Επιτυχίες!

– O Albert Einstein άρχισε να μιλάει όταν ήταν 4 ετών. Μετά στο σχολείο οι δάσκαλοι και οι γονείς του νόμιζαν ότι είχε πρόβλημα. Αποβλήθηκε από το σχολείο και αργότερα απέτυχε στις εξετάσεις να μπει στο Swiss Polytechnic Institute στη Ζυρίχη.
– Ο Walt Disney απολύθηκε από εφημερίδα γιατί “δεν είχε φαντασία ούτε καλές ιδέες.”
– O Αλχημιστής του Πάολο Κοέλιο πούλησε μόνο 800 αντίτυπα στην πρώτη του έκδοση και ο εκδότης αποφάσισε να το αποσύρει. Σήμερα αποτελεί το πέμπτο βιβλίο σε πωλήσεις όλων των εποχών με 65 εκατομμύρια αντίτυπα.
– Οι ατζέντηδες modeling της Marilyn Monroe θεωρούσαν ότι έπρεπε να ακολουθήσει καριέρα ως γραμματέας.
– Οι δάσκαλοι του Beethoven θεωρούσαν ότι είναι ανεπίδεκτος στο βιολί και ότι ποτέ δε θα μπορούσε να τα καταφέρει ως συνθέτης.
– Ο Mahatma Gandhi φοβόταν να μιλήσει δημόσια και κατά τη διάρκεια του πρώτης του υπόθεσης, εγκατέλειψε την αίθουσα του δικαστηρίου.
– Ο δάσκαλος του Elvis Presley στο Λύκειο, του είπε ότι δεν μπορούσε να τραγουδήσει.
– O Michael Jordan απορρίφθηκε από την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του.
– Το μυθιστόρημά της J.K Rowling “Harry Potter” απορρίφθηκε από 12 εκδοτικούς οίκους.
– Στον ηθοποιό Sidney Poitier είπαν κατά τη διάρκεια μίας ακρόασης να “σταματήσει να ξοδεύει το χρόνο των ανθρώπων και να πάει να γίνει λαντζέρης ή κάτι τέτοιο”. Αργότερα στην καριέρα του κέρδισε Oscar και έγινε ένας από τους πιο αξιοσέβαστους ηθοποιούς.
– Ο Vincent Van Gogh πούλησε μόνο έναν πίνακα όσο ζούσε για 400 φράγκα.. Αυτό δεν τον σταμάτησε από το να ολοκληρώσει 900 έργα, τα οποία σήμερα αξίζουν εκατομμύρια.
– Οι δάσκαλοι του Thomas Edison είπαν ότι ήταν “πολύ χαζός για να μάθει οτιδήποτε”. Τελικά ήταν αυτός που κατασκεύασε τον ηλεκτρικό λαμπτήρα.
Αυτοί οι άνθρωποι (και άλλοι πολλοί) το μόνο που έκαναν, παρά τις φαινομενικά αντίξοες συνθήκες, ήταν να μην τα παρατήσουν & να ακολουθήσουν τα Όνειρα της Ψυχής τους, αυτά που τους έδιναν χαρά & πάθος. Μην αφήνεις τον εαυτό σου να πιστέψει ότι η κρίση είναι πιο μεγάλη από σένα. Στην πραγματικότητα όποτε το κάνεις αυτό, χαμηλώνεις, για να χωρέσεις την απεραντοσύνη σου στη μικρότητα των καταστάσεων. Αν σέβεσαι έστω και λίγο τον Εαυτό σου, έχεις υποχρέωση να προστατέψεις, να υπερασπίσεις και να τροφοδοτείς τα Όνειρα σου..!
Του Γιώργου Βασιλορεΐζη, Καθηγητή Κοινωνικών Επιστημών & Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Κατηγορίες: Εκπαιδευτικά θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιτυχίες!

Παιδικά παιχνίδια

O μικρός Μανώλης θέλει μια κούκλα. Μία κούκλα για να παίζει.
Η μητέρα του, του λέει: «Δε φαντάζομαι να το λες σοβαρά;» Τα άλλα παιδιά γελάνε και φωνάζουν: «Ο Μανώλης θέλει μία κούκλα! Το ακούσατε;». Οι γείτονες κουνάνε αποδοκιμαστικά το κεφάλι. «Μα καλά, κορίτσι είσαι; Του λένε. Τον Μανώλη αυτό δεν τον πειράζει. «Εγώ θέλω μια κούκλα», επιμένει. «Τα Χριστούγεννα, εάν δεν γίνεται νωρίτερα».
Περνάνε τα Χριστούγεννα μα η μητέρα του δεν του αγοράζει την κούκλα. Τώρα, ο μικρός Μανώλης αποταμιεύει το χαρτζιλίκι του. Ύστερα, πηγαίνει μόνος του στο κατάστημα με τα παιχνίδια. «Θέλω μία κούκλα», λέει. «Για την αδελφή σου;» τον ρωτάει η πωλήτρια. «Όχι» απαντάει ο Μανώλης και συνεχίζει: «για μένα για να παίζω. Θέλω αυτή με τις κοτσίδες που είναι στη βιτρίνα». Η πωλήτρια γελάει. Φωνάζει τη διευθύντρια κι εκείνη γελάει επίσης. «Μήπως είναι καλύτερα να αγοράσεις ένα αυτοκινητάκι;» τον ρωτάει. Ο Μανώλης βάζει αποφασίστηκα τα λεφτά πάνω στον πάγκο. Όλοι οι πελάτες στο μαγαζί τον κοιτάζουν.
Και στον δρόμο ο κόσμος τον κοιτάζει περίεργα. Ο μικρός Μανώλης κρατά την κούκλα του στην αγκαλιά του. Τότε της μιλάει για πρώτη φορά: « Μα τι άνθρωποι είναι αυτοί;» της λέει, «δε θέλουν να έχεις έναν πατέρα!»
via Marielsuise Berhnard
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παιδικά παιχνίδια

Βαθμοί τετραμήνου

Μας λένε να βάλουμε βαθμούς…
και ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω, τι νόημα έχει αυτή η διαδικασία, δεδομένων των συνθηκών, ήτοι ενάμισης μήνας μάθημα από ελαττωματικό πομπό και ενώ γύρω μας ασθενεί το σύμπαν…
Η αξιολόγηση των μαθητών μάς μάρανε, αγαπητοί;
Προσωπικά, λοιπόν, αν είμαι υποχρεωμένη να βαθμολογήσω τους μαθητές μου, δηλώνω με χαρά, ότι θα βάλω σε όλους δέκα (10).
· 10, για όλες τις φορές, που τους «πέταξε» το σύστημα έξω.
· 10, για όλες τις φορές, που ξαναμπήκαν.
· 10, για κάθε «Κυρία, με ακούτε;», που είπαν.
· 10, για κάθε φορά που ήταν «έξω» και αγχώθηκαν, μήπως το μάθημα «τρέχει» και το χανουν.
· 10, για κάθε φορά που έτριψαν τα μάτια τους.
· 10, για κάθε φορά που έφαγαν με την ψυχή στο στόμα, καθώς τα μαθήματα ξεκινούν στις 14:10, αλλά αυτά συνδέονται από τις 13:55.
· 10, για κάθε «Γιάννη μας ακούς;» «Όχι, κυρία», γιατί δεν έχασαν την όρεξη για ζαβολιά.
· 10, για κάθε πρόταση που έγραψαν στο τσατ με γερμανικούς χαρακτήρες.
· 10, για κάθε φορά που μετέφεραν τα λόγια μου σε συμμαθητές, που δεν άκουγαν.
…10, γιατί είναι οι πραγματικοί «Άριστοι» της Ελλάδας.
10, γιατί δεν μπορώ να βάλω 11…
via Maria Ntosta
Κατηγορίες: Αξιολόγηση μαθητών | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Βαθμοί τετραμήνου

Παγκόσμια Ημέρα αγκαλιάς!!!

images
Αυτή που τόσο έχουμε στερηθεί και που είναι είναι η καλύτερη θεραπεία για τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
Είναι γνωστό πως μόνο 10 δευτερόλεπτα αγκαλιάς είναι αρκετά για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και οι ορμόνες του στρες και να αυξηθούν οι ορμόνες της ευεξίας, όπως η ωκυτοκίνη.
Άλλωστε σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Virginia Satir «Χρειαζόμαστε τέσσερις αγκαλιές τη μέρα για να επιβιώσουμε, οκτώ αγκαλιές τη μέρα για να συντηρηθούμε και δώδεκα αγκαλιές την ημέρα για να αναπτυχθούμε».
via Fani Gourvelou
Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Ετικέτες: | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παγκόσμια Ημέρα αγκαλιάς!!!

Eνσωμάτωση

Μετάβαση στο padlet.com

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eνσωμάτωση

Ασκήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα Β’ Γυμνασίου

1. Σύνθετες λέξεις

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ασκήσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα Β’ Γυμνασίου

Μαθήματα στην e-class

Τα μαθήματα στην e-class είναι συμπληρωματικά της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης μέσω webex, αφού οι καθηγητές μπορούν εκεί να αναρτούν πολυμεσικό υλικό και εργασίες για τους μαθητές.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαθήματα στην e-class