Ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός αποτελεί η σύναψη συνεργασίας μεταξύ της ΔΔΕ Ηλείας και του ΠΙΠΜ, στο πλαίσιο των Σχολικών Δραστηριοτήτων και των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, μέσω των οποίων εκπροσωπούνται αντίστοιχα οι δύο φορείς, δια των Υπευθύνων στις συγκεκριμένες θέσεις, Τίτας Τερζή και Ιωάννας Κλιάρη.

Το σύμφωνο συνεργασίας υπογράφηκε πρόσφατα από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Ανδρέα Ζέρβα και από τον Πρόεδρο του ΠΙΠΜ, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμορίου, κ. Νικηφόρο, ενώ, όπως αναφέρεται στο καταστατικό, η συνεργασία στοχεύει, μεταξύ άλλων, στην έρευνα και την αξιοποίηση των καλών εκπαιδευτικών πρακτικών, στην στήριξη του εκπαιδευτικού έργου των σχολείων στους τομείς των παιδαγωγικών αντικειμένων των ανθρωπιστικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών, στην βιωματική πρόσκτηση του μακροχρόνιου αγώνα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέσω της εκπαίδευσης, για την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής και οικολογικής μας κληρονομιάς, καθώς και στην προαγωγή του διαθρησκειακού διαλόγου και την καταλλαγή ανάμεσα στις διαφορετικές θρησκείες.

Η συγκεκριμένη πράξη συνιστά συνέχεια της αγαστής και δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, η οποία θεμελιώθηκε προ τριετίας και κατ΄ αυτό το χρονικό διάστημα έχουν λάβει χώρα ποικίλες δράσεις τόσο στην Ηλεία και την Θεσσαλονίκη όσο και στην Κωνσταντινούπολη, πάντα υπό την αιγίδα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίου.

Είθε η νέα αυτή συμπόρευση να είναι καλλίδρομη και καρποφόρα!

Τίτα Ιωάννα 2

 

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύναψη συνεργασίας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας με το Πατριαρχικό ίδρυμα Πατερικών Μελετών

Αφίσα 18x24 ιν. 5 Αφίσα 18x24 ιν. 9 Αφίσα 18x24 ιν. 10 Αφίσα 18x24 ιν. 12

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 3η Διαδικτυακή Ημερίδα παρουσίασης των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΠΙΠΜ- Πρόγραμμα

Τρία σχολεία της ΔΔΕ Ηλείας συμμετείχαν στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Π.Ε.  του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη, μία εκπαιδευτική συνύπαρξη- Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης», το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Ζωγράφειο Λύκειο της Κωνσταντινούπολης, στις 6 Απριλίου 2024, υπό την αιγίδα της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το Δίκτυο, που ιδρύθηκε το 2022, συντονίζουν οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και του Φροντιστηρίου Βιωσιμότητας του Δήμου Νεάπολης- Συκεών.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο συνέδριο μέσω των προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων τα οποία υλοποιούν το τρέχον σχολικό έτος είναι το 3ο ΓΕΛ Πύργου, με το πολιτιστικό πρόγραμμα «Μνημεία στο φυσικό τους περιβάλλον» και υπεύθυνους καθηγητές τους Κ. Χριστοδούλου, Ε. Χατζηελευθερίου, Ό. Λαμπαούνα, το Γυμνάσιο Καράτουλα, με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Αγαπάμε το σχολείο μας, ομορφαίνουμε τον κόσμο μας» και υπεύθυνους καθηγητές τους Μ. Ζώντου, Α. Λέλλα, Γ. Κουρκούτα και το ΓΕΛ Πελοπίου, με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Θρησκευτικά μνημεία του τόπου μας» και υπεύθυνους καθηγητές τους Ε. Καλόγερου, Β. Μπίτσικα και Α. Κούτσιο.

Τα προαναφερόμενα σχολεία κατά την παραμονή τους στην Πόλη επισκέφθηκαν σημαντικά θρησκευτικά και πολιτιστικά μνημεία της Πόλης που συνδέονται με τον Ελληνισμό, και συγκεκριμένα την Αγία Σοφία, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το Ζάππειο Λύκειο, το Σισμανόγλειο Μέγαρο, το Πατριαρχείο και την Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Τις αποστολές των σχολείων συνόδευαν ο Διευθυντής ΔΕ Ηλείας, Ανδρέας Ζέρβας- ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη του συνεδρίου, ενώ στο Πατριαρχείο αντιφώνησε τον Πατριάρχη- ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Πύργου, Θεόδωρος Κόρδας και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Ηλείας, Τίτα Τερζή, η οποία οργάνωσε τις επισκέψεις και ανέλαβε την ξενάγηση των ομάδων.

IMG 9850 IMG 9855IMG 9870IMG 9900IMG 9906IMG 0042Ζωγρ. 3ο ΓΕΛimage1 IMG 9751Αγ.Σοφία IMG 1965 IMG 1966ΒλαχέρναPHOTO 2024 04 29 22 04 58 PHOTO 2024 04 29 22 04 59imageIMG 0049IMG 9781

IMG 0037 IMG 9806IMG 1964IMG 9983

IMG 0043 IMG 9988

 

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Τα σχολεία της ΔΔΕ Ηλείας στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο Π.Ε. του Εθνικού Εκπαιδευτικού Δικτύου «Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη, μία εκπαιδευτική συνύπαρξη- Πολίτες της Πόλης, Έλληνες της Οικουμένης»

Μετά από πρόσκληση του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, φορέα που εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στην Ελλάδα και εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, οι Σχολικές Δραστηριότητες της ΔΔΕ Ηλείας, δια της Υπεύθυνης, Τίτας Τερζή, συμμετείχαν στις δράσεις που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη και στην Χάλκη από τις 21 έως τις 24 Μαρτίου 2024 και στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ιδρύματος “Παλαιογραφία- Το ταξίδι της γραφής”, που συντονίζει η Υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος, κα Ιωάννα Κλιάρη.

Συγκεκριμένα, στην διαδραστική εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο συνεδριακό κέντρο του Feronya Hotel, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Πυλαίας, παρουσιάστηκε από την κα Τερζή η εισήγηση με θέμα “Από τις λέξεις στη Γραφή”, ενώ ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα, κατά την οποία κατατέθηκαν ιδέες και προτάσεις εμπλουτισμού και συνέχειας του προγράμματος, δημιουργώντας τις βάσεις μιας νέας διάστασης, η οποία θα βασίζεται στις διαλέκτους του ελλαδικού χώρου και σε αντιπροσωπευτικά χειρόγραφα εκάστης, με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Θεσσαλονίκης, Ηλείας και Β. Αιγαίου να ξεκινούν ένα εκπαιδευτικό ταξίδι, υπό τον συντονισμό του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών και την υποστήριξη των Φροντιστηρίων Βιωσιμότητας όλης της χώρας.

Στο τέλος της εσπερίδας, η κα Τερζή απέδωσε εκ μέρους του Διευθυντή ΔΕ Ηλείας, κ. Ανδρέα Ζέρβα, τιμητικούς επαίνους για την αγαστή συνεργασία και την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, τόσο στην Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΠΙΠΜ, κα Ιωάννα Κλιάρη, όσο και στην Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Πυλαίας, κα Λία Βαρμπομπίτη, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό για την επίρρωση του στόχου του εκπαιδευτικού προγράμματος της Παλαιογραφίας.

IMG 1938IMG 1940IMG 1937IMG 1935IMG 1936 IMG 1942

 

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η συμμετοχή των Σχολικών Δραστηριοτήτων στις δράσεις του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών στην Κωνσταντινούπολη

Οι Σχολικές Δραστηριότητες της ΔΔΕ Ηλείας, δια της Υπεύθυνης, Τίτας Τερζή, συμμετείχαν στις δράσεις της Διεθνούς Ένωσης Τεχνών- International Art Union που έλαβαν χώρα στην Κωνσταντινούπολη (πόλη και ευρύτερο Δήμο) από 21 έως 24 Μαρτίου 2024.

Οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν την Διεθνή Έκθεση Τέχνης και Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στην γκαλερί SanatIf Sergi Salonu της Χαλκηδόνας, όπου εκπροσωπήθηκε η ΔΔΕ Ηλείας από την μαθήτρια του ΓΕΛ Πελοπίου, Βίβιαν Δαούτη, η οποία ήταν και η μοναδική ανήλικη συμμετέχουσα μεταξύ 80 καλλιτεχνών από 6 χώρες. Οι ζωγραφικοί της πίνακες “The sacrifice” & “The imposter”, έργα ιδιαίτερης αισθητικής, απέσπασαν εξαιρετικά θετικές κριτικές και τιμήθηκαν με έπαινο από την επικεφαλής της Διεθνούς Ένωσης Τεχνών, Μαρία Λουμπουρδή, τον οποίον παρέλαβε η κα Τερζή.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παρευρέθηκαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δαφνουσίας, κ. Σμάραγδος, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκηδόνας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Νάουσας, Βίκυ Δανιηλίδη, η φημισμένη καλλιτέχνις, Sevgi Son Sualp και πλήθος φίλων των συμμετεχόντων.

Οι παράλληλες δράσεις περιλάμβαναν επίσκεψη στο Ζωγράφειο Λύκειο, όπου δωρήθηκαν βιβλία και πίνακες ζωγραφικής που φιλοτεχνήθηκαν για τον σκοπό αυτό από τους συμμετέχοντες, εκκλησιασμό στον Πατριαρχικό Ι. Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι και ακρόαση από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. κ. Βαρθολομαίο και επισκέψεις σε σημαντικά θρησκευτικά και ιστορικά μνημεία της Κωνσταντινούπολης και της ευρύτερης περιοχής.

Αφίσα Λουμπουρδή 1IMG 8189IMG 8279

IMG 8199IMG 8203 IMG 8220IMG 8226 IMG 8238 IMG 8241

Ζωγρ.αφειο1 Ζωγράφειο Λουμπ.Τίτα.Χάσα

 

 

Comments Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι Σχολικές Δραστηριότητες σε δράσεις της Διεθνούς Ένωσης Τεχνών στην Κωνσταντινούπολη


© 2013-2015 Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Ε. Ηλείας

Κατασκευή-Επιμέλεια ιστολογίου: Γοροζίδης Γεώργιος, PhD, MSc, ΠΕ11

I Support the Bring Them Back Campaign
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων

***Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Στοχεύει στην ενημέρωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών και μαθητών που ασχολούνται με τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων***