Παρίσι, η πόλη του φωτός

0

Συγγραφέας: ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΧΑΧΛΑ | Κατηγορία Γαλλία | , στις 10-12-2019

Το Παρίσι (Paris), γνωστό και ως η Πόλη του φωτός, από τότε που εφοδιάστηκαν οι κύριες λεωφόροι του με φανούς γκαζιού το 1828, είναι η πρωτεύουσα της Γαλλίας και της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς (Île-de-France) και μία από τις ιστορικότερες πόλεις της Ευρώπης. Το Παρίσι περιλαμβάνει την πόλη του Παρισιού και τα περίχωρα και βρίσκεται σε ένα λεκανοπέδιο. Ο συνολικός πληθυσμός της μητροπολιτικής περιοχής ξεπερνά τα 13.000.000 και είναι έτσι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και του κόσμου. Επιπλέον είναι η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα της Γαλλίας, το σημαντικότερο κομβικό σημείο της και έδρα πολλών διεθνών οργανισμών, όπως της UNESCO.

Lyon: ville des Lumières

0

Συγγραφέας: ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΧΑΧΛΑ | Κατηγορία Γαλλία | , στις 10-12-2019

 

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ DELF-DALF

0

Συγγραφέας: ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΧΑΧΛΑ | Κατηγορία DELF | , στις 06-12-2019

Τα πτυχία γαλλικών (Διπλώματα Γαλλικής Γλώσσας) DELF B2 όπως και τα DALF δημιουργήθηκαν από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας το 1985 και το 2005 διαμορφωθήκαν σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες. Σήμερα λοιπόν οι εξετάσεις για τα πτυχία Delf (ανάμεσά τους και το Delf B2) και Dalf οργανώνονται διενεργούνται από το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας και εναρμονίζονται πλήρως με τα έξι επίπεδα που όρισε το 1991 το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες.

Το πτυχίο γαλλικών Delf Β2 πιστοποιεί την καλή γνώση του σπουδαστή στη γλώσσα. Πρόκειται δηλαδή για την ικανότητα κατανόησης κειμένων κοινωνικού προβληματισμού και προφορικής και γραπτής ανάλυσης αυτών των φαινομένων. Ο υποψήφιος αποκτά δεξιότητες που μπορεί να χρησιμοποιήσει στις σπουδές και την εργασία του.

Οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις για Delf Β2 σε δυο περιόδους: Δεκεμβρίου και Μαΐου/Ιουνίου.

Στο συνημμένο έγγραφο θα βρείτε υπόδειγμα εξέτασης για το επίπεδο Α2

Δείγμα Α2

Το αρχαίο ελληνικό δράμα

0

Συγγραφέας: ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΧΑΧΛΑ | Κατηγορία Δημοσιεύσεις | , στις 06-12-2019

Το αρχαίο ελληνικό δράμα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της θεατρικής ζωής στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είμαστε λοιπόν εκ των πραγμάτων εξοικειωμένοι ως θεατές με αυτή τη μορφή θεάτρου που γεννήθηκε και άνθισε πριν από είκοσι πέντε αιώνες στην αρχαία Αθήνα και αλλού. Ίσως όμως η εξοικείωση αυτή μας κάνει να παραβλέπουμε πόσο ριζικά διαφορετικό ήταν το αρχαίο θέατρο από το σύγχρονο, τόσο ως θέαμα όσο και ως βιωμένη εμπειρία. Το αρχαίο ελληνικό δράμα δεν εξαντλούνταν στο ολοκληρωμένο σκηνικό αποτέλεσμα που παρακολουθούσαν οι θεατές του θεάτρου, αλλά (τουλάχιστον στην Αθήνα του 5ου αιώνα) εντασσόταν σε ένα πλέγμα

  • πολιτειακών και
  • θρησκευτικών εκδηλώσεων

με θεσμικό χαρακτήρα, στις οποίες συμμετείχαν κεντρικοί παράγοντες της αθηναϊκής πόλης-κράτους.

Πηγή: mathesis

πρώτη δημοσίευση!

0

Συγγραφέας: ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΧΑΧΛΑ | Κατηγορία Διάφορα | , στις 16-12-2011

η πρώτη ανάρτηση στο προσωπικό μου ιστολόγιο…

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση