ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΣΜΟΥ

Μαρ 2016 20

Διδακτική επίσκεψη Φυσικής, στο «Σπίτι της Σκιάς» στην Ξάνθη

Κατηγορία Εκπαιδευτικές Εκδρομές Σχολ. έτος 2015-16      | ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΑΣΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διδακτική επίσκεψη Φυσικής, στο «Σπίτι της Σκιάς» στην Ξάνθη

Η γ’ τάξη του Γυμνασίου Ιάσμου επισκέφθηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016, το «Σπίτι της Σκιάς» στην Ξάνθη. Ο χώρος αυτός είναι μια έκθεση έργων τέχνης του καλλιτέχνη κ. Βαΐτση ο οποίος χρησιμοποιεί σαν μέσο έκφρασης τις σκιές που δημιουργούνται όταν τα (φαινομενικά χωρίς σχήμα) αντικείμενα που κατασκευάζει φωτίζονται από μια πηγή φωτός.

Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια διδακτικής επίσκεψης για το μάθημα της Φυσικής και πιο συγκεκριμένα για το κεφάλαιο της Διάδοσης του Φωτός και της Δημιουργίας Σκιάς. Για τη διδακτική επίσκεψη τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες του παιδαγωγικού χαρακτήρα μιας βιωματικής δράσης. Συγκεκριμένα, έγινε προετοιμασία των μαθητών με Φύλλο Εργασίας και διδασκαλία σε ομάδες, ενώ μετά την επίσκεψη οι μαθητές αξιολόγησαν την εμπειρία τους. Σύμφωνα με την αξιολόγηση των μαθητών, τέτοιες επισκέψεις κάνουν το σχολείο πιο ευχάριστο (86%), ενώ στο διδακτικό αντικείμενο το 92% δήλωσε ότι κατανόησε καλύτερα τη διάδοση του φωτός και τη δημιουργία σκιάς.

Η εκδρομή οργανώθηκε και συνοδεύτηκε από τον καθηγητή Φυσικής του Γυμνασίου Ιάσμου κ. Ρίζο Κωνσταντίνο ενώ συνόδεψαν επίσης ο διευθυντής του σχολείου κ. Χαλβατζής Βασίλειος και η φιλόλογος κ. Κίτσου Ελένη.

(Κάντε κλικ στις εικόνες για να δείτε το κανονικό μέγεθος.)

 

FOTOSKIA1 FOTOSKIA2
FOTOSKIA3 FOTOSKIA4