με κάμερες θα αρχίσουν από τον επόμενο μήνα να γυρίζουν στους δρόμους των μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων (η αρχή έγινε ήδη πιλοτικά στο Λονδίνο) και να τραβάνε φωτογραφίες με στόχο την ηλεκτρονική χαρτογράφηση και στη συνέχεια την παροχή χρήσιμων ηλεκτρονικών υπηρεσιών στους καταναλωτές, που ψάχνουν να βρουν π.χ. ένα κατάστημα.
H νέα υπηρεσία -που ήδη διατίθεται σε 56 αμερικανικές πόλεις- σε πρώτη φάση θα προωθηθεί σε μικρότερη κλίμακα σε σχέση με την αντίστοιχη της Google. «Δεν σκοπεύουμε να καταγράψουμε κάθε δρόμο. Θα περιοριστούμε στα εμπορικά κέντρα των πόλεων, όπου οι άνθρωποι θέλουν να βρουν διάφορες υπηρεσίες», δήλωσε το διευθυντικό στέλεχος της Microsoft Ντέιβ Κόπλιν, σύμφωνα με το BBC.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_03/06/2011_393418

>7 Ημέρες Καθημερινή -Ο φιλελληνισμός στην Ευρωπαϊκή Λογοτεχνία -http://www.projethomere.com

>

Δημιούργησε εικονικά ντοσιέ που ομαδοποιούν πηγές γνώσης για ένα θέμα
www.livebinders.com
συνεχίστε την αναζήτηση »