Οδοντίατρος στο σχολείο μας

 

901754591-Tooth-with-tooth-brush

Στα πλαίσια του προγράμματος «Στοματικής Υγείας και Πρόληψης» μας επισκέφτηκε στο σχολείο μας η κ. Ευαγγελία Μπέλλου και αφού εξέτασε τους μαθητές όλων των τάξεων ενημέρωσε τα παιδιά αλλά και τους γονείς για τις ασθένειες των δοντιών αλλά και το πως να υιοθετήσουν σωστές συνήθειες για την υγιεινή των δοντιών τους.

Εξέταση και συζήτηση

Εξέταση και συζήτηση

 

Εξέταση και συζήτηση

Εξέταση και συζήτηση

παρουσίαση στους γονείς

παρουσίαση στους γονείς

Παρουσίαση στους μαθητές

Παρουσίαση στους μαθητές

0 σχόλια

» 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού»

sxol-athlit17

 

Στα πλαίσια της «4 ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις και δραστηριότητες με κεντρικό άξονα << ΑθλούμαιχαράΖΩ το μέλλον>> ( σύμφωνα με την εγκ. ΥΠ.Π.Ε.Θ. και με αριθ. πρωτ. 15710/Δ5/ 18-9-2017).                                       Ο αθλητισμός δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να συμμετέχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και την ευκαιρία να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση συνηθίζοντας σ” ένα τρόπο ζωής και άσκησης που, ιδανικά, θα συνεχίσουν και στην ενήλικη ζωή τους. Όπως τόνισε η γυμνάστριά μας κ. Σταθούκου Πηνελόπη.

Παρακολουθήσαμε το μικρό Νικόλα "Αγώνες Στίβου"

Παρακολουθήσαμε: Ο μικρός Νικόλας «Αγώνες Στίβου» 

Σχεδιάσαμε,  ζωγραφίσαμε και κόψαμε τους αθλητές μας

Ζωγραφίσαμε, κόψαμε και κολλήσαμε τους αθλητές μας

Κολάζ και μηνύματα

Κολάζ και μηνύματα

αφίσες

Αφίσες

Α' και Β' τάξη παιχνίδι με μπαλόνια

Α” και Β” τάξη παιχνίδι με μπαλόνια

Γ' και Δ' τάξη

Γ” και Δ” τάξη

Ε' και Στ'

Ε” και Στ” τάξη

0 σχόλια

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

ceb5ceb9cebacf8ccebdceb12

Η 26η   Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας των Αγγλικών κ. Σκουρογιάννη Παναγίωτας η Δ΄, Ε΄και ΣΤ” τάξη του σχολείου συμμετείχαν στον εορτασμό, δημιουργώντας αφίσες με αγγλικές παροιμίες!

http://edl.ecml.at

Ε τάξη

Ε τάξη

Στ' τάξη

Στ” τάξη

Στ' τάξη

Στ” τάξη

Δ' τάξη

Δ” τάξη

0 σχόλια

Διαμόρφωση της εισόδου

Σήμερα 3/6/2017 επισκευάστηκε η είσοδος του Σχολείου μας με τσιμεντόστρωση που έγινε εθελοντικά από τους γονείς του σχολείου κο Μούργο Νίκο και κο Μεμετλάρι Λεωνίδα. Τους ευχαριστούμε πολύ!SAM_1952 SAM_1953 SAM_1954 SAM_1955 SAM_1956

 

0 σχόλια

Καθαρισμός των ακτών

Την Παρασκευή 2/6/2017 έγινε ο προγραμματισμένος καθαρισμός των ακτών από τους μαθητές του Σχολείου μας. Ο καθαρισμός έγινε σε συνεργασία με το Δήμο ΔΑΑ, το «Αλουμίνιο της Ελλάδας» και το δίκτυο «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» του οποίου το σχολείο μας είναι ενεργό μέλος. Ευχαριστούμε τον κο Αρ. Ιερεμία για την προσφορά των σάκων απορριμάτων , την κα Γ. Μανίκα για την προσφορά των ιατρικών γαντιών μιας χρήσης, τον κο Παπαδούλη Θωμά για το κέρασμα των παιδιών με παγωτό, μετά το πέρας του καθαρισμού και τέλος την εταιρεία «Αλουμίνιο της Ελλάδος» για την προσφορά των καπέλων και τη γενική συνεργασία που υπάρχει χρόνια τώρα σε ζητήματα οικολογικού ενδιαφέροντος.

SAM_1948SAM_1929SAM_1928SAM_1927SAM_1924SAM_1916SAM_1909SAM_1900SAM_1949SAM_1922

0 σχόλια

Κανονισμός Λειτουργίας Σχολείου

Ολοκληρώθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου μας αφού εγκρίθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων, προσυπογράφηκε από το Σύλλογο  Γονέων και υποβλήθηκε στη Δ/νση Εκπαίδευσης. Αναρτάται εδώ στο ιστολόγιο του Σχολείου σε μορφή αρχείου pdf και είναι προς μελέτη και χρήση όλων των γονέων. Παρακαλούνται οι γονείς να τον μελετήσουν, ούτως ώστε να γνωρίζουν τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις τους και γενικά τί ορίζεται από τη νομοθεσία αναφορικά με τη λειτουργία του Σχολείου.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

0 σχόλια

Ανακοίνωση για την προσέλευση- αποχώρηση των μαθητών

Αγαπητοί Γονείς,

Επανερχόμενοι στο θέμα της αποβίβασης-επιβίβασης των μαθητών θέλουμε να σας πληροφορήσουμε για τα ακόλουθα:

“Οπως θα παρατηρήσατε έγιναν καινούριες διαγραμμίσεις στην είσοδο του Σχολείου, οι οποίες περιλαμβάνουν την καινούρια πεζοδιάβαση και δύο χώρους διαγραμμισμένους με κίτρινο χρώμα που είναι χώροι αποκλειστικά αποβίβασης- επιβίβασης. Στους συγκεκριμένους χώρους δεν επιτρέπεται το παρκάρισμα. Οι χώροι θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την αποβίβασηεπιβίβαση των μαθητών, πράγμα που σημαίνει ότι, θα γίνεται μια στάση για κάποια δευτερόλεπτα,έως ότου αποβιβαστεί ο μαθητής και μετά θα ελευθερώνονται (οι χώροι) για να ακολουθήσει άλλος γονέας. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν για λίγο τη σειρά τους με αναμμένα τα αλάρμ.

Σας υπενθυμίζουμε οι δεν πρέπει να γίνεται στάθμευση πάνω στη διάβαση για κανένα λόγο.

Η στάθμευση στη διάβαση μπορεί να γίνει αιτία ατυχήματος αλλά και αποτελεί κακό παράδειγμα εκ μέρους των ενηλίκων προς τα παιδιά, τα οποία γίνονται αποδέκτες άλλων εντολών από το Σχολείο και την Πολιτεία και στην πράξη βλέπουν να γίνονται άλλα.

Παρακαλούνται οι γονείς οι οποίοι θέλουν να παραμείνουν στην είσοδο του Σχολείου μέχρι την προσευχή, να αποβιβάζουν το μαθητή στον ειδικό χώρο αποβίβασης και κατόπιν να παρκάρουν πιο μακριά ούτως ώστε να μη καταλαμβάνεται ο χώρος και δημιουργείται συνωστισμός, με τα γνωστά επακόλουθα (διπλοπαρκαρίσματα ,κόρνες, παρατηρήσεις από τη Σχολική Τροχονόμο κλπ.).

Οι γονείς που έρχονται από την πλευρά του Αγ. Νικολάου θα αποβιβάζουν τα παιδιά τους στο χώρο που είναι προς την πλευρά του Ηρώου και τα παιδιά τους θα περνούν απέναντι μόνο πάνω από τη διάβαση με ευθύνη της Σχολικής Τροχονόμου. Όσοι έρχονται απ την πλευρά της Αντίκυρας (κέντρο) να αποβιβάζουν στο χώρο που είναι προς την πλευρά του Σχολείου.

Παρακαλούμε τέλος, τους γονείς να εφαρμόσουν τις οδηγίες αυτές, ούτως ώστε να αποσυμφορηθεί ο χώρος στην είσοδο του Σχολείου και να πείθονται, επαναλαμβάνουμε , στις υποδείξεις της Σχολικής Τροχονόμου. Για μαθητές που περνούνε απέναντι εκτός διάβασης η τροχονόμος δε φέρει ευθύνη.

SAM_1797

0 σχόλια

Εορτή Τριών Ιεραρχών- Ανακοίνωση

Την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, θα γίνει εκκλησιασμός όλων των μαθητών. Οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά το πρωί (08.15) και η εκκλησία θα τελειώσει στις 09.30.

0 σχόλια

Χριστουγεννιάτικη Γιορτή

Φέτος την γιορτή των Χριστουγέννων μας παρουσίασαν οι Γ και Δ τάξεις. Η γιορτούλα είχε μεγάλη επιτυχία και τα παιδιά καταχειροκροτήθηκαν. Τα υπέροχα σκηνικά, τα όμορφα τραγούδια η διάχυτη χαρά πλημμύρισαν το χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του σχολείου μας.. Και του Χρόνου!!!SAM_1786SAM_1794

0 σχόλια

3η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2016

20161003_123616

3/10/2016

«Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός -Δικαίωμα για όλους»  με αυτό το σύνθημα ξεκίνησαν οι αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού.

20161003_102050

Αγώνας ποδοσφαίρου ανάμεσα στην Έ και Στ” τάξη

20161003_110443

Παιχνίδια για τις μικρές τάξεις

20161003_122300

«Γερμανικό» για την Γ” και Δ” τάξη

20161003_122955

Οι ολυμπιακοί κύκλοι με καπάκια από τους μαθητές της Β”

20161003_123645

«Δημιουργίες»

 

 

0 σχόλια