Feed
Άρθρα
Σχόλια

Διακοπές. Βρίσκεστε στην Πελοπόννησο. Ατενίζετε από ψηλά το Ναύπλιο. Κεραμιδένιες στέγες, γκρίζα πέτρα, γαλαζοπράσινη θάλασσα. Το περίφημο Μπούρτζι, η Ακροναυπλία, το Παλαμήδι. Μια πόλη-καλλονή. Κάστρα και νεοκλασικά κτήρια, παλιές γειτονιές, πεζόδρομοι και μεγάλες πλατείες. Μια πόλη που ξεχειλίζει από ζωή, που διατηρεί τους θρύλους του παρελθόντος και σας παρασύρει στη μυστηριακή της ατμόσφαιρα. Η «Νάπολη της Ανατολής» των Βενετών, η πρώτη επίσημη πρωτεύουσα της Ελλάδας το 1828. Μια πόλη, όπου θα θέλετε να μείνετε για πάντα.

Ποιος είπε ότι η Αθήνα είναι μόνο θόρυβος…

ψηλά και άχαρα κτίρια, κόσμος που βιάζεται και τρέχει, τσιμέντο και μαυρίλα; Η Αθήνα είναι γεμάτη μικρές οάσεις που θα κάνουν την Κυριακή σου την καλύτερη μέρα της εβδομάδας και θα γεμίσουν τα πνευμόνια σου θετική ενέργεια για την εβδομάδα που πλησιάζει απειλητικά! Οι μικρές αυτές οάσεις είναι πολύ πιο κοντά σου από ό,τι νόμιζες. Είτε είσαι αθλητικός τύπος, είτε χαλαρός, είτε απλά θες να πάρεις την ανάσα σου βρε αδερφέ, τα παρακάτω μέρη θα αποτελέσουν τον ιδανικό κυριακάτικο προορισμό σου για να πάρεις μια δόση αισιοδοξίας, καθαρότητας και ηρεμίας! Ας ξεκινήσουμε από το αγαπημένο και μη εξαιρετέο κέντρο που αποτελεί πάντοτε την ευκολότερη και πιο προσβάσιμη επιλογή για …ανανέωση εικόνων και τόνωση της ψυχολογίας.

Πηγή: https://frapress.gr/2017/04/idanika-meri-gia-kiriakatiki-volta-stin-athina/

Volos-bynight

Πρόγραμμα Βόλος 5-4-2017

Η αναχώρηση έγινε από το Ναύπλιο στις 5 Απριλίου στις 8:30 από το λιμάνι του Ναυπλίου. Φτάσαμε στον Βόλο στις 14:30. Γευματίσαμε στην πόλη του βόλου και στη συνέχεια τακτοποιηθήκαμε στο ξενοδοχείο.

Την επόμενη μέρα αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο στις 10:00. Έγίνε στάση στον ποταμό Κραυσίδωνα για την πραγματοποίηση του προγράμματος «ΜΟΛΥΝΣΗ ΠΟΤΑΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ» και ακολούθησε επίσκεψη στη Μακρινίτσα και την Πορταριά για την πραγματοποίηση του περιβαλλοντικού προγράμματος «ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΕΣ ΠΟΛΕΙΣ και ΧΩΡΙΑ». Μετά τη λήξη του προγράμματος ακολούθησε γεύμα.

την επομένη αναχωρήσαμε από το ξενοδοχείο στις 10:00 και. Στις 10:30 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας και το πρόγραμμα «ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ». Στις 11:30 επισκεφτήκαμε το «Αθανασάκειο» Αρχαιολογικό Μουσείο για την πραγματοποίηση του προγράμματος «ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΙΙΙ». Μετά τη λήξη του προγράμματος ακολούθησε γεύμα στην πόλη του Βόλου. Στις 15:00 έγινε αναχώρηση για Ναύπλιο.

Πυκνωτής (συμβ. C) ονομάζεται ένα σύστημα δύο γειτονικών αγωγών ανάμεσα στους οποίους παρεμβάλλεται μονωτικό υλικό. Αυτό το μονωτικό υλικό μπορεί να είναι αέραςπλαστικόμίκα κ.α. Οι δύο αγωγοί ονομάζονται οπλισμοί του πυκνωτή, ενώ το παρεμβαλλόμενο υλικό ονομάζεται διηλεκτρικό του πυκνωτή. Βασικό χαρακτηριστικό κάθε πυκνωτή είναι η ιδιότητά του να αποθηκεύει ηλεκτρικό φορτίο, επομένως ηλεκτρική ενέργεια. Όταν ένας πυκνωτής είναι φορτισμένος, οι οπλισμοί του έχουν ηλεκτρικά φορτία κατά μέτρο ίσα και αντίθετα. Ονομάζουμε φορτίο του πυκνωτή (Qc) το φορτίο του θετικά φορτισμένου οπλισμού του.

Μεταξύ των οπλισμών ενός φορτισμένου πυκνωτή αναπτύσσεται διαφορά δυναμικού, την οποία ονομάζουμε τάση του πυκνωτή (Vc).

To σταθερό πηλίκο του φορτίου ενός πυκνωτή προς την τάση του ονομάζεται χωρητικότητα του πυκνωτή και συμβολίζεται με το αγγλικό γράμμα C, που είναι το αρχικό γράμμα τη λέξης Capacity:

Ισχύει ότι:

{\displaystyle C={\frac {Q}{V}}}{\displaystyle C={\frac {Q}{V}}}

Δες ένα μικρό, πολύ μικρό, βίντεο για τον Nikola Tesla, έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης. Το συγκεκριμένο βίντεο αναφέρεται στη διαμάχη* του Tesla με τον Thomas Edison, για το εναλλασσόμενο ρεύμα**(AC) και το συνεχές ρεύμα*** (DC). Ε, ο Tesla είχε απόλυτο δίκιο…

*Ναι «φαγωνόταν» κι αυτοί τότε, μπορεί εμείς να τους έχουμε ως εξέχοντα άτομα της επιστήμης αλλά ήταν άνθρωποι.

**Το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) είναι ηλεκτρικό ρεύμα του οποίου το μέγεθος και η κατεύθυνση μεταβάλλεται περιοδικά. Το εναλλασσόμενο ρεύμα λόγω της ευκολότερης και οικονομικότερης μετάδοσής του, επικράτησε έναντι του συνεχούς στην διανομή ηλεκτρικής ενέργειας σε επιχειρήσεις και οικισμούς.

***Ως συνεχές ρεύμα (DC) θεωρείται η σταθερή ροή των ηλεκτρονίων σε μία ενιαία κατεύθυνση, π.χ. σε ένα καλώδιο, αλλά μπορεί επίσης να είναι μέσω ημιαγωγών και μέσω κενού όπως το ηλεκτρόνιο ή οι ιονικές ακτίνες. Στο συνεχές ρεύμα, τα ηλεκτρόνια ρέουν προς την ίδια κατεύθυνση. Η διαφορά αυτή διακρίνει το συνεχές από το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC). Ένας όρος που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για το συνεχές ρεύμα ήταν το γαλβανικό ρεύμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ένα ρεύμα του οποίου η τιμή αλλά όχι η πολικότητα μεταβάλλεται συναρτήσει του χρόνου θεωρείται συνεχές (DC) και όχι εναλλασσόμενο (AC).

 

Δείτε το στο slideshare.net

 

 

 

Παραγωγή εναλλασσόμενου ρεύματος – εναλλασσόμενης τάσης

Έστω ότι μέσα σε ένα ομογενές μαγνητικό πεδίο (μαγνητικής επαγωγής Β) βρίσκεται ένα πλαίσιο με n σπείρες, το οποίο μπορεί να περιστραφεί με σταθερή γωνιακή ταχύτητα ω, όπως φαίνεται στο παρακάτω σχήμα.
Κατά την περιστροφή του πλαισίου μεταβάλλεται η μαγνητική
ροή που το διαπερνά με αποτέλεσμα να δημιουργείται στα άκρα
του επαγωγική ΗΕΔ.
Η ροή που περνά από το πλαίσιο είναι:
Φ = Β· S· συνφ = Β· α· b· συνφ
όπου φ: η γωνία μεταξύ των δυναμικών γραμμών και της κάθετης
ευθείας στο πλαίσιο.
Επειδή φ = ωt, η σχέση (1.11) παίρνει τη μορφή:
Φ = Β· α· b· συνωt
Αρα, η επαγωγική ΗΕΔ είναι:
E = - dt· n = Β· α· b· n· ω· ημωt = E0· ημωt
Αν το πλαίσιο συνδεθεί με μια αντίσταση, ώστε να
σχηματισθεί κλειστό κύκλωμα, τότε η ένταση του ρεύματος
δια μέσου της αντίστασης είναι:
i= ER = E0· ημωtR= I0· ημωt



Λήψη αρχείου

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το “Ιστολογείν”!

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων