Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την περασμένη εβδομάδα και στο πλαίσιο της τηλεκπαίδευσης ξεκινήσαμε με τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου την επεξεργασία του ποιήματος του Νίκου Καββαδία “Οι γάτες των φορτηγών”. Συζητήσαμε για τη ζωή του ποιητή και τις προκλήσεις του επαγγέλματος των ναυτικών με τη βοήθεια και της παρουσίασης που ακολουθεί:

Οι γάτες των φορτηγών

Αυτή την εβδομάδα στη φυσική τάξη πια θα συνεχίσουμε να μελετάμε το ποίημα αξιοποιώντας και το παρακάτω φύλλο εργασίας:

Καββαδίας, Οι γάτες των φορτηγών

Όποιος επιθυμεί μπορεί να ακούσει το ποίημα μελοποιημένο από το συγκρότημα “Ξέμπαρκοι”:

Με τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου στο μάθημα της Ιστορίας συζητάμε για τον εκχριστιανισμό των Μοραβών και των Βουλγάρων. Πώς διαδόθηκε ο χριστιανισμός στους λαούς σλαβικής καταγωγής που ζούσαν βόρεια του Βυζαντίου; Ποιοι ήταν οι πρωταγωνιστές του σημαντικού αυτού ιστορικού γεγονότος; Το παρακάτω σχεδιάγραμμα μπορεί να σας βοηθήσει στη μελέτη σας.

Η διάδοση του Χριστιανισμού στους Μοραβούς και τους Βούλγαρους

Μία παρουσίαση που μπορεί να βρείτε χρήσιμη:

Δείτε το στο slideshare.net

 

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε επίσης χρήσιμες επιπλέον πληροφορίες για το θέμα.

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/9642

http://photodentro.edu.gr/v/item/ds/8521/9641

 

 

Με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου ολοκληρώσαμε τη μελέτη της Β’ κλίσης ουσιαστικών και στην επόμενη ενότητα θα ασχοληθούμε με τα ρήματα. Ελπίζω οι μαθητές μου, που όλο αυτό το διάστημα μπερδεύονταν και μου έλεγαν ότι κλίνουν “ρήματα Β’ κλίσης”, να είναι τώρα ευχαριστημένοι… Θα τα ονομάζουν ρήματα και θα είναι σωστό!!!

Για την καλύτερη μελέτη των ρημάτων, μπορείτε να συμβουλευτείτε την παρουσίαση που ακολουθεί:

Δείτε το στο slideshare.net

Το παρακάτω βίντεο ελπίζω να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν την κλίση της προσωπικής αντωνυμίας…

Καλή χρονιά! Ήρθε και το 2021 και η τηλεκπαίδευση ακόμα συνεχίζεται… Το πρώτο κείμενο που διαβάσαμε και επεξεργαζόμαστε με τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου του σχολείου μας είναι ένα απόσπασμα από το ημερολόγιο της Άννας Φρανκ. Στην εισαγωγή του σχολικού βιβλίου διαβάζουμε τη φράση: “Η καθημερινή ζωή της Εβραίας συνομήλικής σας Άννας Φρανκ, η οποία έγραψε μεγάλο μέρος του ημερολογίου της κάτω από δυσχερείς συνθήκες, στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου διαφέρει πολύ από τις δικές σας εμπειρίες“. Κατά τη γνώμη μου η φράση αυτή αποκτά ένα άλλο νόημα τη φετινή σχολική χρονιά, καθώς κανείς μας βέβαια δεν έχει βιώσει συνθήκες πολέμου, όμως ο εγκλεισμός μας με τα μέλη της οικογένειάς μας εξαιτίας της καραντίνας μας βοηθά ίσως να συναισθανθούμε ένα μικρό μέρος των όσων βίωνε η αφηγήτρια Άννα Φρανκ, που ζούσε σε μία σοφίτα για δύο χρόνια περίπου με την οικογένειά της. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα της 13χρονης Άννας για τα μέλη της οικογένειάς της και τις μεταξύ τους σχέσεις δίνουν την ευκαιρία για να συζητήσουμε τα συναισθήματα και τις ενδεχόμενες δυσκολίες που βιώνουν και οι συνομήλικοί της μαθητές κατά τη σημερινή εποχή και κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες…

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε μία σύντομη ανάλυση του αποσπάσματος.

Μία σύντομη ανάλυση του κειμένου

Ένα κόμικ για τη ζωή της Άννας Φρανκ μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Με τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου δουλέψαμε τις τελευταίες μέρες στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών τη Β΄κλίση ουσιαστικών. Για περαιτέρω εξάσκηση μπορείτε να κάνετε τις ασκήσεις από τον σύνδεσμο που ακολουθεί. Μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε τους πίνακες με τα παραδείγματα κλίσης των ουσιαστικών!

 

Ασκήσεις στη β’ κλίση ουσιαστικών

 

 

Δείτε το στο slideshare.net

Και αν χρειάζεστε μία επανάληψη στους κανόνες τονισμού, το παρακάτω βίντεο μπορεί  να σας βοηθήσει!!!

Τον τελευταίο μήνα η επικοινωνία μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών του σχολείου μας γίνεται μόνο διαδικτυακά. Εκτός από τη σύγχρονη διδασκαλία μέσω του webex, χρησιμοποιούμε διάφορα μέσα για να παραμείνουμε σε επικοινωνία (email, messenger, viber, Instagram, η ιστοσελίδα του σχολείου μας κ.ά.). Από εδώ και στο εξής λοιπόν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε και αυτό εδώ το blog για να σας ανεβάζω υλικό και για να διερευνήσουμε σιγά σιγά μαζί και τις υπόλοιπες δυνατότητες που μας παρέχει.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων