Ατμοσφαιρική ρύπανση

Κάτω από: Χωρίς κατηγορία | ΝΙΚΟΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 10:17 πμ |

Ατμοσφαιρική ρύπανση είναι η ρύπανση της ατμόσφαιρας, δηλαδή η προσθήκη ουσιών (ρύπων) στην ατμόσφαιρα που υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα υπήρχαν. Στη σύγχρονη εποχή, συχνά η ρύπανση είναι αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η ανθρωπογενής ατμοσφαιρική ρύπανση προκαλείται κυρίως από τρεις ανθρώπινες δραστηριότητες, τη βιομηχανία, τις μεταφορές και τα νοικοκυριά. Σε μια τυπική πόλη, η βιομηχανία ευθύνεται για το 50% της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, τα μέσα μεταφοράς για το 35%, ενώ τα νοικοκυριά για το 15%. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι πιθανό να φτάσει σε επίπεδα που δημιουργούν ανεπιθύμητες συνθήκες διαβίωσης. Για την περιγραφή της κατάστασης αυτής έχει επικρατήσει ο όρος νέφος.

Προστασία ατμόσφαιρας

Κάτω από: Προστασία ατμόσφαιρας | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑ
Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 12:49 πμ |  Με ετικέτα , |

Προστασία της ατμόσφαιρας από τη ρύπανση

Στην ατµόσφαιρα της Γης οφείλεται η ύπαρξη ζωής. Χωρίς αυτήν ο άνθρωπος δε  µπορεί  να  επιβιώσει.   Ωστόσο   παρατηρείται    ρύπανσή   της   εξαιτίας   των   αέριων αποβλήτων   των   πόλεων   (εργοστάσια, αυτοκίνητα     κ.ά.).  Η  ακατάπαυστη   εκποµπή αέριων ρύπων, κυρίως τα τελευταία χρόνια, έχει αποβεί µοιραία για την υγεία των ανθρώπων   αυξάνοντας    σηµαντικά   τον  αριθµό   δυσλειτουργιών  του  αναπνευστικού συστήµατος. Για το λόγο αυτό,  η πολιτεία πρέπει να µεριµνά για την προστασία των πολιτών και να θεσπίζει µέτρα µε στόχο τη µείωση της ατµοσφαιρικής ρύπανσης. Ο καθένας µας µπορεί να συµβάλλει στην καταπολέµηση του προβλήµατος αυτού, προκειµένου να βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής µας. (Συνεχίστε…)

Προστασία υδάτινου περιβάλλοντος

Κάτω από: Προστασία υδάτινου περιβάλλοντος | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑ
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 11:44 μμ |  Με ετικέτα |

Προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Η βελτίωση της ποιότητας του θαλάσσιου περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα του πλανήτη. Η διατήρηση της “καλής περιβαλλοντικής κατάστασης” του θαλάσσιου περιβάλλοντος, προϋποθέτει τη λήψη κατάλληλων μέτρων στο πλαίσιο της εφαρμογής μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για την αποτελεσματική διαχείρισή του, συμπεριλαμβανομένης και της παράκτιας ζώνης, σύμφωνα με την Οδηγία για τη Θαλάσσια Στρατηγική (2008/56/ΕΚ), στη βάση της οποίας σχεδιάζεται ενιαία πολιτική από τα κράτη-μέλη της ΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, επενδύονται δράσεις που στοχεύουν στη διασφάλιση υψηλού επιπέδου προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ώστε να εξασφαλίζεται η πλήρης αξιοποίηση του οικονομικού και κοινωνικού δυναμικού των θαλασσών και η ανάπτυξη θαλάσσιων δραστηριοτήτων με περιβαλλοντικά βιώσιμες μεθόδους. (Συνεχίστε…)

Προστασία περιβάλλοντος

Κάτω από: Προστασία Περιβάλλοντος | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑ
Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018 9:23 μμ |

Τρόποι προστασίας περιβάλλοντος

Δυστυχώς φαίνεται ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, που πιστεύουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση μόνο των κυβερνήσεων των χωρών του πλανήτη και των μεγάλων επιχειρήσεων. Αυτό όμως δεν είναι σωστό. 
Καθένας από μας μπορεί να συμμετάσχει στην προστασία του πλανήτη από την ρύπανση και τηνασφυξία που προκαλείται από όλα τα είδη των υπολειμμάτων και και των αποβλήτων που “παράγονται” από εμάς τους ίδιους. 
Η προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να είναι ευθύνη και προνόμιο ταυτόχρονα, για όλους μας. Το προνόμιο να προστατέψουμε τον πλανήτη και να τον διατηρήσουμε για τις επόμενες γενιές.

(Συνεχίστε…)

Επιρροή της Καινοτομίας στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων

Κάτω από: Καινοτομίες σε επιχειρήσεις | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑ
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 2:34 πμ |  Με ετικέτα |
καινοτομία-41099517

Σχέση καινοτομίας – ανταγωνιστικότητας επιχειρήσεων

Καινοτομία

Το νέο περιβάλλον, που σταδιακά διαμορφώνεται από τα τέλη της δεκαετίας του ’60, παρουσιάζει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

(Συνεχίστε…)

Ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων μέσω της υιοθέτησης νέων τεχνολογιών και καινοτομιών

Κάτω από: Καινοτομίες σε επιχειρήσεις | ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑ
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 12:33 πμ |  Με ετικέτα |

Εισαγωγή

Οι αλλαγές των τελευταίων ετών όπως εκφράζονται από την αλματώδη- συνεχή τεχνολογική ανάπτυξη και τη διεθνοποίηση των αγορών διαμόρφωσαν ένα νέο τοπίο για τις επιχειρήσεις και τα κράτη. Η επιβίωση-εξέλιξη των επιχειρήσεων εξαρτάται κατά κύριο λόγο από το πόσο ανταγωνιστικές είναι και μπορούν να γίνουν σε ένα πιεστικό περιβάλλον όπου το ρίσκο για υιοθέτηση νέων τεχνολογιών/καινοτομιών είναι κρίσιμο και αναγκαίο για τη σταθερότητα και το μέλλον τους. Το άρθρο λοιπόν αφορά την ανάλυση όλων των παραγόντων στη διαμόρφωση της ανταγωνιστικότητας στον ευρωπαϊκό και ελληνικό χώρο και το πώς επηρεάζουν οι νέες τεχνολογίες/καινοτομίες τις επιχειρήσεις στη δημιουργία ισχυρού ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος.

(Συνεχίστε…)