Σχολείο κλειστό

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει λόγω της γιορτής του πολιούχου αγίου των Αθηνών Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

 

Ο διευθυντής του σχολείου

Νέο προσωρινό ωρολόγιο πρόγραμμα

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019 γίνεται πλήρες. Αυτό σημαίνει ότι το πρωινό πρόγραμμα του σχολείου θα σχολάει, κανονικά πια, στο εξάωρο (στις 13:15)  και όχι πεντάωρο που ήταν μέχρι σήμερα. Επίσης θα λειτουργεί και  η πρωινή ζώνη (7:00 με 8:00 π.μ.).

Το ολοήμερο πρόγραμμα γίνεται κι αυτό σχεδόν πλήρες. Θα λειτουργήσουν τα δύο από τα τρία τμήματά του κανονικά μέχρι τις 16:00, δηλαδή για τα παιδιά των τάξεων Α’ , Β’ ,Γ’ και Δ’ και τα αδέλφια τους. Η λύση αυτή φυσικά θα είναι προσωρινή, έως ότου  μας δοθεί η δυνατότητα (πιστεύω μέσα στην επόμενη εβδομάδα) να αναπτύξουμε πλήρως τη λειτουργία του.

 

Με εκτίμηση

Ο Δ/ντης του σχολείου

ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ

Το σχολείο μας, και πιο συγκεκριμένα οι τάξεις Α, Ε1, Ε2 και Στ, συμμετέχουν, μαζί με άλλα 20 δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αθήνας στο πρόγραμμα «ΤΟ ΠΑΙΔΙ Η ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ – υιοθετούμε ένα άγαλμα, νοιαζόμαστε για το δημόσιο χώρο, γινόμαστε ενεργοί πολίτες». Το πρόγραμμα είναι πιλοτικό και υλοποιείται από τα γραφεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και πολιτιστικών θεμάτων της Α διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε συνεργασία με το δήμο Αθηναίων και το τοπικό δίκτυο «Το βλέμμα στην ΠΟΛΗ».

Στόχος του προγράμματος είναι η διαμόρφωση, μέσα από εκπαιδευτικές διαδικασίες, ενεργών πολιτών, που εκτιμούν και προστατεύουν τα δημόσια έργα τέχνης  και κατ΄επέκταση το δημόσιο χώρο και την πόλη.

Τα παιδιά της Α τάξης υιοθέτησαν το άγαλμα του τυφλού γλύπτη, το οποίο βρίσκεται στο παρκάκι απέναντι από την είσοδο του θεάτρου της Δώρας Στράτου. Επίσης και ένα πιο μακρινό, τον δισκοβόλο που βρίσκεται απέναντι από το καλλιμάρμαρο…

IMG_20170203_123853ΔΙΣΚΟΒΟΛΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα παιδιά της Ε τάξης υιοθέτησαν το άγαλμα του Θησέα στην πλατεία Θησείου και το άγαλμα του Αλέκου Παναγούλη που βρίσκεται στην πλατεία Δικαιοσύνης στην οδό Πανεπιστημίου.

Θησέας - Theseus 2Αλέξανδρος Παναγούλης - Alexander Panagoulis

 

 

 

 

 

 

 

 

Η Στ τάξη επέλεξε το άγαλμα του Σταύρου Καλλέργη στην πλατεία Ανεξαρτησίας στα κάτω Πετράλωνα και το άγαλμα του Ρήγα Φεραίου που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο των προπυλαίων του Πανεπιστημίου.

Σταύρος Καλλέργης - Stavtros KallergisΡήγας Φεραίος - Rigas Feraios