Scratchάρουμε Χριστουγεννιάτικα

Έρχονται Χριστούγεννα!!!

Θα δημιουργήσουμε στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα φωτάκια του να αναβοσβήνουν υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικου τραγουδιού.

Βρείτε τις οδηγίες για τη δημιουργία του , εδώ.

Η μουσική που χρησιμοποιήσαμε : Το γνωστό χριστουγεννιάτικο τραγούδι από τη Melissa_Lyons_Shauntia_Flemin_-_We_Wish_You_a_Merry_Christmas_

 

Εικόνες των αντικειμένων που χρησιμοποιήσαμε, από τη συλλογή του scratch και από το διαδίκτυο:

 

 

Δείτε το έργο που δημιουργήθηκε στο ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω


Μετάβαση στο scratch.mit.edu.

 

 

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2020- Safer Internet Day 2020

​Για την ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2020 το ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω συμμετείχε στον Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό SID 2020. Το 

μήνυμα της φετινής μέρας ήταν «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο».

Οι μαθητές του Β3λ Αμαζόνα Ντ και Χρήστος Α. με την καθοδήγηση και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Κατερίνας Τρανού (πληροφορικής) και Μαρίας Μακρή (Φιλολόγου) έπαιξαν μικρό σκετς με θέμα την αναγνώριση μηνυμάτων phishing και τους τρόπους προστασίας από αυτά, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε και εστάλη για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

Η οργανωτική επιτροπή, πρότεινε στην ομάδα να παρουσιάσει το μικρό αυτό θεατρικό κατά τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, SID2020, στις 11-2-2020 στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγί στο Υπουργείο Παιδείας.

Την κεντρική εκδήλωση του εορτασμού άνοιξε η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, με χαιρετισμό της. Συμμετείχαν περίπου 800 άτομα – αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, εκπαιδευτικοί και πολλοί μαθητές.
Ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές!

Ρόδι, το γούρι της χρονιάς

Το ρόδι σύμφωνα με την ελληνική παράδοση, είναι σύμβολο γονιμότητας, αιωνιότητας και καλοτυχίας.

Σχετική εικόνα

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας σπάνε το ρόδι αμέσως μετά την αλλαγή του χρόνου. Βγαίνουν όλοι έξω από το σπίτι πριν αλλάξει ο χρόνος, κλείνοντας όλα τα φώτα. Μόλις μπει το νέο έτος και αφού ανταλλάξουν ευχές, ο νοικοκύρης ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας που θεωρείται τυχερό, σπάει ένα ρόδι στο κατώφλι του σπιτιού και μετά μπαίνουν όλοι μέσα στο σπίτι, βάζοντας πρώτο το δεξί τους πόδι, ενέργεια που αποκαλούμε «ποδαρικό».

Σε κάποιες άλλες περιοχές το σπάσιμο του ροδιού γίνεται, είτε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, είτε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία την ίδια ημέρα. Από το έθιμο του σπασίματος του ροδιού πηγάζει η λαϊκή έκφραση: «Έσπασε το ρόδι» που σημαίνει ότι έκανε καλό ξεκίνημα. Σύμφωνα με το έθιμο, ρίχνουμε το ρόδι με δύναμη κάτω, για να σπάσει, ώστε να σκορπίσουν οι ρώγες του παντού. Οι ζουμερές, γερές και κατακόκκινες (ρουμπινί) ρώγες συμβολίζουν τις χαρούμενες και ευλογημένες ημέρες στη διάρκεια του νέου έτους αλλά, και  τα χρήματα που περιμένει ο ιδιοκτήτης να έλθουν στο σπίτι όλη τη χρονιά.

Ημερολόγια για τη νέα χρονιά στολισμένα με ρόδια μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Πηγές:

Τάδε έφη Έφη

http://www.kinderella.gr

Η εικόνα ανακτήθηκε στις 27, Δεκεμβρίου 2019 από την  ιστοσελίδα http://labelnews.gr  

Διαδικασία σύνταξης email με το GMAIL

Παρακάτω περιγράφεται η διαδικασία για τη σύνταξη και την αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεσω της πλατφόρμας του GMAIL

Ανάρτηση video στο κανάλι μας στο YouTube

Παρακάτω περιγράφουμε τη διαδικασία για να αναρτήσουμε κάποιο βίντεο στο κανάλι μας στο YouTube

Fake news – Ή πώς να μην πιαστείς κορόιδο…

Στις μέρες μας, στην εποχή της ψηφιακής πληροφορίας και της καθημερινής ενασχόλησης των ανθρώπων με το διαδίκτυο, εμφανίζεται τεράστιος όγκος ειδήσεων στο διαδίκτυο.

Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και οι κακόβουλες ειδήσεις, που έχουν σκοπό να εξαπατήσουν το κοινό για διάφορους λόγους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια videoπαρουσίαση για τους τρόπους που μπορούμε να προστατευτούμε από τις ψευδείς ειδήσεις, ή αλλιώς τα fake news!

 

Και εδώ υπάρχει και η παρουσίαση του προγράμματος

 

 

Επίσκεψη στο μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας

Την περασμένη εβδομάδα, επισκεφτήκαμε με το τμήμα της εκπαιδευτικής ρομποτικής του σχολείου μας, το Μουσείο αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας Κ. Κοστανάς, που βρίσκεται στην οδό Πινδάρου, στο Κολωνάκι.

Ακολουθούν μερικές από τις εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων, που παρατηρήσαμε:

Το μουσείο Κοτσανά στην Πινδάρου στο Κολωνάκι

Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση