Κατασκευή θεατρικής μάσκας

Η Στ’ τάξη του σχολείου μας, στο πλαίσιο της δράσης για την κατασκευή θεατρικής μάσκας, ενημερώθηκε για την προέλευσή της (γιορτή γονιμότητας στην αρχαία εποχή) και ασχολήθηκε με μεγάλο ενδιαφέρον, καλλιεργώντας ποικίλες δεξιότητες. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό!

    

0 σχόλια

Διαγωνισμός ποίησης

Με αφορμή την Πανελλήνια Ήμερα Ελληνικής Γλώσσας 9/2 οι μαθητές της Δ’, Ε΄και Στ’ τάξης έγραψαν κάποια ποιήματα. Ο κος Τζουβάλης έδωσε κατευθύνσεις στα παιδιά πως να γράψουν ένα ποίημα χρησιμοποιώντας τις 5 αισθήσεις. Στη δεύτερη συνάντησή του με τους μαθητές (23/2), τους έδωσε οδηγίες πως να εμπλουτίσουν το ποίημα τους και με συναίσθημα. Η τρίτη συνάντηση θα έχει ως στόχο τη βράβευση, του καλύτερου ποιήματος από κάθε τάξη, με ένα βιβλίο.

 

0 σχόλια

ΠΑΡΑΜΥΘΙ Α΄ ΤΑΞΗΣ

Οι μαθητές στης πρώτης τάξης στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος έγραψαν όλοι μαζί ένα παραμυθάκι για «τη γειτονιά του βυθού». Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό!

https://gr.dreamstime.com

0 σχόλια

ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 oι μαθητές του σχολείου μας, συμμετείχαν σε δράσεις,

• παρακολούθησαν παρουσιάσεις και βίντεο με θέμα την ασφάλεια στο διαδίκτυο από τις ιστοσελίδες:
– www.saferinternet.gr
– www.saferinternet4kids.gr
– www.cyberkid.gov.gr

• συζήτησαν επί του θέματος,
• αντάλλαξαν απόψεις,
• ζωγράφισαν και σχεδίασαν εικονογραφημένες ιστορίες όπου μετά τις έδεσαν σε βιβλιαράκι και τις παρουσίασαν στην ημέρα που είναι αφιερωμένη για την Ελληνική Γλώσσα ( 9/2/2018).

       

0 σχόλια

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας

Η Παρασκευή 9/2/2018 ήταν ημέρα αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα. Τα παιδιά φτιάξανε ποιήματα και κείμενα τα οποία μετά δέσανε σε βιβλιαράκια και τα εκθέσανε. Καλέσαμε και τον κο Τζουβάλη Δημήτρη , με την ιδιότητα του συγγραφέα, για να μας μιλήσει για τη χρήση της Γλώσσας κατά τη συγγραφή και, πώς γενικά γράφεται ένα βιβλίο. Τον ευχαριστούμε!

0 σχόλια

Μάθημα σκίτσου και γελοιογραφίας

Το σχολείο μας επισκέφτηκε σήμερα ο κος Γιάννης Γερούλιας που δίδαξε σκίτσο στους μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων. Φτιάξαμε όλοι μαζί το Βρασίδα που περπατάει στα ψηλά βουνά! Ο κος Γιάννης θα ξανάρθει να διδάξει σκίτσο και στις άλλες τάξεις. Είναι μια ακόμη συνεργασία με την Αλλοτροπία. Τους ευχαριστούμε όλους.

 

0 σχόλια

Παράσταση Καραγκιόζη

Χθές, το σχολείο μας επισκέφτηκε  ο κος Φώτης ο Καραγκιοζοπαίκτης. Είδαμε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης δικηγόρος». Χαρήκαμε και διασκεδάσαμε πολύ!

   

0 σχόλια

Εμβόλιο για την ιλαρά

Εμβολιαστική κάλυψη έναντι της ιλαράς με αριθμ. πρωτ.: ΚΠ 16768/ 2017- 13/12/2017  έγγραφο του Κέντρου Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ)

ΑΠ 44341 ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΝΑΝΤΙ ΙΛΑΡΑΣ

0 σχόλια

Σε ρόλο ξεναγού οι μαθητές της Στ΄ τάξης!

Ένα ενδιαφέρον και καινοτόμο πρόγραμμα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν φέτος οι μαθητές της Στ΄ τάξη σε συνεργασία με το μουσείο της Αλλοτροπίας.
Η ξενάγηση αυτή περιλάμβανε τους εξής μουσειακούς χώρους:
α)Παλιά επαγγέλματα. β)Παραδοσιακές φορεσιές. γ)Έκθεση Αγιογραφίας. δ)Πινακοθήκη. ε)Χωριάτικο σπίτι. στ)Βιβλιοθήκη
Οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και η κάθε ομάδα ανέλαβε να μελετήσει και να μάθει τον αντίστοιχο χώρο που τους δόθηκε από το μουσείο. Έπειτα ξενάγησαν στους μαθητές της Β΄ τάξης αλλά και στους γονείς τους στο χώρο της Αλλοτροπίας. Μια πολύ εποικοδομητική εμπειρία για τα παιδιά, γιατί όχι μόνο έμαθαν την ιστορία κάποιων εκθεμάτων αλλά αντιλήφθηκαν πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος ενός ξεναγού που πρέπει να θυμάται τόσο πολλά πράγματα.

           

0 σχόλια

Γιορτή Χριστουγέννων

Ένα πολύ όμορφο και αστείο θεατρικό ετοίμασαν οι μαθητές της Α΄και Β΄τάξης του σχολείου… Ήρωες παραμυθιών, σκανδαλιάρικα καλικαντζαράκια που ανακατεύουν τα δώρα και έναν Άγιο Βασίλη έξω φρενών… ποιες άραγε θα τον βοηθήσουν;;; να φυσικά οι μικρές Χιονούλες!!!

              

0 σχόλια