Επιστροφή μετά τις γιορτές

kakokairia-xionia-ellada-1068×601

Επιστρέφοντας στις τάξεις μετά την περίοδο των διακοπών οι μαθητές θα έχουν να πουν πολλά από τα νέα τους. Μια όμορφη δραστηριότητα είναι να ζωγραφίσουν εικόνες σχετικές με τον χειμώνα (σε πιο μικρές τάξεις) ή να βρουν αποκόμματα από εφημερίδες ή να εκτυπώσουν φωτογραφίες από το διαδίκτυο που αφορούσαν τον χειμώνα την περίοδο των γιορτών(σε μεγαλύτερες τάξεις). Αφού τις συγκεντρώσουν μπορούν με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού να χωριστούν σε ομάδες και να φτιάξουν μικρά άρθρα που θα μπορούν να δημοσιευθούν στην εφημερίδα του σχολείου (εάν υπάρχει) ή της τάξης τους ή ακόμη και να αναρτηθούν στους πίνακες ανακοινώσεων του σχολείου για να τα βλέπουν όλοι οι μαθητές.

Έτσι θα νιώσουν τη χαρά της δημιουργίας και της αναγνώρισης σαν μικροί δημοσιογράφοι και φυσικά η πρώτη εβδομάδα επιστροφής δε θα είναι βαρετή!

Μια τέτοια δραστηριότητα μπορεί να ενταχθεί στα πλαίσια του μαθήματος της Γλώσσας ή της Ευέλικτης Ζώνης.

Θερμότητα

θερμότητα

Στην ενότητα του βιβλίου μας Ενέργεια και Θερμότητα σαν επανάληψη και εμπέδωση του κεφαλαίου μπορούμε να λύσουμε το παρακάτω σταυρόλεξο και να δούμε ύστερα το σχετικό βίντεο!

Καλή Εξάσκηση!!!

 

 

Μύρισαν Χριστούγεννα!!!

maxresdefault

Φέτος λόγω των συνθηκών του ιού δεν καταφέραμε να στολίσουμε δέντρο στην τάξη μας και να μοιραστούμε τραγούδια και έθιμα των γιορτών. Μπορούμε όμως και από το σπίτι, ο καθένας μόνος του να βάλουμε τη φαντασία μας και να φτιάξουμε όμορφα στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Στολίδια από Αλατοζύμη!

Υλικά:

μισή κούπα αλάτι

μισή κούπα νερό ( ίσως χρειαστούν λίγες κουταλιές ακόμα κατά το ζύμωμα)

μιάμιση κούπα αλεύρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και ρίχνουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε!! Μπορούμε να προσθέσουμε και χρώμα στη ζύμη μας εάν θέλουμε. Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και με σχήματα κόβετε τα ζυμαράκια σε ότι εσείς προτιμάτε (δεντράκι, χιονάνθρωπο, αστεράκι….) εάν θέλω να προσθέσω χρυσόσκονη τη βάζω πριν το ψήσιμο. Με ένα καλαμάκι ανοίγω προσεκτικά μια τρύπα στο επάνω μέρος για να κρεμάσω αργότερα το στολίδι! Τα βάζω σε ένα ταψί και ψήνω στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά, προσέχω να έχω φτιάξει μια ζύμη που να μην είναι πολύ λεπτή ούτε πολύ χοντρή για να ψηθούν το ίδιο καλά! Αφού κρυώσουν μπορείς να χρησιμοποιήσεις τέμπερες και να σχεδιάσεις τα στολίδια σου!

Extra tip!!! Εάν θέλω να  μυρίζουν όμορφα τα στολίδια μου γιατί Χριστούγεννα έχουμε βρε παιδιά, ρίχνω στη ζύμη μου κανέλα!

 

Καλές δημιουργίες και καλές διακοπές!!