Εμβόλιο για την ιλαρά

Εμβολιαστική κάλυψη έναντι της ιλαράς με αριθμ. πρωτ.: ΚΠ 16768/ 2017- 13/12/2017  έγγραφο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ)

ΑΠ 44341 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΑΝΤΙ ΙΛΑΡΑΣ

0 σχόλια

Σε ρόλο ξεναγού οι μαθητές της Στ΄ τάξης!

Ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο πρόγραμμα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν φέτος οι μαθητές της Στ΄ τάξη σε συνεργασία με το μουσείο της Αλλοτροπίας.
Η ξενάγηση αυτή περιλάμβανε τους εξής μουσειακούς χώρους:
α)Παλιά επαγγέλματα. β)Παραδοσιακές φορεσιές. γ)Έκθεση Αγιογραφίας. δ)Πινακοθήκη. ε)Χωριάτικο σπίτι. στ)Βιβλιοθήκη
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα ανέλαβε να μελετήσει και να μάθει τον αντίστοιχο χώρο που τους δόθηκε από το μουσείο. Έπειτα ξενάγησαν στους μαθητές της Β΄ τάξης αλλά και στους γονείς τους στο χώρο της Αλλοτροπίας. Μια πολύ εποικοδομητική εμπειρία για τα παιδιά, γιατί όχι μόνο έμαθαν την ιστορία κάποιων εκθεμάτων αλλά αντιλήφθηκαν πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος ενός ξεναγού που πρέπει να θυμάται τόσο πολλά πράγματα.

           

0 σχόλια

Γιορτή Χριστουγέννων

Ένα πολύ όμορφο και αστείο θεατρικό ετοίμασαν οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου… Ήρωες παραμυθιών, σκανδαλιάρικα καλικαντζαράκια που ανακατεύουν τα δώρα και έναν Άγιο Βασίλη έξω φρενών… ποιες άραγε θα τον βοηθήσουν;;; να φυσικά οι μικρές Χιονούλες!!!

              

0 σχόλια

«Η τσάντα στο σχολείο»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ Αντίκυρα 15/12/2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

α.Κατ’ εφαρμογή της υπ’αριθμ. Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 εγκ. ΥΠΠΕΘ, με τίτλο “Έγκριση υλοποίησης δράσης με τίτλο Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ”, το Σχολείο μας θα προβεί στην θέσπιση ενός Σαββατοκύριακου κάθε μήνα από τον Ιανουάριο έως τη λήξη του σχολικού έτους, κατά το οποίο η τσάντα των παιδιών θα παραμένει στο σχολείο.Το εν λόγω Σαββατοκύριακο τα παιδιά δε θα έχουν κατ’ οίκον εργασίες. Η συγκεκριμένη δράση γίνεται προκειμένου να εξασφαλιστεί ελεύθερος χρόνος στα παιδιά και έτσι να υπάρξει αναβάθμιση της σχολικής ζωής, καθότι λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες της παιδικής ηλικίας και συνδέει το σχολείο με την κοινωνική πραγματικότητα. Επιπλέον εξασφαλίζεται χρόνος για τη δημιουργική επαφή των γονέων με τα παιδιά και προάγεται ο σεβασμός στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας, σε επίπεδο συναισθηματικό, κοινωνικό και ψυχοκινητικό.
Ειδικότερος στόχος είναι να οδηγηθούμε σε καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο Σχολείο και στις κατ’ οίκον εργασίες.

Ορίστηκαν από το Σύλλογο Διδασκόντων τα παρακάτω Σαββατοκύριακα:
27-28 Ιανουαρίου, 24-25 Φεβρουαρίου, 17-18 Μαρτίου, 28-29 Απριλίου, 26-27 Μαίου και 9-10 Ιουνίου.
Η δράση θα συνεχιστεί και το επόμενο σχολικό έτος.

β. Σας πληροφορούμε ότι οι έλεγχοι Α’ τριμήνου θα επιδοθούν την Παρασκευή 22/12/2017 και ώρα 11.30.

γ. Η χριστουγενιάτικη σχολική γιορτή θα γίνει την Πέμπτη 21/12/2017 το απόγευμα και ώρα 18.00.

Εκ του Σχολείου

0 σχόλια

Γιορτή για την επέτειο της 17 Νοεμβρη

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε΄τάξη παρουσίασαν  τη γιορτή του Πολυτεχνείου με τίτλο » Καφενείο η Ελλάς»

      

0 σχόλια

Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

1940-oxi__article

Οι μαθητές της Γ΄και Δ΄ τάξης ετοίμασαν μια πολύ ωραία γιορτή για την 28η Οκτωβρίου. Οι αφηγήσεις των παιδιών, τα σκετς, τα ποιήματα και τα τραγούδια δεν άφησαν ασυγκίνητο κανέναν. Καταχειροκροτήθηκαν από γονείς, δασκάλους και συγγενείς που ήρθαν να παρακολουθήσουν τη γιορτή.

SAM_2069        SAM_2071 SAM_2077   SAM_2080 SAM_2082

0 σχόλια

2ος Ξενοδάμειος δρόμος

Σε μια γιορτή αθλητισμού εξελίχθηκε και φέτος ο Ξενοδάμειος δρόμος. Η ονομασία του αγώνα προέρχεται από το Αντικυραίο Ολυμπιονίκη Ξενόδαμο, ο οποίος κέρδισε στο παγκράτιον το 65 π.Χ. Το σχολείο μας πήρε μέρος και βγήκε πρώτο σε συμμετοχές. Πολλοί μαθητές πήραν μετάλλια και μια θέση στο βάθρο.

 

SAM_2067  SAM_2065

0 σχόλια

Επίσκεψη στην Ενορία μας

church_12

Οι μαθητές της Γ΄τάξης στα πλαίσια των θρησκευτικών και ειδικότερα στο μάθημα για την «Παναγία», επισκέφτηκαν το ναό του Αγίου Νικολάου, όπου ο ιερέας μίλησε στα παιδιά για την «Παναγία» και είδανε αγιογραφίες όπου την απεικονίζουν.

SAM_2057 SAM_2059 SAM_2060 SAM_2062

0 σχόλια

Ο ρόλος της εκκλησίας

Οι μαθητές της Ε΄τάξης επισκέφτηκαν την εκκλησία του χωριού στα πλαίσια της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής και είχαν μια όμορφη συζήτηση με τον ιερέα για τον κοινωνικό ρόλο της εκκλησίας.

20171017_114339

0 σχόλια

Δράσεις σχολείου

Η Β΄ τάξη στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα  «Υγιεινή Διατροφή»  πραγματοποίησε επίσκεψη σε αγρόκτημα.

Β' τάξη αγρόκτημα

Β’ τάξη αγρόκτημα     

Β' τάξη αγρόκτημα

Β’ τάξη αγρόκτημα

Η Γ’ τάξη στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης με θέμα   «Δέσιμο Ομάδας»  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο γήπεδο Αντίκυρας, όπου και έγιναν ομαδικές δραστηριότητες με βάση τον παραπάνω στόχο.

Γ' τάξη "δέσιμο ομάδας"

Γ’ τάξη «δέσιμο ομάδας»

Η Δ’ τάξη στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης  «Έργα του τόπου μας»  επισκεφτήκαμε και είδαμε τη διαμόρφωση του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Γ' τάξη "Έργα του τόπου μας"

Γ’ τάξη «Έργα του τόπου μας»

Η Ε’ και Στ’ τάξη στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας «Η ζωή στην πόλη» και  «Κατοικία» αντίστοιχα επισκέφτηκαν γειτονιές του χωριού και παρατήρησαν τις σύγχρονες και παλιές κατοικίες.

Ε' τάξη

Ε’ τάξη

Ε' τάξη

Ε’ τάξη

Ε' τάξη

Ε’ τάξη

Στ' τάξη

Στ’ τάξη

 

 

0 σχόλια