Ασφαλές online gaming

3820362 scaled

‘Ολα όσα θα πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες των παιδιών στο διαδίκτυο είναι η ενασχόλησή τους με παιχνίδια. Η δυνατότητα για επικοινωνία με παίκτες από κάθε γωνιά του πλανήτη, η αλληλεπίδραση, ο συναγωνισμός, ο μαγικός εικονικός κόσμος που διαρκώς εξελίσσεται ασκούν μεγάλη επιρροή στα παιδιά αλλά ταυτόχρονα δημιουργούν και κινδύνους.

Τα βασικά ζητήματα που θα πρέπει να μπαίνουν στο μικροσκόπιο των γονιών σε σχέση με το online gaming είναι τι είδους διαδικτυακά παιχνίδια παίζουν τα παιδιά, αν είναι κατάλληλα για την ηλικία τους, για πόσο χρονικό διάστημα και υπό ποιες συνθήκες παίζουν.

Με γονική καθοδήγηση, μετριοπάθεια, κοινή λογική και ποικιλία, τα παιχνίδια μπορούν να αποτελέσουν πλεονέκτημα και όχι απειλή για την συναισθηματική, κοινωνική ακόμη και φυσική ανάπτυξη των παιδιών.

O στόχος του συγκεκριμένου υλικού είναι να δώσει σε γονείς και κηδεμόνες την υποστήριξη και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να διαχειριστούν το χρόνο οθόνης, τις δαπάνες και την πρόσβαση σε περιεχόμενο κατάλληλο για την ηλικία του κάθε παιδιού.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://saferinternet4kids.gr/on-line-gaming/   για να δείτε βασικά σημεία που θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε μια θετική εμπειρία παιχνιδιού στο παιδί σας.

Το υλικό του υπολογιστή

Μάθετε ποιες είναι οι βασικές συσκευές που αποτελούν έναν υπολογιστή.

Δείτε ένα διασκεδαστικό βίντεο με τον Πέρη & την Κάτια.

Εξασκήστε τις νέες σας γνώσεις αντιστοιχώντας τις συσκευές με τις εικόνες τους:

 

 

Ανάθεση εργασίας στον κειμενογράφο

Αγαπητά μου παιδιά ανοίξτε το αρχείο για να διαβάσετε την εργασία που θα έχετε να κάνετε την επόμενη εβδομάδα.

ergasia word

 

Η Ιστορία της Πληροφορίας και της Πληροφορικής

Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν από την αρχαιότητα διάφορες κατασκευές, για να κάνουν υπολογισμούς και να επικοινωνούν. Για παράδειγμα, υπήρχαν ο μηχανισμός των Αντικυθήρων, που διευκόλυνε σε αστρονομικές μετρήσεις, ή το αβάκιο, μια κατασκευή που μοιάζει με το αριθμητήριο που έχουμε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Καθώς οι ανάγκες για πιο γρήγορους υπολογισμούς μεγάλωναν, διάφοροι προικισμένοι άνθρωποι κατασκεύαζαν ολοένα και πιο συνθέτες υπολογιστικές μηχανές. Ο Πασκάλ (Ρascal), ο Λάιμπνιτς (Leibnitz) και ο Μπάμπατζ (Babbage) είναι μερικοί από αυτούς.

Οι πρώτοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές ήταν ο ENIAC και ο EDVAC και κατασκευάστηκαν γύρω στο 1943. Δεν είχαν όμως τη μορφή των υπολογιστών που έχουμε σήμερα. Ήταν τεράστιοι και πολύ πιο αργοί σε σχέση με τους σημερινούς υπολογιστές. Ο καθένας τους απαιτούσε ένα ολόκληρο δωμάτιο, για να εγκατασταθεί. Η εφεύρεσή τους, όμως, ήταν καθοριστική. Οι βασικές αρχές σχεδίασης του EDVAC εφαρμόζονται ακόμα στους συγχρόνους υπολογιστές.