Η Χημεία είναι μία από τις επιστήμες που μελετούν την ύλη και τις ιδιότητές της (η άλλη επιστήμη είναι, κυρίως, η Φυσική). Ειδικότερα, η Χημεία ως επιστήμη ενδιαφέρεται για τη σύνθεση και τη δομή της ύλης, ενώ έχοντας επίγνωση των δύο αυτών χαρακτηριστικών ενός υλικού προσπαθεί να ερμηνεύσει τις ιδιότητές του και ιδιαίτερα τις μεταβολές της σύστασής του, δηλαδή τις χημικές αντιδράσεις στις οποίες αυτό μπορεί να συμμετάσχει.
Η Χημεία προσεγγίζει την ύλη κυρίως στο επίπεδο των ατόμων εξετάζοντας τις αλληλεπιδράσεις τους με άλλα άτομα και μόρια, και ιδιαίτερα ασχολείται με το σχηματισμό και με τις ιδιότητες των χημικών δεσμών. Αν και στη φύση δεν υπάρχουν πολύ περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ατόμων (στοιχεία) οι διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούν αυτά να συνδυαστούν μεταξύ τους δίνει μια τεράστια ποικιλία μορίων (ενώσεων), καθιστώντας τη Χημεία μια συναρπαστική επιστήμη.
Επίσης, η Χημεία αποκαλείται, συχνά, ως η «κεντρική θετική επιστήμη» γιατί παρεμβάλλεται και συνδέει τη Φυσική (μέσω της Φυσικοχημείας) με τη Γεωλογία (μέσω της Γεωχημείας) και αυτή με τη Βιολογία και τις βιολογικές επιστήμες (μέσω της Βιοχημείας).
Περισσότερα στη Βικιπαίδεια
Κάτω από: Χημεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Χημεία της ζωής
Τα πιο διαδεδομένα χημικά στοιχεία στους ζωντανούς οργανισμούς είναι τα C, H, O, N.
Διαβάστε όλο το άρθρο»
Κάτω από: Βιολογία,μικροοργανισμοί | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαγράμματα ανοσοβιολογικής απόκρισης
Πώς μπορούμε εύκολα από ένα διάγραμμα να καταλάβουμε αν είναι πρωτογενής ή δευτερογενής η ανοσοβιολογική απόκριση του οργανισμού;
Διαβάστε όλο το άρθρο»
Κάτω από: Βιολογία,μικροοργανισμοί,Χημεία | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ομοιοπολικοί δεσμοί και άμυνα του οργανισμού
Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες, δηλαδή αλληλουχία αμινοξέων. Κάθε αντίσωμα αποτελείται από 4 πολυπεπτιδικές αλυσίδες, δύο ελαφριές και δύο βαριές. Τα αμινοξέα κάθε πολυπυπτιδικής αλυσίδας είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με πεπτιδικούς δεσμούς, που δεν είναι άλλο από ομοιοπολικοί δεσμοί.
Διαβάστε όλο το άρθρο»