Εγγραφές μαθητών/τριών Α’ τάξης στα Δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25

Φεβ 202429

Αγαπητοί γονείς,

λήψηςΣας ενημερώνουμε ότι οι αιτήσεις για την εγγραφή των μαθητών-τριών που φοιτούν για πρώτη φορά στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-25 πραγματοποιούνται από την Παρασκευή  1 Μαρτίου 2024 μέχρι και τη Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024, 09.00 π.μ.-11.00 π.μ.

Στην Πρώτη (Α΄) τάξη εγγράφονται οι μαθητές που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2018 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2018.

Για την εγγραφή απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 • ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ-Α΄-ΤΑΞΗΣ
 • Βεβαίωση Φοίτησης Νηπιαγωγείου.
 • Πιστοποιητικό Γέννησης Δήμου ή Κοινότητας (ενημέρωση γονέα στον Δήμο εγγραφής για πιθανή αλλαγή στοιχείων μαθητή, δεν απαιτείται η προσκόμισή του από τους γονείς, γίνεται αυταπάγγελτη αναζήτηση από τη σχολική μονάδα μέσω  του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΑΙΘΑ).
 • ΥΠΕΥΘΥΝΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ  στην οποία δηλώνονται τα στοιχεία του μαθητή/τριας.
 • Επίδειξη του Βιβλιαρίου Υγείας του μαθητή/τριας (φωτοτυπία σελίδας στοιχείων και σελίδων με εμβόλια) ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, από το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν γίνει τα προβλεπόμενα εμβόλια (όσα είναι ενταγμένα στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών).
 • Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή ΑΔΥΜ
 • Αποδεικτικό Στοιχείο Διεύθυνσης κατοικίας ( στο επώνυμο του γονέα: εκκαθαριστικό εφορίας, απόδειξη ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ, συμβόλαιο κατοικίας).

Επισημαίνουμε:

 1. H ΑΙΤΗΣΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ παρέχεται από το σχολείο και υπογράφεται και από τους δύο γονείς. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει είτε να προσέλθουν και οι δυο για να κάνουν την αίτηση είτε να περάσει ο έτερος κηδεμόνας από το σχολείο, εντός των προθεσμιών, για να (συν)υπογράψει τη σχετική αίτηση ή να αποστείλει υπεύθυνη δήλωση αποδοχής της εγγραφής μέσω gov.gr.
 2. Οι γονείς επισκέπτονται το Νηπιαγωγείο Φοίτησης του/της μαθητή/τριας και παραλαμβάνουν την Βεβαίωση Φοίτησης.
 3. Το ΑΔΥΜ κατατίθεται στο σχολείο (το αργότερο) την πρώτη ημέρα λειτουργίας την επόμενη σχολική χρονιά 2024-25. Το αντίγραφο φυλάσσεται στο Βιβλιάριο Υγείας του παιδιού. Για τη συμπλήρωσή του οι γονείς μπορούν να απευθυνθούν στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας ή στον προσωπικό τους παιδίατρο. Χωρίς έγκυρο ΑΔΥΜ οι μαθητές/τριες δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
 4. Στη σχολική μας μονάδα εγγράφονται οι μαθητές/τριες που οι διευθύνσεις κατοικίας τους βρίσκονται στα όρια της Σχολικής Περιφέρειας του 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ της Διεύθυνσης Π.Ε. Ανατολικής Αττικής.
 5. Οι μαθητές των οποίων τα αδέλφια φοιτούν στο σχολείο μας εγγράφονται στη σχολική μας μονάδα.

Στις φωτ. 1 & 2 δείτε τα όρια της σχολικής μας μονάδας.

1.ΕΔΩ

2.20230301 100910

Απαραίτητα έγγραφα (εφόσον υπάρχει η αντίστοιχη περίπτωση)

 • ΑΙΤΗΣΗ_ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ για την εγγραφή του/της μαθητή/τριας στο (προαιρετικό) Ολοήμερο Πρόγραμμα (όλες οι αιτήσεις γίνονται δεκτές χωρίς προϋποθέσεις και δικαιολογητικά, 118139/Δ1/9-9-2020 ΥΑ Β3838)
 • Σε περίπτωση διαζυγίου ή διάστασης γονέων έγγραφο που να ορίζεται η επιμέλεια σε γονέα ή άλλο πρόσωπο.
 • Σε περίπτωση μαθητή/τριας με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, Βεβαίωση Γνωμάτευση από ΚΕΔΑΣΥ ή Δημόσιο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο ή άλλη δημόσια ή ιδιωτική υπηρεσία εφόσον υπάρχει.
 • Σε περίπτωση μαθητή/τριας με χρόνιο πρόβλημα υγείας Ιατρική Βεβαίωση.

Οι προερχόμενοι από σχολεία του εξωτερικού, Έλληνες ή  αλλοδαποί μαθητές/τριες εγγράφονται στην αριθμητικά αντίστοιχη τάξη, εφόσον έχουν τη νόμιμη ηλικία που ισχύει στην Ελλάδα ή σε μικρότερη, αν οι γονείς/κηδεμόνες το ζητήσουν με σχετική δήλωση. Οι αλλοδαποί/πές μαθητές/τριες εγγράφονται στην  Α’ τάξη με ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό (π.χ. οικογενειακής κατάστασης) επίσημα μεταφρασμένο (ΠΔ 79/2017, αρκρ.7, § 9, 10 & 11).

Επικοινωνία για διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία εγγραφής και τα δικαιολογητικά

Email:  mail@5dim-pallin.att.sch.gr

Τηλέφωνο: 210 6042600

Παράκληση

Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας παρακαλούμε  τηρείτε τα μέτρα προσωπικής προστασίας (μάσκα, ατομικό στυλό) κατά την προσέλευσή σας στο σχολείο.

Από τη Δ/νση

Συμμετοχή στην εικαστική έκθεση με θέμα το βιβλίο

Φεβ 202427

capture88070

Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετέχουν στην εικαστική έκθεση με θέμα “Παιδικό Βιβλίο“, στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου του Δήμου Παλλήνης που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 21 Απριλίου 2024.

Όλα τα έργα των μαθητών θα εκτεθούν στους χώρους των εργαστηρίων του Φεστιβάλ.  Από τα έργα αυτά, θα επιλεγεί ένα το οποίο θα αξιοποιηθεί για να δημιουργηθεί η αφίσα του 1ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Ακολουθούν όλα  τα έργα, ατομικά και ομαδικά, των μαθητών του σχολείου μας:Λήψη αρχείου

Έναρξη του μαθήματος της κολύμβησης για τους μαθητές της Γ΄τάξης

Φεβ 202427

Αγαπητοί γονείς,

kolumbisikΣας ενημερώνουμε ότι στο Γ΄ τρίμηνο του τρέχοντος σχολικού έτους θα ξεκινήσει το υποχρεωτικό μάθημα της κολύμβησης για τα παιδιά της Γ΄ τάξης στις σχολικές μονάδες που αναγράφονται στο σχετικό ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Γ΄ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2023-2024 (1) . Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε συμπληρώστε το Εγκριτικό σημείωμα μετακίνησης   γονέα  και επιστρέψτε το στο σχολείο μέχρι την Παρασκευή 09-03-2024, προκειμένου οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα να μπορούν να μετακινηθούν από το σχολείο στο κολυμβητήριο. Σε περίπτωση που υπάρχει αδυναμία εκτύπωσης παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Δ/νση του σχολείου να σας δοθεί σε έντυπη μορφή.

Το μάθημα είναι υποχρεωτικό σύμφωνα με την υπ. αρ. 33484/Δ1 Απόφαση ΦΕΚ 2155/Β/03-04-2023) και ο λόγος  ένταξης του  στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών είναι η αποφυγή ατυχημάτων στο υγρό στοιχείο. Επισημαίνεται ότι οι μαθητές δεν παραμένουν στο σχολείο κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου διδακτικού αντικειμένου δεδομένου ότι δημιουργείται δυσλειτουργία στη σχολική μονάδα και δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης τους. Επίσης, διευκρινίζεται ότι πρόκειται για μάθημα κατά τη διάρκεια του οποίου τηρούνται όλοι οι κανόνες της σχολικής μονάδας και πραγματοποιείται από πτυχιούχους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής με εμπειρία στη διδασκαλία της κολύμβησης.

ΕΔΩ  δίνονται οι κανονισμοί χρήσης κολυμβητηρίου και οι οδηγίες διατροφής.

Ακολουθεί Παρουσίαση που αφορά σε θέματα του αντικειμένου της κολύμβησης.

Από τη Δ/νση

Συμμετοχή του σχολείου μας στον στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης «Alan Turing» 2023-2024

Φεβ 202423

Diag ML YS logo 2.sm

Σας ενημερώνουμε ότι

Το σχολείο μας συμμετέχει στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Μαθηματικής Λογικής και Υπολογιστικής Σκέψης (3ος ΜΔ-ΜΛΥΣ) «Alan Turing» 2023-2024 του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος είναι εγκεκριμένος από το ΥΠΑΙΘΑ (Αριθμ. Πρωτ. : Φ15/ 135998 /Δ2/27-11-2023). Ο Διαγωνισμός θα γίνει σε 3 επίπεδα: Επίπεδο 1: για μαθητές/τριες 5ης και 6ης Δημοτικού, Επίπεδο 2: για μαθητές/τριες Γυμνασίου και Επίπεδο 3: για μαθητές/τριες Λυκείου (ΓΕΛ/ΕΠΑΛ).

Η πρώτη φάση του Διαγωνισμού (προκριματικός) θα υλοποιηθεί on-line σε κάθε σχολείο την Τετάρτη 13/3/2024 εντός ωραρίου σχολείου. Η ημιτελική και τελική φάση του Διαγωνισμού θα υλοποιηθεί δια ζώσης στην Πάτρα, έδρα του ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας στο Μικτό Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Πατρών (Γυμνάσιο-Λύκειο) το Σάββατο 13/4/2024 (10.30 π.μ – 16.30).

Οι μαθητές των Ε΄και ΣΤ΄τάξεων που θα συμμετέχουν  δεν χρειάζεται να έχουν εξειδικευμένες γνώσεις πληροφορικής ή μαθηματικών για να συμμετέχουν στο διαγωνισμό. Δεν υπάρχει εξεταστέα ύλη (π.χ. συγκεκριμένες ενότητες του προγράμματος σπουδών μαθηματικών και πληροφορικής των αντίστοιχων τάξεων).

Οι ερωτήσεις του Διαγωνισμού είναι υπό τη μορφή γρίφων σε ψηφιακή μορφή, με σκοπό την καλλιέργεια ικανοτήτων μαθηματικής λογικής και υπολογιστικής σκέψης, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασίας στο πλαίσιο της ομάδας για να απαντηθούν.

Δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ για περισσότερες λεπτομέρειες.

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο “Πρώτες Βοήθειες”

Φεβ 202412

0001026

Tο Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.

 Το σχολείο μας τη Δευτέρα 12-02-2024 συμμετείχε στην υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο: “Πρώτες Βοήθειες”, το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές των Ε, ΣΤ1 καιΣΤ2 τάξεων.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ  καιΕΔΩ

Από τη Δ/νση

Ενημέρωση σχετικά με την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστικά σχολεία για το σχολικό έτος 2024-25

Ιαν 202430

peirΟι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών που ενδιαφέρονται να εισαχθούν στα Πειραματικά, Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Σχολεία για το σχολικό έτος 2024-2025 ενημερώνονται ότι:

α) η δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) θα διενεργηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2024.

β) η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή των μαθητών/τριών στις εισαγωγικές τάξεις (Α’ Γυμνασίου/ Α΄ Λυκείου) των Πρότυπων Σχολείων (Π.Σ.) θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες  μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε δυο γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

γ) η δοκιμασία δεξιοτήτων για την εισαγωγή μαθητών/τριών στα Εκκλησιαστικά Σχολεία αφορά αποκλειστικά και μόνο στις τάξεις Α’ Γυμνασίου/Α΄ Λυκείου και θα διενεργηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024. Οι υποψήφιοι/ιες μαθητές/τριες θα αξιολογηθούν σε τρία γνωστικά αντικείμενα, γλώσσα και μαθηματικά (σε κοινές ερωτήσεις με τους υποψηφίους για τα Πρότυπα Σχολεία, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονης εξέτασης) και Θρησκευτικά. Οι ερωτήσεις αξιολόγησης είναι κλειστού τύπου/ πολλαπλής επιλογής.

Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες μπορούν να είναι υποψήφιοι/ες για έναν ή περισσότερους ή για όλους τους τύπους των ως άνω σχολείων.

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών θα κληθούν με πρόσκληση, η οποία θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και της Δ.Ε.Π.Π.Σ., να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συνοδευόμενη από τα αναγκαία δικαιολογητικά σε ειδική πλατφόρμα στις αρχές Μαρτίου 2024. Με νεότερη ανακοίνωση θα γνωστοποιηθεί στους/στις ενδιαφερόμενους/ες η ακριβής προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες:

Α) σχετικά με το δίκτυο των Π.Σ. και ΠΕΙ.Σ. στην ιστοσελίδα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://depps.minedu.gov.gr/

Β) για τις διαδικασίες εισαγωγής στα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μπορείτε να αναζητήσετε στο Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών-Μίτος, για τα Πρότυπα ΕΔΩ  και για τα Πειραματικά ΕΔΩ .

Επίσης, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων, (ακολουθώντας τη διαδρομή https://www.minedu.gov.gr/gepo-menu-m/dieythynsi-thriskeftikis-ekpaidefsis-kai-diathriskeftikon-sxeseon/tmima-ekklisiastikis-ekpaidefsis-kai-thriskeftikis-agogis/ekklisiastika-sxoleia/eisagogi-mathiton-mathitrion-sta-ekklisiastika-sxoleia   μπορείτε να αναζητήσετε τον πίνακα των Εκκλησιαστικών Σχολείων, την κείμενη νομοθεσία που διέπει την εισαγωγή στα Εκκλησιαστικά Σχολεία, ενδεικτικές ερωτήσεις και απαντήσεις για την εξέταση του μαθήματος των Θρησκευτικών, καθώς και τα θέματα με τις απαντήσεις τους, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι/ες για το έτος 2023.

ΕΞΕ – 7666 – 2024 – Διαβίβαση Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Παιδείας- Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

1.Δελτίο_τυπου_ΕΙΣΑΓΩΓΗ_ΜΑΘΗΤΩΝ_2024_v3

Επίσκεψη στο “Σπίτι των Παραμυθιών”

Ιαν 202430

Την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου οι μαθητές των Α’ και Β’ τάξεων του σχολείου μας επισκέφτηκαν το “Σπίτι των Παραμυθιών-Το Μουσείο Αλλιώς” και παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Το βιβλίο μου με την ιστορία του βιβλίου”.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ξεκίνησε με την αφήγηση παραμυθιού για έναν δράκο και τρία παλικάρια που για να μεταφέρουν ένα μήνυμα το έγραψαν σε μάρμαρο, σε κερί, σε χαρτί και τελικά στην καρδιά τους. Τα παιδιά γνώρισαν τα μέρη του βιβλίου, την ιστορία του και τα επαγγέλματα που χρειάζονται για να φτάσει το βιβλίο στα χέρια μας. Μέχρι το εκτυπωμένο και ηλεκτρονικό βιβλίο, γνώρισαν τη «συνταγή» χαρτιού των Κινέζων, τις  δυσκολίες των χειρόγραφων βιβλίων και τη μεγάλη αλλαγή που έφερε ο Γουτεμβέργιος.

Παράλληλα με τη βιντεοπροβολή εικόνων, τα παιδιά ψηλάφισαν κηρωμένη πινακίδα, πήλινη πλάκα,  περγαμηνή από δέρμα ζώου, πάπυρο, βιβλίο τυφλών με γραφή braille. Στο κατασκευαστικό μέρος, κάθε παιδί έφτιαξε το δικό του «βιβλίο με την ιστορία του βιβλίου».

Ακουλουθεί φωτογραφικό υλικό:Λήψη αρχείου

Παρουσίαση του βιβλίου “Το Φάντασμα της Βιβλιοθήκης” από τον συγγραφέα και δημιουργό του κ. Γρηγόρη Χαλιακόπουλο

Ιαν 202430

Τη Δευτέρα 29-01-2024  οι μαθητές των Γ, Δ, Ε και ΣΤ τάξεων, στο πλαίσιο των δράσεων της βιβλιοθήκης του σχολείου μας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον κ. Γρηγόρη Χαλιακόπουλο  στην πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του (σε σχολείο) με τίτλο «Το Φάντασμα της Βιβλιοθήκης».

20240129 102132

Η επίσκεψή του, ιδιαίτερα τιμητική για εμάς!

Ο κ. Χαλιακόπουλος όχι μόνο ήταν συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε πέρυσι στους μαθητές της Δ΄Τάξης  (ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΦΕΡΕΫΝΤΟΥΝ) , ότι όταν θα κυκλοφορήσει το «Φάντασμα» θα ξανάρθει στο σχολείο μας, αλλά επέλεξε για την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του σε μαθητές, το δικό μας σχολείο.

Στην παρουσίαση αυτή παρευρέθηκε, επίσης,  η κ. Μπιρμπίλη Μαρία, Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων της Δ/νσης Π/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής. Την ευχαριστούμε ιδιαίτερα που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και ήταν παρούσα καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσής μας.

Ο κ. Χαλιακόπουλος ξεκίνησε την παρουσίασή του μιλώντας στα παιδιά για τις δικές του εμπειρίες και την ενασχόληση του με τα βιβλία, τα προσωπικά του βιώματα ως παιδί με τη  βιβλιοθήκη της πόλης που γεννήθηκε, τα «καλά» φαντάσματα» που μπορεί να βρει κανείς στις βιβλιοθήκες, τη γνωριμία του με τον λυρικό ποιητή Λορέντζο Μαβίλη μέσα από τα βιβλία που διάβασε, την απόφασή του να γράψει ένα βιβλίο αφιερωμένο σε αυτόν, τις πληροφορίες που συνέλεξε για τη ζωή του, την εντύπωση που του έκανε όταν έμαθε ότι ήταν πολύ σπουδαίος συνθέτης σκακιστικών προβλημάτων.

Επίσης, εξήγησε στους μαθητές με απλά λόγια και παραδείγματα της δικής τους καθημερινότητας ότι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα από τα βιβλία του είναι η διαφορετικότητα, η αλληλεγγύη και η διαφορά μεταξύ δύναμης και εξουσίας.

Τους αφιέρωσε ακόμη το πρώτο ποίημα που έγραψε ως παιδί όταν μια μέρα είχε μείνει στο σπίτι και δεν είχε πάει σχολείο γιατί ήταν άρρωστος.

Στο τέλος έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να του θέσουν οι ίδιοι ερωτήσεις, όπως ποια ήταν τα αγαπημένα του βιβλία όταν ήταν παιδί, ποιο είναι το αγαπημένο του βιβλίο από αυτά που έχει γράψει ο ίδιος, πότε έγινε συγγραφέας, πώς χρησιμοποίησε το όνομα «Διονύσης» για τον ήρωα του βιβλίου του «το Φάντασμα της Βιβλιοθήκης», για την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου μένει και εργάζεται το τελευταίο διάστημα, και για τη Βιβλιοθήκη της, για τους πολύ σπουδαίους Αιγύπτιους συγγραφείς και λογοτέχνες.

Οι ερωτήσεις δεν τελείωναν……. Παρόλα αυτά, απαντήθηκαν όλες!

Πριν κλείσει αυτή η πολύ όμορφη παρουσίαση μια παρτίδα σκάκι ήταν αυτό που αναπάντεχα προέκυψε και μας ενθουσίασε όλους.

Και μία ανθοδέσμη, όμως, ήταν το λιγότερο που μπορούσαμε να προσφέρουμε για να τον ευχαριστήσουμε για όλα αυτά που μας είπε και μοιράστηκε μαζί μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ κ. Γρηγόρη!

Ευχόμαστε σε σας καλό ταξίδι στην Αλεξάνδρεια και στο βιβλίο σας καλοτάξιδο στα χέρια όλων των μικρών αναγνωστών σας.

Δείτε την δράση μας στις παρουσιάσεις που ακολουθούν:Λήψη αρχείουΛήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης

Ιαν 202429

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Kakokairia 1473646 Kleista sxoleia

Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Τρίτη 30-01-2024 τα σχολεία της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης δε θα λειτουργήσουν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Δείτε την Απόφαση του Δήμου Παλλήνης ΕΔΩ

Από τη Δ/νση

Ετήσιος Εορτασμός του Αγίου Τρύφωνος Πολιούχου της Δ.Ε. Παλλήνης

Ιαν 202425

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

λήψης

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024 οι ιδιωτικές και οι δημόσιες σχολικές μονάδες που εδρεύουν στη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης του Δήμου Παλλήνης δε θα λειτουργήσουν λόγω του εορτασμού του Αγίου Τρύφωνα, Πολιούχου της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης.

Τη συγκεκριμένη ημέρα, o σημαιοφόρος Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης, οι παραστάτες Άρης Νούσιος, Μαρία Χρόνη-Παρπαΐρη, Νεφέλη Αμπτέλ, Παναγιώτης Κατσαρός, Αργυρώ Αποστολίδου και η υπεύθυνη κατάθεσης στεφάνου Άρτεμις Κακάτσου  θα προσέλθουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Τρύφωνα Παλλήνης στις 9.30 π. μ. προκειμένου να εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στον εκκλησιασμό και τη Θεία Λειτουργία. Οι μαθητές θα προσέλθουν και θα αποχωρήσουν από την εκκλησία με τους γονείς τους μετά το τέλος των εκδηλώσεων.

Από τη Δ/νση

Εορτή των Τριών Ιεραρχών

Ιαν 202425

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές του σχολείου μας θα μεταβούν (εάν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες) στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Κάντζα Παλλήνης)  προκειμένου να παραστούν στη Θεία Λειτουργία και να συμμετέχουν στην Αρτοκλασία. Στη συνέχεια θα μοιραστεί άρτος στους μαθητές όλων των τάξεων. Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το Ωρολόγιο Πρόγραμμα της ημέρας.

Δείτε ΕΔΩ την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α

Από τη Δ/νση

Σσσσσ…. Γνωρίζοντας ένα Φάντασμα….

Ιαν 202424

Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο των δράσεων της βιβλιοθήκης της σχολικής μας μονάδας, “Το Φάντασμα της Βιβλιοθήκης” παρουσιάζεται στο σχολείο μας.

Ο κ. Γρηγόρης Χαλιακόπουλος τηρεί την υπόσχεση που έδωσε πέρυσι στους μαθητές της Δ΄τάξης και έρχεται για άλλη μια φορά στο σχολείο μας για να παρουσιάσει στους μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ το καινούριο του βιβλίο “Το Φάντασμα της Βιβλιοθήκης”.

Όλοι μας, μαθητές και εκπαιδευτικοί, περιμένουμε με ανυπομονησία να τον συναντήσουμε και να τον ακούσουμε!Λήψη αρχείου

Αφίσα νέο

Το φάντασμα της Βιβλιοθήκης στην Elniplex

Το φάντασμα της βιβλιοθήκης, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου (εικ.: Απόστολος Βέττας)

Η κ. Άδα Σταματάτου στο σχολείο μας

Ιαν 202419

Την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας Ατόμων με αναπηρία,  επισκέφτηκε το σχολείο μας η κ. Άδα Σταματάτου, συγγραφέας του βιβλίου “Τι έχει ο Γιάννης;”.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων της σχολικής μας μονάδας, ανά ομάδες, συμμετείχαν σε δράσεις με σκοπό να γνωρίσουν τον τρόπο που σκέφτεται, κινείται και αντιδρά ο Γιάννης, ένα αυτιστικό παιδί τεσσάρων ετών.

Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το τι σημαίνει αυτισμός και για το τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των αυτιστικών ατόμων.

“Η αναπηρία γίνεται τραγωδία όταν η πολιτεία δεν καταφέρνει να κάνει τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρία εύκολη, προσβάσιμη, ισότιμη”.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:Λήψη αρχείου

Η Σχολή σκύλων οδηγών τυφλών “Λάρα” στο σχολείο μας

Ιαν 202415

Σήμερα Δευτέρα 15-01-2024 με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, και με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας, επισκέφτηκαν το σχολείο μας  εκπρόσωπος της Σχολής σκύλων οδηγών Λάρα, τυφλή χειρίστρια, καθώς και ο πανέξυπνος σκύλος οδηγός της, ο Πόλο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώθηκαν για την ιστορία της σχολής, για την εκπαίδευση τον σκύλων οδηγών,  για την διαφορετικότητα και τις ίσες ευκαιρίες που πρέπει να έχουν όλοι στην εκπαίδευση, την εργασία κ.α.

Έμαθαν πώς να είναι χρήσιμοι για τα τυφλά άτομα, χωρίς να τα φέρνουν σε δύσκολη θέση, πώς να τα συνοδεύουν σωστά και πώς να συμβάλλουν στην αυτονομία τους.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:Λήψη αρχείου

Κοπή βασιλόπιτας

Ιαν 202414

Την Παρασκευή 12-01-2024 τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προσέφεραν στους μαθητές και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας βασιλόπιτες με τα αντίστοιχα δωράκια για τους τυχερούς!

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε υγεία και προκοπή σε εσάς και Καλή Πρόοδο στα παιδιά σας!

Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε την παρουσίαση που ακολουθεί:Λήψη αρχείου

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Οδηγίες σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Ιαν 20247

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

covid

Σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σύμφωνα με τις από 04-01-2024 οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), και προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (λοιμώξεις από τον ιό SARS-CoV-2, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον ανακοίνωσε εγκύκλιο κατά την οποία συστήνεται η τήρηση  βασικών μέτρων από εκπαιδευτικούς, μαθητές και λοιπό προσωπικό των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ

Επιπλέον ο γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Ιωάννης Κατσαρός με βάση της τελευταίες εξελίξεις με τον Covid εξέδωσε σχετική εγκύκλιο σχετικά με τις απουσίες μαθητών/τριών στα σχολεία που νοσούν με κορονοϊό για το σχολικό έτος 2023-2024.

Αναλυτικά η εγκύκλιος εδώ

Από τη Δ/νση

Ανακυκλώνω – επαναχρησιμοποιώ

Δεκ 202325

Οι μαθητές και οι μαθήτριές δίνουν άλλη πνοή-οπτική στα  “άχρηστα” υλικά με  χρηστές  πράξεις!

Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά που οι ίδιοι εμπνεύστηκαν και κατασκεύασαν με πολύ μεράκι!

IMG 17ee4ee5e955da4da2456ea9e3af7d73 V

Το Χριστουγεννιάτικο χωριό μας, το οποίο μας γεμίζει με ενθουσιασμό και χαρά!

IMG 556e12568e6768c84134e8dbb419eb73 V

Τα ηλιακά μας αυτοκίνητα και λεωφορεία που εξοικονομούν ενέργεια!

Το ξύλινο σπιτάκι μας που μας ζεσταίνει και μας προστατεύει!

Η βαλίτσα ταξιδίου που μας συνοδεύει…

Το τρένο που μας ταξιδεύει…

Ο πύραυλος που αναζητεί νέους κόσμους…

Το μανιτάρι που μας θυμίζει τη χρησιμότητα της φύσης!

Γιορτή Χριστουγέννων από τους μαθητές της Α΄ τάξης

Δεκ 202324

Την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023, οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας παρουσίασαν στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους απόσπασμα από τη «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», το πιο γνωστό και πιο αγαπημένο απ’ όλα τα Χριστουγεννιάτικα αφηγήματα του Κάρολου Ντίκενς. Πολλά συγχαρητήρια στους μικρότερους μαθητές του σχολείου μας για την υπέροχη παρουσία τους, για το μεράκι και το κέφι τους. Μας έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι η αγάπη, η αδελφοσύνη και η κατανόηση θα πρέπει να διέπει τη ζωή μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς των μαθητών μας για τη συνεργασία που είχαμε. Ευχαριστούμε θερμά για το υπέροχο τζάκι του σκηνικού μας.Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και όχι μόνο!

Δεκ 202321

Λίγες μόνο μέρες πριν από τα Χριστούγεννα ,σήμερα Πέμπτη 21-12-2023, στο σχολείο μας επικράτησε εορταστικό κλίμα και οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δράσεις και προγράμματα μας πλημμύρισαν με συναισθήματα χαράς, ελπίδας, προσφοράς και αγάπης.

Νωρίς το πρωί μοιράστηκαν χριστουγεννιάτικα δώρα στους μαθητές μας από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.Λήψη αρχείου

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων παρακολούθησαν χριστουγεννιάτικο λαογραφικό εργαστήριο και γνώρισαν τα Μεσογείτικα έθιμα του 12ήμερου των αρχών του προηγούμενου αιώνα, το Χριστόψωμο και τη σημασία του και παρασκεύασαν διακοσμητικό Χριστόψωμο με αλατοζύμη.Λήψη αρχείου

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης παρακολούθησαν βιωματικά θεατρικά παιχνίδια με τίτλο “Ανακαλύπτοντας τη Γη’ και μέσα από παιχνίδι και βιωματικές δράσεις γνώρισαν το σχήμα, τις κινήσεις, τους πόλους, τον Ισημερινό και τα ημισφαίρια της Γης, πέρασαν από ηπείρους και ωκεανούς και ταξιδεύοντας σε διάφορες χώρες ήλθαν σε επαφή με τη γλώσσα, τα έθιμα και τα διάφορα αξιοθέατά τους.Λήψη αρχείου

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με την κ. Γεωργία Φερεντίνου είπαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια στους υπόλοιπους μαθητές και γέμισαν το σχολείο με τις μελωδικές  τους φωνές.Λήψη αρχείου

Επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης

Δεκ 202319

Την Πέμπτη 14-12-2023, στο πλαίσιο της δράσης «Γνωριμία με το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης», οι μαθητές/τριες των Δ’, Ε’ και  ΣΤ΄ τάξεων της σχολικής μας μονάδας επισκέφτηκαν το Μουσικό Γυμνάσιο με σκοπό την επαφή και αλληλεπίδραση των μαθητών των Δημοτικών σχολείων που συμμετείχαν στη συγκεκριμένη δράση με τους μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν κάποια από τα μουσικά σύνολα που λειτουργούν στο πρόγραμμα του σχολείου. Όλοι μαζί οι μαθητές είπαν κάλαντα  από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, απόλαυσαν μουσικές του κόσμου και γνώρισαν πολλά παραδοσιακά μουσικά όργανα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:Λήψη αρχείου

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Α’ τάξης

Δεκ 202319

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες της Α’ τάξης,               
Σας περιμένουμε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023 στις  12:00 στη  Χριστουγεννιάτικη Γιορτή “Ο Σκρούτζ και το Πνεύμα των Προηγούμενων Χριστουγέννων” που ετοίμασαν για εσάς οι μαθητές της Α΄τάξης .

Χριστουγεννιάτικη γιορτή Α΄ τάξης

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

 

Κάρτες-αστεράκια!

Δεκ 202313

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουμε προκειμένου να εμπλουτίσουμε τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας με καινούριους τίτλους βιβλίων σύγχρονης θεματολογίας, στολίσαμε με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας το χριστουγεννιάτικο δέντρο του σχολείου μας με κάρτες-αστεράκια που κατασκεύασαν τα παιδιά με μεράκι και δημιουργικότητα.

Κάθε αστεράκι φέρει τον τίτλο ενός βιβλίου, καθώς και μια ενδεικτική τιμή αγοράς.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023, σας καλούμε να επιλέξετε ένα αστεράκι μαζί με το παιδί σας και να δωρίσετε το αντίστοιχο βιβλίο στη βιβλιοθήκη μας. Με τη συνεισφορά σας, θα ενισχύσετε τη βιβλιοθήκη μας και θα προσφέρετε στα παιδιά την ευκαιρία να ανακαλύπτουν νέους κόσμους μέσα από τη μαγεία της λογοτεχνίας.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας στην πρώτη δράση της βιβλιοθήκης του σχολείου μας.

Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το Νέο Έτος!Λήψη αρχείου

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Μια Βιβλιοθήκη γεννιέται…

Δεκ 202312

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Γνωρίζοντας ότι τα τεχνολογικά μέσα μπορούν να υποστηρίξουν τους μαθητές και τη μάθηση, αλλά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το βιβλίο το οποίο παραμένει το κυρίαρχο μέσο κατάκτησης και καλλιέργειας του γραπτού λόγου και θέλοντας να αντισταθμίσουμε την επικράτησή τους σε πολλούς τομείς της καθημερινής μας ζωής και να κρατήσουμε τους μαθητές/τριες κοντά στο βιβλίο και τον έντυπο λόγο, θεωρήσαμε αναγκαίo την ίδρυση βιβλιοθήκης στο σχολείο μας, η οποία από τη φετινή σχολική χρονιά έχει ενταχθεί στο δίκτυο των σχολικών βιβλιοθηκών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Το διάβασμα ανοίγει τον δρόμο για να συναντηθούμε με τον κόσμο και τη σκέψη.

Χωρίς να αρνούμαστε τη δύναμη και τη συμβολή του πυλώνα των τεχνολογικών μέσων και γνωρίζοντας ότι η γλώσσα μας εμπεδώνεται κυρίως μέσα από τη γραπτή της μορφή, δημιουργούμε έναν αντίποδα, μία βιβλιοθήκη, έναν χώρο, δηλαδή, ο οποίος θα είναι αφιερωμένος στο έντυπο βιβλίο. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε τα παιδιά να προσεγγίσουν το βιβλίο σαν πηγή γνώσης, πηγή ψυχαγωγίας, αλλά και σαν μέσο επικοινωνίας και διάδοσης ιδεών.

Σκοπός μας είναι η βιβλιοθήκη αυτή να αποτελέσει έναν χώρο αφιερωμένο στον πολύτιμο κόσμο των βιβλίων, ένα περιβάλλον που θα ενθαρρύνει τη διασκέδαση και τη δημιουργικότητα και θα προσφέρει στα παιδιά μας την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέους κόσμους, να εμβαθύνουν σε γνώσεις και να αναπτύξουν το ενδιαφέρον τους για την ανάγνωση.

Ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, ο οποίος ήταν δίπλα μας και μας βοήθησε σε αυτή μας την προσπάθεια.

Θα ακολουθήσει άμεσα ενημέρωση για την πρώτη δράση της Βιβλιοθήκης μας.

Ο χώρος της βιβλιοθήκης πριν…

342981343 771889831231240 1115174035546729793 n 343191567 199111832891031 3222053919971995393 n 343234709 966146251047269 8111577820689471859 n

και μετά…

20231020 084444 1 20231020 084523

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Επικαιροποίηση Διεύθυνσης κατοικίας μαθητών ΣΤ΄ τάξης

Δεκ 20236

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες μαθητών της ΣΤ΄τάξης,

ΤάξηΣας ενημερώνουμε ότι μέχρι την Παρασκευή 15-12-2023 πρέπει να μας επικαιροποιήσετε τη διεύθυνση κατοικίας του τέκνου σας, μαθητή/τρια της ΣΤ τάξης του σχολείου μας κατά το σχολικό έτος 2023-24, με Υπεύθυνη Δήλωση μόνιμης κατοικίας, συνοδευόμενη από σχετικό αποδεικτικό, προκειμένου να προβούμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες που αφορούν την προετοιμασία εγγραφής μαθητών/τριων στην Α΄τάξη Δημοσίων Γυμνασίων για το σχολικό έτος 2024-25.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να εγγραφεί το τέκνο σας σε ιδιωτικό σχολείο ή να δώσει εξετάσεις για Πρότυπο-Πειραματικό-Μουσικό-Καλλιτεχνικό κτλ σχολείο, συμπληρώστε την πρόθεσή σας στην Υπεύθυνη Δήλωση.

Για τον μαθητή-τρια που έχει αδέλφια τα οποία φοιτούν και την επόμενη σχολική χρονιά (2024-25) σε Γυμνάσιο της περιοχής εκτός χωροταξικής κατανομής, οφείλετε να μας προσκομίσετε επιπλέον Πιστοποιητικό Φοίτησης του αδελφού.

Από τη Δ/νση

Παράδοση Βαθμολογίας Α΄τριμήνου

Δεκ 20233

Αγαπητοί γονείς, 
λήψης
Σας γνωστοποιούμε ότι η ενημέρωσή σας για την πρόοδο και αγωγή των μαθητών (Α’ & Β’ τάξεων), καθώς και η παράδοση της Βαθμολογίας του Α΄ Τριμήνου για τις Γ’, Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξεις θα πραγματοποιηθεί στις 13:30 την Παρασκευή 15-12-2023.

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά και οι μαθητές οι οποίοι δε φοιτούν σε αυτό αποχωρούν από το σχολείο με τη λήξη του Πρωινού Προγράμματος (13:15) με ευθύνη των γονέων-κηδεμόνων.

Εάν κάποιος γονέας/κηδεμόνας επιθυμεί Βεβαίωση Παρουσίας στο σχολείο για λήψη γονικής άδειας συμπληρώνει τη συγκεκριμένη ΑΙΤΗΣΗ (αναζητήστε τη στα ΕΝΤΥΠΑ του σχολείου) αναφέροντας το ονοματεπώνυμο και την τάξη του μαθητή/τριας.

Από τη Δ/νση

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Κυκλοφοριακή Αγωγή”

Νοέ 202329

Σήμερα, Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές των Γ’ και Δ’ τάξεων του σχολείου μας παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής από την Τροχαία Αγίας Παρασκευής. Οι υπάλληλοι της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Ανδρέας Παλαιολόγος-Αξιωματικός και ο συνάδελφός του, παρουσίασαν στα παιδιά τους κανόνες της σωστής συμπεριφοράς πεζών και οδηγών (ποδήλατου, πατινιού και αυτοκινήτου). Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση διατυπώνοντας τις απορίες τους και εντοπίζοντας λάθη που έχουν παρατηρήσει στη συμπεριφορά πεζών και οδηγών.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:Λήψη αρχείου

Πρόσκληση σε ομιλία

Νοέ 202327

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΘΑΚΗ του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Ανέλιξη”, το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18.00-20.00, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ομιλία, από τις τρεις που έχουν προγραμματιστεί, με θέμα: “Οθόνες και διαδίκτυο. Πρακτικές συμβουλές για γονείς”.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμμετέχετε.

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

Αφίσα 02 12 2023

Εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Νοέ 202317

Σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας τίμησαν την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Μέσα από τη θεατρική παράσταση που μας παρουσίασαν, ζωντάνεψαν μνήμες από την περίοδο του 1973 και την εξέγερση των φοιτητών και μας παρέδωσαν το δικό τους μάθημα κατά του φασισμού.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ τάξης, στον δάσκαλό τους, κ. Γρηγόρη Βογιατζή αλλά και στον εκπαιδευτικό της Πληροφορικής κ. Μιχάλη Χατζησταυρίδη που συνόδευε τη χορωδία με το πιάνο.

«Γιατί νομίζω πως θα έρθει η στιγμή, που δε θ’ αντέξω και θα ξεσπάσω και δε θα φοβηθώ και θα ελπίζω και κάθε στιγμή το λαρύγγι μου θα γεμίζω μ’ έναν φθόγγο, μ’ ένα τραύλισμα, με μια κραυγή που θα μου λέει: ΜΙΛΑ!».

Αζίζ Νεσίν (1915-1995)Λήψη αρχείου

Επικαιροποίηση εγγραφής μαθητών/μαθητριών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα

Νοέ 202317

Αγαπητοί γονείς,

Σύμφωνα με το Π.Δ. 79/2017 που καθορίζει τη λειτουργία των Δημοτικών Σχολείων, κατά το  β’ δεκαπενθήμερο Νοεμβρίου και το α’ δεκαπενθήμερο Φεβρουαρίου πρέπει να επικαιροποιείται η εγγραφή των μαθητών/τριών  στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Για τον λόγο αυτό, σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε την αίτηση επικαιροποίησης της εγγραφής του/των παιδιού/ών σας στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, την οποία θα βρείτε  στη σελίδα του ιστολογίου ΧΡΗΣΙΜΑ ΕΝΤΥΠΑ και να την επιστρέψτε στο σχολείο έως την Τρίτη 21  Νοεμβρίου 2023.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή αδυναμία εκτύπωσης της αίτησης απευθυνθείτε στην  Διευθύντρια του σχολείου, προκειμένου να σας δοθεί σε έντυπη μορφή.

Παρακαλούμε σημειώστε σωστά την ώρα αποχώρησης, διότι είναι πολύ σημαντικό για το σωστό προγραμματισμό της λειτουργίας των τμημάτων.

Από τη Δ/νση

 

Εορτασμός 17ης Νοεμβρίου 1973 στο σχολείο μας

Νοέ 20238

Αγαπητοί γονείς,                                                       
sarris4Σας ενημερώνουμε ότι ο εορτασμός της 17ης Νοεμβρίου 1973, θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας ως εξής:

Την Παρασκευή 17-11-2023 οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχολείο χωρίς τσάντες κανονικά από τις 08.15 έως τις 08.30 π.μ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το χτύπημα του κουδουνιού με παρουσία γονέων/κηδεμόνων, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και θα διαρκέσουν περίπου μία (1) ώρα.

Στη συνέχεια, γύρω στις 9.30 π.μ. τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους. Παρακαλείσθε να φροντίσετε για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών στην αναφερόμενη ώρα.

Αίτηση για Βεβαίωση Παρουσίας Γονέα στο σχολείο μπορείτε να αναζητήσετε ΕΔΩ

Τη συγκεκριμένη ημέρα το Ολοήμερο Πρόγραμμα δε θα λειτουργήσει.

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

 

28η Οκτωβρίου – Οι αφηγήσεις των αγαπημένων μας προσώπων

Νοέ 20232

ΕΙΚΟΝΑ 5Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης ανέλαβαν τη δημοσιογραφική έρευνα και πήραν υπέροχες συνεντεύξεις από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους σχετικά με τα βιώματά τους κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Κατοχής.

Δείτε την εκπληκτική δουλειά των μαθητών και των μαθητριών της Ε’ τάξης πατώντας εδώ.

Παιδικός Μαραθώνιος – Δήμος Παλλήνης

Οκτ 202331

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

αρχείο λήψης

Σας ενημερώνουμε ότι για μία ακόμη χρονιά η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις του 40ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθηνών διοργανώνοντας αγώνα δρόμου μικρών παιδιών και καλεί όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων του Δήμου μας να συμμετάσχουν σε αυτή την μοναδική γιορτή του αθλητισμού, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023.

Ακολουθούν χρήσιμες πληροφορίες:Λήψη αρχείου

Η σχολική μας γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Οκτ 202327

Σήμερα, Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης του Σχολείου μας παρουσίασαν το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο του “ΟΧΙ”. Η γιορτή ξεκίνησε με την παράδοση και παραλαβή της σημαίας, στους μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στην παρέλαση, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ακολούθησε το κυρίως μέρος της εκδήλωσης. Οι μαθητές μέσα από απαγγελίες ποιημάτων, τραγούδια, σκετς και αφηγήσεις ανέλαβαν να ζωντανέψουν μνήμες εκείνης της εποχής. Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι δασκάλες της Δ’ τάξης, Ελένη Αντωνίου και Ζωή Κούτσικου. Τη μουσική επιμέλεια είχε η εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου Γεωργία Φερεντίνου. Ο εκπαιδευτικός Τ.Π.Ε. του σχολείου μας,  Μιχάλης Χατζησταυρίδης, συνόδευε με το πιάνο τη χορωδία. Βοήθησαν επίσης την όλη εκδήλωση οι εκπαιδευτικοί Δήμητρα Δέρβου, Αγγελική Παρπαΐρη και Αλκμήνη Καλογήρου.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ τάξης!

 

Ανάρτηση προγράμματος ενημερώσεων Γονεών και Κηδεμόνων

Οκτ 202326

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε πως αναρτήθηκε στη σελίδα ” διδακτικό προσωπικό” το πρόγραμμα των μηνιαίων ενημερωτικών συναντήσεων Γονεών και Κηδεμόνων με τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας.

Απο τη Διέυθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

Επίσκεψη στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο

Οκτ 202325

Την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023, στο πλαίσιο της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα “Αγαπώ τον αθλητισμό-kids athletics”. Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναδεικνύεται ο ρόλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφορικά με την προαγωγή του αθλητισμού, του φιλάθλου πνεύματος και της εξωσχολικής σωματικής άσκησης σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους αλλά και η παιδευτική αξία του αθλητισμού στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων στις σύγχρονες συνθήκες που όλοι βιώνουμε. Τα παιδιά εισήλθαν στο Στάδιο, περπάτησαν μέσα σε αυτό και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του και γνώρισαν την ιστορία του. Επισκέφτηκαν τη Ρωμαϊκή Στοά και τη μόνιμη Έκθεση “Αναμνήσεις από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: Αφίσες και Δάδες από το 1896 έως σήμερα”. Τέλος, χωρίστηκαν σε ομάδες και αγωνίστηκαν σε διάφορα αθλήματα.Λήψη αρχείου

 

 

Ομιλία: “Διαδικτυακός Εκφοβισμός”

Οκτ 202325

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, 

computer 5777377 1280

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 27-10-2023 και μετά τη λήξη της γιορτής της 28ης Οκτωβρίου  (περίπου 10.00 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί ομιλία- σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς με θέμα :
“Διαδικτυακός Εκφοβισμός” από τον κ. Δημήτριο Χαλκιώτη, Καθηγητή-Σύμβουλο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΕΑΠ και Εισηγητή στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Θα ήταν μεγάλη μας τιμή και χαρά να παρευρεθείτε και να το παρακολουθήσετε μαζί μας.

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Παλλήνης

Οκτ 202325

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

banner website

Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινά για 8η συνεχή χρονιά ο Σχολικός Μαραθώνιος «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Παλλήνης.

Ο Μαραθώνιος υλοποιείται στα νηπιαγωγεία, στα δημοτικά, στα γυμνάσια και στα λύκεια. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό, καπάκια, μπαταρίες, συσκευές και τηγανέλαιο.

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας  τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας  πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα https://followgreen.gr/pallini/contest.

Ακολουθεί χρήσιμο υλικό:Λήψη αρχείουΛήψη αρχείου

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

Πρόγραμμα παρέλασης 28ης Οκτωβρίου 2023 για τους μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων

Οκτ 202321

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

IMG 0ccda321c36082d93e8dab96ac3c4791 V

Σας ενημερώνουμε ότι τo Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023:

 1. Ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες της παρέλασης θα προσέλθουν στον Ιερό Ναό ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης στις 10.00 π. μ. με τους γονείς τους.
 2. Οι υπόλοιποι μαθητές που παίρνουν μέρος στην παρέλαση θα προσέλθουν με τους γονείς τους στον καθιερωμένο χώρο συνάντησης (ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗ-CINE PALLINI) και θα συναντηθούν με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στις 11.00 π.μ.-11.10 π.μ.
 3. Μετά το τέλος της παρέλασης όλοι οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το ΠΑΛΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ με τους γονείς τους.
 4. Για την ομοιόμορφη εμφάνιση του σχολείου:

τα αγόρια θα φορέσουν: άσπρο πουκάμισο, σκούρο μπλε υφασμάτινο παντελόνι, σκούρα παπούτσια (όχι αθλητικά).

τα κορίτσια θα φορέσουν: άσπρο πουκάμισο, φούστα μπλε σκούρα υφασμάτινη, άσπρο καλσόν και σκούρα παπούτσια (όχι αθλητικά).

Κονκάρδες και φουλάρια θα δοθούν από το σχολείο την Τετάρτη 25-10-2023 και πρέπει να επιστραφούν στο σχολείο τη Δευτέρα 30-10-2023 στην άριστη κατάσταση που θα παραληφθούν.

Η παρέλαση αρχίζει, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Παλλήνης στις 11:30 π.μ.

Από τη Δ/νση

 

 

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο σχολείο μας

Οκτ 202319

Αγαπητοί γονείς,

October 28 1940 OXI

Σας ενημερώνουμε ότι η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου θα εορταστεί στο σχολείο μας ως εξής:

Την Παρασκευή 27/10/2023 οι μαθητές θα προσέλθουν χωρίς τσάντες κανονικά από τις 8:00 έως τις 08:15 π.μ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας παρουσία των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών μας. Η εορτή θα ξεκινήσει αμέσως (στις 08:15 π.μ) με την τελετή παράδοσης της σημαίας στον σημαιοφόρο και τους παραστάτες του σχολείου σύμφωνα με την από 18/10/2023 ανάρτηση στο ιστολόγιο του σχολείου. Στη συνέχεια, γύρω στις 10:00 π.μ., τα παιδιά θα αποχωρήσουν με ευθύνη των γονέων τους. Παρακαλείσθε να φροντίσετε για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών στην αναφερόμενη ώρα.

Στον χώρο του σχολείου θα παραμείνουν μόνο ο σημαιοφόρος και οι  παραστάτες προκειμένου μαζί με τους γονείς τους να παραλάβουν τη σημαία.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Την ημέρα της γιορτής (27-10-2023) θα παρευρεθούν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες και των δύο περιόδων (για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και  για το χρονικό διάστημα από 1 Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους).

Από τη Δ/νση

 

 

Επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2023-24

Οκτ 202318

 

ellinikisimaia

Αγαπητοί γονείς, 

Την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 στις 11.45  π.μ και στο γραφείο του Συλλόγου Διδασκόντων διενεργήθηκε η προβλεπόμενη βάσει των :

α. παρ. 5 του άρθρου 3, του Π.Δ. 79/2017 (Φ.Ε.Κ 109, τ.Α΄), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 41 του Ν.4633/2019 (Φ.Ε.Κ 161, τ.Α΄),

β. ΥΑ Φ.10/ΦΜ/162655/Δ1/17-10-2019 (Φ.Ε.Κ 3847, τ.Β΄)

κλήρωση για την ανάδειξη σημαιοφόρων και παραστατών για το σχολικό έτος 2023 – 2024 μεταξύ των μαθητών του Στ’1 για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου και των μαθητών του ΣΤ’2 για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στην κλήρωση παρίστατο οι μαθητές των Στ’1 και Στ’2 και εκπρόσωποι του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου. Πριν την έναρξη της κλήρωσης εξηγήθηκε, επίσης, δημόσια και συμφωνήθηκε η διαδικασία επιλογής των μαθητών.

Από την κλήρωση αναδείχθηκαν οι παρακάτω μαθητές οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν το σχολείο μας στις δύο περιόδους :

1η  Περίοδος (έως 31 Ιανουαρίου 2024) – Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες :

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ  : ΜΑΜΟΥΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ  : ΝΟΥΣΙΟΣ ΟΡΕΣΤΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΚΑΜΠΙΩΤΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΚΕΝΤΡΟ : ΣΤΑΘΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ : ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΣΙΑΠΚΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

2η  Περίοδος (από 1 Φεβρουαρίου 2024 έως το τέλος της χρονιάς) – Κληρώθηκαν οι παρακάτω μαθητές και μαθήτριες :

ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ : ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΞΙΑ  : ΝΟΥΣΙΟΣ ΑΡΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΧΡΟΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΚΕΝΤΡΟ : ΑΜΠΤΕΛ ΝΕΦΕΛΗ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΔΕΞΙΑ  : ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΠΙΣΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ : ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Διενέργεια 1ης άσκησης σεισμού για το σχολικό έτος 2023-24 στο σχολείο μας

Οκτ 20235

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε για όλες τις τάξεις του σχολείου μας η 1η  άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού, για το σχολικό έτος 2023-2024.

Στο σχολείο μας εφαρμόζεται και βελτιώνεται κάθε χρόνο ειδικό σχέδιο ετοιμότητας, με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων, για το οποίο πραγματοποιούνται τουλάχιστον τρεις (3) ασκήσεις έκτακτης ανάγκης ανά σχολικό έτος.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ενέργειες προ του σεισμού, ορισμό αρμοδιοτήτων του προσωπικού, ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού, ενέργειες μετά το τέλος της δόνησης, καθορισμό τόπου συγκέντρωσης των μαθητών/τριών. Σε κάθε άσκηση επισημαίνονται τυχόν ελλείψεις ώστε κάθε (επόμενη) φορά να γινόμαστε ακόμα καλύτεροι.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης ετοιμότητας, όλα τα παιδιά, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, εφάρμοσαν όλα όσα προβλέπονταν από το σχέδιο και συγκεντρώθηκαν στους προκαθορισμένους χώρους για κάθε τάξη στο προαύλιο του σχολείου.

Από τη Δ/νση

Λειτουργία σχολικών μονάδων εν όψει των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών

Οκτ 20233

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

live apotelesmata dimotikon eklogon 1

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχών της 8ης Οκτωβρίου 2023, σύμφωνα με την Εγκύκλιο υπ’αρ.ΕΞΕ-109440-2023 τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δε θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023.

Επισημαίνεται ότι σε όσες περιφέρειες ή δήμους θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023, δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 αντίστοιχα.

Από τη Διεύθυνση

Πρόσκληση σε ομιλία

Σεπ 202325

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

το σχολείο μας για το σχολικό έτος 2023-2024 έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΙΘΑΚΗ του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου “Ανέλιξη”.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 18.00-20.00, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ομιλία, από τις τρεις που έχουν προγραμματιστεί, με θέμα: “Ο ρόλος του μαθητή και πώς οι γονείς μπορούν να τον ενισχύσουν”.

Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να συμμετέχετε.

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

Αφίσα 1

Συγκέντρωση σχολικών ειδών για τους μαθητές της Θεσσαλίας.

Σεπ 202312

R

Αγαπητοί γονείς,

θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Όλοι Μαζί Μπορούμε, το Μαζί για το Παιδί, την Περιφέρεια και τους Δήμους της Αττικής, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη συγκέντρωση καινούργιων σχολικών ειδών όπως, τσάντες, τετράδια, μολύβια και στυλό για τους μαθητές της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται.

Μαζί με τους πολίτες, φορείς και επιχειρήσεις καλούμε και όσους μαθητές, μαθήτριες, γονείς/κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς θέλουν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια αυτή. Προκειμένου οι ενέργειες να γίνουν συντονισμένα και αποτελεσματικά, σας παρακαλούμε να συγκεντρωθούν τα καινούρια σχολικά είδη στη σχολική μας μονάδα από την Δευτέρα 11/9 έως και την Παρασκευή 15/9, ώστε το Σάββατο 16/9 να τα παραδώσουμε στον Δήμο Παλλήνης. Στο oloimazimporoume.gr μπορείτε να δείτε το σημείο συγκέντρωσης κάθε Δήμου. Με τις συντονισμένες προσπάθειες όλων μας, μπορούμε να ενισχύσουμε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία τους μαθητές της Θεσσαλίας στη νέα σχολική χρονιά.

1841cdd4367936f5cec7d38e968abc58 XL

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

Λίστες υλικών

Σεπ 20238

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε τις λίστες των υλικών που θα χρειαστούν οι μαθητές κάθε τάξης του σχολείου μας.
Σας ευχόμαστε και πάλι καλή σχολική χρονιά!

   Υλικά Α΄ τάξης

      Υλικά Β΄ Τάξης

        Υλικά Γ΄ Τάξης

    Υλικά Δ’ Τάξης

      Υλικά Ε΄ Τάξης

      Υλικά Στ΄ Τάξης

 

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

 

Αποχώρηση μαθητών

Σεπ 20236

Αγαπητοί γονείς,

αποχ. μαθ. 300x291 1Προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία των γονέων/κηδεμόνων που παραλαμβάνουν τους μαθητές κατά τη λήξη των μαθημάτων παρακαλούμε να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και από τους δύο γονείς η Υπεύθυνη Δήλωση  (Υ.Δ.ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟ ) και στη συνέχεια να αποσταλεί στη σχολική μας μονάδα είτε ηλεκτρονικά  στο mail@5dim-pallin.att.sch.gr είτε ιδιόχειρα μέχρι τη Δευτέρα 11-09-2023.

Αντίστοιχα οι γονείς που επιθυμούν το παιδί τους να αποχωρεί μόνο του παρακαλούμε να συμπληρώσουν  την Υπεύθυνη Δήλωση   (Υ.Δ.ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΔΟ –)

Από τη Δ/νση

Αγιασμός- Έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-2024

Σεπ 20236

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2023-2024 θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 09:15 π.μ. στον αύλειο χώρο (υπόστεγο) του σχολείου μας.

Οι μαθητές του σχολείου θα εισέλθουν στον χώρο  του σχολείου από την είσοδο Β΄ (Πεισιστράτους).

Μετά το τέλος της τελετής, οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το σχολείο με ευθύνη των γονέων τους.

Οι μαθητές της Α΄ τάξης θα προσέλθουν στο σχολείο με τη σχολική τους τσάντα προκειμένου να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Από την Τρίτη 12-09-2023 θα ξεκινήσει κανονικά το πρόγραμμα του σχολείου μας (κουδούνι στις 08:15 π.μ.) με λήξη των μαθημάτων του Πρωινού Προγράμματος στις 13:15.

Όσοι από τους γονείς επιθυμούν Βεβαίωση Παρουσίας στο σχολείο για γονική άδεια παρακαλούνται να αναζητήσουν και να συμπληρώσουν το έντυπο της Αίτησης στην επιλογή ΕΝΤΥΠΑ στο ιστολόγιο του σχολείου.

Παρακαλούμε η ώρα προσέλευσης των μαθητών να τηρηθεί αυστηρά, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα δυσλειτουργίας στη σχολική μας μονάδα.

Με τις θερμότερες ευχές μας για μια δημιουργική και  χαρούμενη σχολική χρονιά με υγεία και δύναμη!

Από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων

 

 

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μας αποχαιρετούν με τον πιο όμορφο τρόπο!!!

Ιούν 202330

20230614 131018 Την Τρίτη 14 Ιουνίου οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με την καθοδήγηση του κ. Παντελή Αρχιμανδρίτη, εκπαιδευτικoύ Φυσικής Αγωγής της σχολικής μας μονάδας, φύτεψαν στον κήπο του σχολείου μας μια ελιά για να μας θυμίζουν το πέρασμά τους από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης. Επίσης, ζωγράφισαν με την επίβλεψη της δασκάλας τους κ. Νίκης Αντωνίου έναν ήλιο με τα ονόματά τους ομορφαίνοντας με αυτόν τον τρόπο το σχολείο που έζησαν έξι μαθητικά χρόνια και συνεχίζοντας το “έθιμο” που έχουν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης κάθε χρόνο όταν αποφοιτούν να μας χαρίζουν από μια ζωγραφιά τους. Εμείς τους ευχόμαστε Καλή Πρόοδο στο Γυμνάσιο!

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην παρουσίαση που ακολουθεί.Λήψη αρχείου

 

Τελετή λήξης Ιούνιος 2023

Ιούν 202329

20230613 193450 Την  Τρίτη  13  Ιουνίου  οι  μαθητές  όλων  των  τάξεων  του  σχολείου  μας  παρουσίασαν  την “Οδύσσεια”  σε  διασκευή  και  σκηνοθεσία  του  Διονύσιου Βενάρδου, εκπαιδευτικού της σχολικής μας μονάδας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συνεργάστηκαν μεταξύ τους και μας χάρισαν αυτό το ωραίο αποτέλεσμα της δουλειάς τους.

Συγχαρητήρια στον κ. Βενάρδο Διονύσιο για την πρωτοβουλία, την έμπνευση και την υπομονή του να συνεργαστεί και να καθοδηγήσει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας.

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς που βοήθησαν, υλοποίησαν και ανέδειξαν με τους μαθητές τους τα μηνύματα του έργου (Σαλπάρισμα: Ο νόστος και τα αντιπολεμικά συναισθήματα των στρατιωτών μετά την πτώση της Τροίας, Στο νησί των Λωτοφάγων: Εξαρτήσεις, Στο νησί των Κυκλώπων: Φοβίες-Ο δρόμος του Κανένα και η Αλαζονεία του Εγώ, Στο νησί της Κίρκης: Αυτογνωσία μέσα από την προβολή του εσωτερικού μας εαυτού, Το πέρασμα από τις Σειρήνες: Ο τρόπος να παραμένεις στο κέντρο του εαυτού σου ακούγοντας Ψεύτικες Πληροφορίες γύρω σου).

Η τελετή λήξης έκλεισε με τον  αποχαιρετισμό των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης με μια παρουσίαση εκ μέρους της κ. Αντωνίου Νίκης, υπεύθυνης εκπ/κού της ΣΤ΄ τάξης και με δώρα στους μαθητές από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.

Για σχετικό φωτογραφικό υλικό δείτε την παρουσίαση που ακολουθείΛήψη αρχείου

 

Επιδείξεις κολύμβησης

Ιούν 20238

Το μάθημα της κολύμβησης έκλεισε σήμερα Πέμπτη 8-6-2023 για τους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτό με μια ωραία εκδήλωση που περιελάμβανε επιδείξεις -παιχνίδια και αγώνες – και  πραγματοποιήθηκε στο κολυμβητήριο του Γέρακα του Δήμου μας. Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές της Γ΄ Δημοτικού για τη συμμετοχή τους και στον Υπεύθυνο Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Παντελή Αρχιμανδρίτη, που τους υποστήριξε και τους ενθάρρυνε σε αυτή τους την προσπάθεια καθ΄ όλη τη διάρκεια του Β΄ τριμήνου.

IMG bb1e5627330a09ced8460b915150c281 V IMG 2832fd0b5907ad839e40aa989ada9897 V 1

Απονομή Βεβαιώσεων συμμετοχής και Επαίνων διάκρισης του Διαγωνισμού “Κλείταρχος και Βερενίκη”

Ιούν 20238

Μια  ημέρα χαράς για τους μαθητές της Ε΄ τάξης!

Σήμερα Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 απονεμήθηκαν  στους μαθητές  της Ε΄ τάξης που πήραν μέρος στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας “Κλείταρχος και Βερενίκη” οι βεβαιώσεις συμμετοχής και οι έπαινοι διάκρισης. Συγχαίρουμε θερμά τους διακριθέντες μαθητές του σχολείου μας, Νικόλαο Παπαδημητρίου και Νικόλαο Σταμέλο, καθώς επίσης και όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος. Πολλά συγχαρητήρια, επίσης, στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των τμημάτων, κ. Διονύσιο Βενάρδο και κ. Αικατερίνα Σφήκα.

Ακολουθεί παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό από την απονομή.Λήψη αρχείου

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας Καρπενησίου

Ιούν 20236

Την Παρασκευή 12/5 και το Σάββατο 13/5 οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Αειφορίας  του Καρπενησίου (ΚΕ.Π.Ε.Α) στο πλαίσιο του προγράμματος “Τα ψηλά βουνά”. Το κύριο πεδίο του προγράμματος ήταν το Παλαιό Μικρό Χωριό της Ευρυτανίας. Το πρόγραμμα ήταν βιωματικό και τα παιδιά μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς (Νίκη Αντωνίου, Παντελής Αρχιμανδρίτης, Γεωργία Σαμούρη) συμμετείχαν σε δραστηριότητες (πεζοπορία, γνωριμία με χλωρίδα και πανίδα, ιδιαίτερα ιστορικά στοιχεία της περιοχής, μύθοι και παραδόσεις, φυσικοί ήχοι, ανθρώπινες παρεμβάσεις, υπαίθρια παιχνίδια, δασικό οικοσύστημα, φυσικές παρατηρήσεις, επίσκεψη σε Μουσείο) οι οποίες εξελίσσονταν στη διάρκεια δύο περιβαλλοντικών διαδρομών, μία στο Πλατανόδασος του Κεφαλόβρυσου την Παρασκευή και μία στο Παλαιό Μικρό Χωριό το Σάββατο.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους γιατί:

 • Είδαμε 
 • Μυρίσαμε 
 • Ακούσαμε 
 • Αγγίξαμε
 • Παίξαμε
 • ΑΙΣΘΑΝΘΗΚΑΜΕ και ΒΙΩΣΑΜΕ  ΤΟ ΔΑΣΟΣ

Ακολουθεί παρουσίαση με φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή μας.Λήψη αρχείου

Από τη Δ/νση

Επίσκεψη της κα Αγγελίδου στο σχολείο μας

Ιούν 20232

Την Παρασκευή, 2 Ιουνίου 2023, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κα Μαρία Αγγελίδου, μεταφράστρια και συγγραφέας. Η κα Αγγελίδου σπούδασε φιλολογία και λογοτεχνία στην Αθήνα και στη Ζυρίχη. Ασχολείται με τη λογοτεχνική μετάφραση και έχει μεταφράσει πάνω από 500 βιβλία, τα μισά από τα οποία είναι για παιδιά. Έχει διασκευάσει για το παιδικό αναγνωστικό κοινό Σαίξπηρ και Μολιέρο, Δάντη και Θερβάντες, Μέλβιλ, Γκολντόνι κ.ά. Για τις μεταφράσεις της έχει βραβευτεί τρεις φορές από την Ελληνική Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας και την ΙΒΒΥ. Το 2007 βραβεύτηκε με το Κρατικό Βραβείο παιδικού Βιβλίου Γνώσεων, το 2012 βραβεύτηκε από το περ. ΔΙΑΒΑΖΩ με το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, ενώ το 2013 με το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων και πολλά από τα έργα της κυκλοφορούν στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά και τα γερμανικά.

Η επίσκεψή της γέμισε χαρά τους μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας. Τα παιδιά είχαν γνωρίσει την κα Αγγελίδου, μέσα από τις σελίδες των  βιβλίων της και την είχαν ακούσει να διαβάζει η ίδια ένα κεφάλαιο βιβλίου της. Από κοντά, όμως, γνώρισαν έναν άνθρωπο ωραίο, απλό, προσιτό με ενδιαφέρον και αστείρευτο χιούμορ. Ανάμεσα στα πολλά που μας πληροφόρησε η κα Αγγελίδου, ήταν και η επιλογή του επαγγέλματός της, η αγάπη της  για τη μετάφραση, ο αγαπημένος ήρωάς της ενώ απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που της έθεσαν τα παιδιά τα οποία δε χόρταιναν να την ακούν και να την παρακολουθούν… Φυσικά και θα ήθελαν περισσότερο χρόνο μαζί της γι αυτό και συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά! Κα Αγγελίδου, σας ευχαριστούμε θερμά! Ευχαριστούμε θερμά και την κα Χρύσα Κουράκη, Υπεύθυνη των Πολιτιστικών θεμάτων της Διεύθυνσής μας, για την παρουσία της στο σχολείο μας.

 

Κυριακή 7 Μαΐου 2023 ” Όταν η ύλη συναντά την ενέργεια!!!!!”

Μάι 202321

Την Κυριακή 7 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης για τα περιβαλλοντικά προγράμματα του Δήμου Παλλήνης, “Σχολικός Μαραθώνιος Ανακύκλωσης” και “Καινοτόμα καμπάνια “Γιατί λέμε ναι στις ΑΠΕ…. γιατί λέμε ναι στην εξοικονόμηση της ενέργειας”.

Δείτε στην παρουσίαση που ακολουθεί φωτογραφίες από την εκδήλωσηΛήψη αρχείου

και τον σύνδεσμο της σχετικής ανάρτησης στη σελίδα του Δήμου μας

Σώσαμε 210 δέντρα, στον 7ο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης | Δήμος Παλλήνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

Μάι 202310

 

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής  για το σχολικό έτος 2022-23.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν οι μαθητές των Α, Β, Γ και Δ τάξεων αφού προηγηθεί ενημέρωση των γονέων/κηδεμόνων των μαθητών/τριών και  εξασφαλιστεί η έγγραφη συγκατάθεσή τους ως προς τη συμμετοχή των μαθητών/τριών. Η συμμετοχή των μαθητών δεν είναι υποχρεωτική.

Με το πρόγραμμα θα δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές για έγκαιρη διάγνωση των προβλημάτων που σχετίζονται με τη στοματική τους κοιλότητα και την άμεση γραπτή ενημέρωση των κηδεμόνων τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε ΕΔΩ

Από τη Δ/νση

Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία», για το σχολικό έτος 2022-2023»

Μάι 20234

αρχείο λήψηςΣυμμετοχή της σχολικής μας μονάδας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ολυμπιακή Παιδεία – 3η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής – Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών και Γυμνασίων των σχολικών μονάδων Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης όλης της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ  και ΕΔΩ

Από τη Δ/νση

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας

Απρ 202325

imagesTο Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας, καθώς και διενέργεια έρευνας για αξιολόγηση αυτών.

 Το σχολείο μας συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας για την πρόληψη του καπνίσματος. Η δράση αφορά τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ, και ΕΔΩ.

Από τη Δ/νση

Επίσκεψη του συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο σχολείο μας

Απρ 20234

Μια υπέροχη, ξεχωριστή ημέρα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου!

20230331 101458120230331 103917Την Παρασκευή 31 Μαρτίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης άκουσαν την πραγματική ιστορία του μετανάστη φιλέλληνα Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ από τον ίδιο τον δημιουργό του βιβλίου «Το ταξίδι του Φερεϋντούν»,  τον συγγραφέα και δημοσιογράφο κ. Γρηγόρη Χαλιακόπουλο.

Οι μαθητές, αφού έγραψαν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματα που ένιωσαν ακούγοντας και διαβάζοντας την ιστορία του Φερεϋντούν, περίμεναν με ανυπομονησία και ενθουσιασμό να γνωρίσουν από κοντά τον συγγραφέα του αγαπημένου τους ήρωα. Πράγματι ο κ. Χαλιακόπουλος φάνηκε αντάξιος στις απαιτήσεις των μικρών του αναγνωστών συζητώντας μαζί τους και λύνοντας όλες τους τις απορίες.

Ο κ. Χαλιακόπουλος,  ακούραστος ομιλητής και άψογος συνομιλητής,  αστείρευτη πηγή γνώσεων, πληροφοριών, μηνυμάτων και εμπειριών ο ίδιος, με αφορμή το βιβλίο του,  συζήτησε με τους μαθητές για την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αλληλεγγύη, τον σεβασμό, τη φιλία, τον πολιτισμό τη σημασία του «να είσαι και να λέγεσαι Άνθρωπος». Στη συνέχεια τους έδωσε  την ευκαιρία να του θέσουν ερωτήσεις σχετικά με  το βιβλίο και τον ήρωά του και τέλος υπέγραψε στα τετράδιά τους.

Πριν φύγει δώσαμε την υπόσχεση ότι θα συναντηθούμε ξανά την επόμενη σχολική χρονιά για να παρουσιάσει “Το Φάντασμα της Βιβλιοθήκης”.

Θα σας περιμένουμε κ.Γρηγόρη!

Πατήστε ΕΔΩ  για να δείτε το δικό μας βιβλίο από αυτή την όμορφη συνάντηση.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μας παρουσιάζουν την Ακρόπολη

Απρ 20233

Στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων στην ενότητα “Παγκόσμια και Τοπική Πολιτιστική κληρονομιά” με τίτλο  ” Ο Άνθρωπος που ξανάχτισε την Ακρόπολη” ομάδες μαθητών της ΣΤ΄ τάξης μας παρουσιάζουν τους ναούς και τα μνημεία που βρίσκονται στον βράχο της Ακρόπολης.

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε μία Παρουσίαση

και συνεχίστε παρακάτω:Λήψη αρχείου

 

 

2 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Απρ 20232

Afisa IBBY 59x42 31jan2023 1 1

Στις 2 Απριλίου, ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ – International Board on Books for Young People) έχει την ευκαιρία να γίνει χορηγός της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Επιλέγει ένα θέμα και καλεί έναν γνωστό συγγραφέα να γράψει ένα μήνυμα για όλα τα παιδιά του κόσμου και έναν γνωστό εικονογράφο να φιλοτεχνήσει μια αφίσα.

Φέτος, η αφίσα και το μήνυμα είναι αποτέλεσμα  συνεργασίας δυο διακεκριμένων Ελλήνων δημιουργών· του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου και της εικονογράφου Φωτεινής Στεφανίδη.

Μαζί, ήθελαν να γιορτάσουν τη δύναμη των παιδικών βιβλίων στην προώθηση των αξιών της ισότητας, της διαφορετικότητας και της ένταξης, καθώς και στη σύνδεση των ανθρώπων μέσω της ανοχής και της κατανόησης. Το μεστό, λυρικό, συγκινητικό μήνυμα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο:

«Είμαι ένα βιβλίο. Είσαι ένα βιβλίο. Όλοι είμαστε βιβλία. Η ψυχή μου είναι η ιστορία που αφηγούμαι. Κάθε βιβλίο έχει τη δική του ιστορία να πει. Μπορεί να φαινόμαστε εντελώς διαφορετικά –άλλα μεγάλα, άλλα μικρά, άλλα πολύχρωμα, άλλα μαυρόασπρα, άλλα με λίγες σελίδες κι άλλα με πολλές.

Μπορεί να συμφωνούμε ή να λέμε εντελώς διαφορετικά πράγματα. Όμως αυτή είναι η ομορφιά μας. Θα ήταν πολύ βαρετό να ήμασταν όλα ίδια. Καθένα μας είναι μοναδικό.

Και καθένα από εμάς έχει το δικαίωμα να το σέβεσαι, να το διαβάζεις χωρίς προκαταλήψεις, να έχει τη θέση του στη βιβλιοθήκη σου.

Μπορείς να έχεις τις απόψεις σου για εμένα. Μπορείς να ερευνάς, να κρίνεις και να σχολιάζεις ό,τι διαβάζεις.

Μπορείς να με βάλεις πίσω στο ράφι ή να με κρατήσεις σφιχτά στην αγκαλιά σου και να ταξιδέψουμε μαζί πολύ μακριά.

Αλλά ποτέ μην αφήσεις κάποιον να με πετάξει ή να με διώξει σε άλλο ράφι. Ποτέ μη ζητήσεις την καταστροφή μου ή μην επιτρέψεις σε κάποιον να με καταστρέψει.

Κι αν έρθει κάποιο βιβλίο από άλλο ράφι στο δικό σου, γιατί κάποιος ή κάτι το έδιωξε μακριά, κάνε χώρο. Αν πας λίγο πιο κει, χωράει δίπλα σου.

Προσπάθησε να νιώσεις όπως νιώθει. Κατάλαβέ το. Προστάτεψέ το. Μπορεί να βρεθείς εσύ στη θέση του αύριο.

Γιατί κι εσύ είσαι ένα βιβλίο. Όλοι είμαστε βιβλία.

Έλα, φώναξέ το δυνατά, ώστε να το ακούσουν όλοι: “Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με”».

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης, αφού άκουσαν μια πολύ όμορφη ιστορία από το βιβλίο με τίτλο “Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος” που έγραψε η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και εικονογράφησε ο Βασίλης Κουτσογιάννης, έφτιαξαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους  τον λαβύρινθο με τον μίτο της Αριάδνης.

IMG 20230405 201548 2

1680715040643 2                                                                                                                                                  IMG 20230405 105545 2 

 

Και οι μαθητές της Β΄τάξης διάβασαν το βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση “Το ασχημόπαπο και ο γεροπαράξενος”. Στη συνέχεια ζωγράφισαν την αγαπημένη τους εικόνα από το παραμύθι, έδωσαν τη δική τους εκδοχή στη συνέχεια της ιστορίας, μα πάνω απ΄ όλα ανακάλυψαν ότι η αληθινή φιλία και η αγάπη μπορεί να βρίσκονται παντού γύρω μας.Λήψη αρχείου

 

Συμμετοχή στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας “Κλείταρχος και Βερενίκη”

Μαρ 202325

 ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΣ ΒΕΡΕΝΙΚΗ 2022 23Το σχολείο μας συμμετέχει στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ελληνικής Γλώσσας “Κλείταρχος και Βερενίκη” στην Α/θμια Εκπαίδευση των σχολείων όλης της χώρας (Ε’ και Στ’ τάξεων) και σχολείων του εξωτερικού όπου διδάσκεται η ελληνική, για το σχολικό έτος 2022-2023, τον οποίο προκηρύσσει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδος. Ο διαγωνισμός έχει λάβει έγκριση από το Υ.ΠΑΙ.Θ. με αριθμό πρωτοκόλλου Φ.14/75216/ΦΔ/76476/Δ1. Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, κατά τις δύο πρώτες διδακτικές ώρες.

Στον διαγωνισμό θα συμμετέχουν οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε Πρόσκληση _4ου_Διαγωνισμού_Ελληνικής_Γλώσσας_2022-23 καιEgkrisi_Glossikoy_Mathitikoy_Diagonismoy___Kleitarchos_kai_Bereniki___gia_to_scholiko_etos_2022-2023

Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας

Μαρ 202325

o rolos tou pappou kai tis giagias Tο Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων συντονίζει και υλοποιεί δράσεις και παρεμβάσεις στο πλαίσιο αγωγής υγείας σε σχολικές μονάδες σε εθνικό επίπεδο με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας, καθώς και διενέργεια έρευνας για αξιολόγηση αυτών.

 Το σχολείο μας συμμετέχει στην υλοποίηση του προγράμματος Αγωγής Υγείας με τίτλο “Η αξία της τρίτης ηλικίας – Κατανοώντας και φροντίζοντας τον παππού και τη γιαγιά”. Η δράση αφορά τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023.

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩΕΔΩΕΔΩ και ΕΔΩ

Από τη Δ/νση

 

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου στο σχολείο μας

Μαρ 202324

 Σήμερα Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Μέσα από κείμενα, τραγούδια και  διαλόγους ακούστηκαν “πολλές αλήθειες” για τα γεγονότα του ’21 και της εποχής του. Γιατί “η ιστορία αποτελείται από γεγονότα. Τα γεγονότα δημιουργούνται από την ανθρώπινη συμπεριφορά. Και η ανθρώπινη συμπεριφορά οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες. Πρόκειται επομένως για δύο αλληλένδετες μεταξύ τους δράσεις. Εάν έχεις στοιχεία για τη μία, μπορείς να ερμηνεύσεις την άλλη και το αντίστροφο“(Παναγόπουλος Θεόδωρος “Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας”). Και οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μας θύμισαν τα γεγονότα αυτά της ιστορίας μας. Ρήγας Βελενστιλής (Φεραίος), Κλέφτες, κοτζαμπάσηδες, Μακρυγιάννης, ξένες δυνάμεις, Μαντώ Μαυρογένους, λαός, αρχαιοκαπηλία πέρασαν από μπροστά μας αβίαστα, άμεσα και απλά με έναν μοναδικό τρόπο και μας θύμισαν ότι “σε όλον τον κόσμο υπάρχει, υπήρχε και θα υπάρχει μια μικρή μειονότητα που κυριαρχεί και μία μεγάλη που κυριαρχείται και υποτάσσεται……..Υπάρχει μια μικρή κλίκα κερδοσκόπων και ένα τεράστιο πλήθος ταπεινών και καταφρονεμένων ανθρώπων, που είναι πάντοτε τα θύματα της εκμετάλλευσης. Ποτέ δεν υπερίσχυσε το μεγάλο πλήθος, ο λαός. Πάντα κυριαρχούσε μια μειοψηφία που καταπίεζε την πλειονότητα……” (Παναγόπουλος Θεόδωρος “Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας”)

Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές μας που μας παρουσίασαν αυτά που ξεχνάει να μας αναφέρει η “επίσημη ιστορία”.

Από τον Σύλλογο Διδ/ντωνΛήψη αρχείου

 

Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας στο σχολείο

Μαρ 202312

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών.

Οι μαθητές του σχολείου μας συζήτησαν, ενημερώθηκαν, είδαν βίντεο, έπαιξαν παιχνίδια ρόλων, συμβολικά φόρεσαν στα χέρια τους δύο κορδέλες (μαύρη και άσπρη), χόρεψαν και τραγούδησαν στέλνοντας το δικό τους μήνυμα :

Ένα ΟΧΙ θα πω στη ΒΙΑ ξανά,

ΟΧΙ στο bulling, στα χτυπήματα,

Ένα ΟΧΙ θα πω, δε θα χαλαστώ,

Και ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕ ΑΓΑΠΑΝΕ, ΘΑ ΣΤΗΡΙΧΤΩ

Ακολουθεί παρουσίαση των δράσεων

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Τεχνολογίας-Φωτογραφίας-Ζωγραφικής του Δήμου Παλλήνης

Μαρ 20236

Αγαπητοί γονείς,

poster1 page 0001ΔΗΜΟΤΙΚΟΣας ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε με την υπ’ αρ. 30η/2-2-2023 να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τεχνολογίας-Φωτογραφίας-Ζωγραφικής με θέμα «Γιατί λέμε ναι στις Α.Π.Ε….. Γιατί λέμε ναι στην εξοικονόμηση ενέργειας», το οποίο διοργανώνεται από τον  Δήμο Παλλήνης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τον  φωτογραφικό όμιλο ΠΡΙΣΜΑ του Αθλητικού Επιστημονικού Πολιτιστικού Σωματείου ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ. και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα.

Το φεστιβάλ θα  υλοποιηθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού -Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης και έχει ως στόχο τόσο την ανάδειξη των επιπτώσεων της κατάχρησης των ενεργειακών πόρων, της σπατάλης ενέργειας και τα πλεονεκτήματα της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), όσο και την ευαισθητοποίηση μικρών και μεγάλων απέναντι στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε ΕΔΩ 

Δείτε στην Παρουσίαση τα έργα των μαθητών της Γ΄, Δ΄ & Ε΄τάξηςΛήψη αρχείου

 

Αποκριάτικη εκδήλωση στο σχολείο μας!

Μαρ 20231

Την Παρασκευή  24 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου αποκριάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα  από την Επιστημονική Ομάδα Αθλοπαιδεία. Τα παιδιά αναβίωσαν ήθη και έθιμα συνδεδεμένα με τις Απόκριες, χρωμάτισαν και στόλισαν  γύψινες μάσκες φτιαγμένες σε εκμαγείο και χόρεψαν με το παραδοσιακό γαϊτανάκι.

Συγκινητική η ανταπόκριση για ανθρωπιστική βοήθεια προς Τουρκία και Συρία

Φεβ 202316

20230216 113204 20230216 113153 20230216 113145Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή των μαθητών και των οικογενειών του σχολείου μας στο κάλεσμα για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληγέντες από τους σεισμούς της Τουρκίας και της Συρίας. Μέσα σε μία ημέρα συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα αγαθών και υλικών τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι για τον τόπο προορισμού τους σήμερα το πρωί με πρώτο σταθμό το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παλλήνης στον λόφο Έντισον.

Ένα μεγάλο “μπράβο” τόσο στους μαθητές μας, όσο και τους γονείς και κηδεμόνες τους για την ευαισθησία και αλληλεγγύη που έδειξαν  ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα για βοήθεια στους Τούρκους και Σύρους γείτονές μας.

 

Ανθρωπιστική Βοήθεια προς Τουρκία και Συρία

Φεβ 202314

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

ANTHROPISTIKI VOITHEIA tourkia seismos2 768x511

Σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος Παλλήνης και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής διοργανώνουν συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Με δεδομένο ότι το σχολείο αναλαμβάνει πρωτοβουλία ως προς την παρακίνηση των μαθητών/τριών στην παροχή Ανθρωπιστικής Βοήθειας στους συνανθρώπους μας και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τις έννοιες της αλληλεγγύης και της προσφοράς σε περιπτώσεις κρίσεων και δυσκολιών,

παρακαλούμε να μας βοηθήσετε στη συγκέντρωση Ανθρωπιστικής Βοήθειας από την Ελλάδα προς την Τουρκία και τη Συρία.

Τα προϊόντα θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας μέχρι την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 08:15.

Κατάλογος Ειδών Πρώτης Ανάγκης

• Κουβέρτες

• Παπλώματα

• Μαξιλάρια

• Φαρμακευτικά υλικά

• Κρεβάτια

• Σκηνές

• Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, ξηροί καρποί, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα και χυμοί)

• Είδη ρουχισμού για ενήλικες, ανήλικους και βρέφη (κασκόλ, γάντια, σκούφοι, κάλτσες)

• Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

• Βρεφικές πάνες και πάνες τρίτης ηλικίας

• Είδη γυναικείας υγιεινής

• Μάσκες, αντισηπτικά και γάντια

• Φακοί

• Powerbanks

Ευχαριστούμε πολύ.

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ιαν 202330

 Τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 οι μαθητές των Γ΄, Δ΄ και Ε΄ τάξεων του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία μέσα από την περιήγηση και ξενάγηση  στους χώρους του Μουσείου να δουν από κοντά τις μόνιμες συλλογές και να θαυμάσουν έργα τα οποία «συνάντησαν» μέσα στα μαθήματα της Ιστορίας. Συμμετείχαν στην ξενάγηση μέσω απαντήσεων, ερωτήσεων αλλά και την παρουσίαση των γνώσεων και πληροφοριών που έχουν αποκτήσει.

Επίσκεψη της κ. Ελένης Αθανασούλη στο σχολείο μας

Ιαν 202327


20230126 110240
Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας κ. Ελένη Αθανασούλη, η οποία αφηγήθηκε στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης το παραμύθι της “Τα άσπρα παπούτσια”. Με ένα ωραίο και αφηγηματικό λόγο και τρόπο κατάφερε να κρατήσει ζωηρό το ενδιαφέρον των παιδιών μέχρι το τέλος του παραμυθιού. Στο παραμύθι της τα άσπρα παπούτσια συμβολίζουν ό,τι μας ενώνει όλους πάνω στη γη. Οι κάτοικοι της Χρωματομπλούμ δε φυλάνε τα παπούτσια τους για κάποια μέρα γιορτινή, αφού η κάθε μέρα έχει λόγο για να τιμηθεί… Τι θα γινόταν, όμως, εάν μέσα σε ένα λιβάδι γεμάτο λουλούδια με χρώματα, πολλά και φανταχτερά, ζούσαν άνθρωποι που από όλα τα χρώματα του λιβαδιού, μόνο ένα μπορούσαν να δουν; Θα κατάφερναν άραγε οι άνθρωποι αυτοί να δουν και τα άλλα χρώματα ή θα συνέχιζαν να τα βλέπουν μονόχρωμα;

Μετά το τέλος της αφήγησης ακολούθησαν δραστηριότητες που άρεσαν στα παιδιά και η ωραία αυτή εκδήλωση έκλεισε με μουσική και χορό!

Δείτε μερικές ακόμη φωτογραφίες στην Παρουσίαση.

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας

Ιαν 202319

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

20230118 11342120230118 093510Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία ανέλαβε και φέτος ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μας μονάδας.

Χτες Τετάρτη 18-01-2023 τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προσέφεραν στους μαθητές και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας βασιλόπιτες με τα αντίστοιχα δωράκια για τους τυχερούς!!!

Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε υγεία και προκοπή σε εσάς και Καλή Πρόοδο στα παιδιά σας!

Για περισσότερες φωτογραφίες δείτε την Παρουσίαση

Παρουσίαση

Νόστιμα τρουφάκια!

Δεκ 202223

.png

Σήμερα, οι μαθητές της Δ΄τάξης πλημμύρισαν το σχολείο μας με τη μυρωδιά της σοκολάτας και του μπισκότου. Συνεργάστηκαν και έφτιαξαν νόστιμα τρουφάκια. Τα διακόσμησαν με χρωματιστή τρούφα και τα απόλαυσαν στο διάλειμμα. Με ευχάριστο και απολαυστικό τρόπο έκαναν και επανάληψη στις εγκλίσεις!

Έκθεση Βιβλίου στο σχολείο μας!!!

Δεκ 202215

 

20221215 11172820221215 11173920221215 111756

 

Η Έκθεση Βιβλίου

στο σχολείο μας

είναι έτοιμη

και σας περιμένει!

 

 

 

 

.jpg

Πρόσκληση στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του σχολείου μας

Δεκ 202214

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,                      
μπάλαΣας  περιμένουμε όλους με χαρά στις  χριστουγεννιάτικες γιορτές που ετοίμασαν για εσάς οι μαθητές των Α΄, Β και Γ΄ τάξεων.

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 06:30μ.μ. οι μαθητές της Γ΄ τάξης  θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα».

Και

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 και ώρα 06:00 μ.μ. οι μαθητές της  Α΄ τάξης θα παρουσιάσουν  το θεατρικό έργο «Η μπουγάδα του Άη Βασίλη»  και οι μαθητές της  Β΄ τάξης  θα παρουσιάσουν  το θεατρικό έργο «Τα γυαλιά του Άη Βασίλη».

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Η Ορχήστρα της Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο σχολείο μας

Νοέ 202224

Την Τετάρτη 23-11-2022   η Ορχήστρα της Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ  παρουσίασε σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας το μουσικό, ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η Μελωδία της Ευτυχίας». Οι μαθητές γνώρισαν τους μουσικούς και την τραγουδίστρια, κ. Αμαλία Τάτση, και  άκουσαν από τον κ.  Γεώργιο Αραβίδη, μαέστρο της ορχήστρας, πληροφορίες για τα μουσικά όργανα και τους ήχους τους.

image 1 1 image 2 1

image 1image 2image 3image 3 1420221123 111808image 4 image 5  image 7 20221123 113123

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Γεώργιο Αραβίδη που με αγάπη και ενθουσιασμό προσέγγισε τους μαθητές μας και μας τίμησε με την παρουσία του, τους μουσικούς που μετέτρεψαν το σχολείο μας σε συναυλιακό χώρο και μας έδωσαν την ευκαιρία να ακούσουμε ένα είδος μουσικής που δεν ακούμε συχνά, την κ.  Αμαλία Τάτση για τη μοναδική ερμηνεία των τραγουδιών του προγράμματος.

Ευχαριστούμε, επίσης, τη μουσικό του σχολείου μας, κ. Μαρία Κουτσόγιωργα, και τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης για τις αφηγήσεις και τα τραγούδια τους.

Ευχόμαστε και σε άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργασίες στο μέλλον!

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Η γιορτή του Πολυτεχνείου στο σχολείο μας

Νοέ 202220

20221117 093842 20221117 085253

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου οι μαθητές της Ε΄ τάξης του σχολείου μας, μας παρουσίασαν με έναν μοναδικό και θεατρικό τρόπο την περίοδο (1967-1973) της δικτατορίας στην Ελλάδα και την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τους ευχαριστούμε πολύ για τις μοναδικές στιγμές που μας χάρισαν. Τους ευχαριστούμε πολύ που μας θύμισαν ότι το πρόσωπο του Πολυτεχνείου δεν είναι απόμακρο, δεν είναι ηρωικό. Είναι ανθρώπινο. Δεν είναι ξένο. Είναι το δικό μας πρόσωπο. Είναι γνήσιο και μας καλεί να συμμετέχουμε, να αντιστεκόμαστε, να αγωνιζόμαστε. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές, όπως επίσης και σε όλους τους εκπαιδευτικούς που τους υποστήριξαν, τους καθοδήγησαν και τους ενέπνευσαν!

image 3 2 image 5 1 IMG 7db079886cd29ed91a54d3de2d7a2501 V IMG 77f7a8951510d7e1ea264a388316c362 V IMG b5eef512df3db8737c59c67e869690e3 V IMG c4f2ce8520ab5e37979d21b0073f8761 V

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

 

Βιωματική δράση των μαθητών της Ε΄ τάξης

Νοέ 202218

Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και στη Θεματική  Ενότητα “Ζω καλύτερα-Ευζήν” στο πρόγραμμα “Δημιουργώ φίλους – Αγάπη δίχως όρια” 20221118 11582520221118 115839

οι μαθητές των Ε1 και Ε2 τάξεων του σχολείου μας, παρουσίασαν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων με βιωματικό τρόπο, υπό την καθοδήγηση του κ. Βενάρδου, το πώς εκφράζουμε την αγάπη μας, τα όρια που μπαίνουν και την πορεία στην αγάπη δίχως όρια. Τα παιδιά συνεργάστηκαν,  εβγαλαν τα συμπεράσματά τους με όμορφο και ευχάριστο τρόπο.

 

 

 

Η γιορτή της 28ης Οκτωβρίου στο σχολείο μας

Νοέ 20223

Οι μαθητές της Δ΄τάξης του σχολείου μας με τη βοήθεια και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, προετοίμασαν και παρουσίασαν την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας το “Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων” μέσα από πραγματικές αφηγήσεις ανθρώπων που τότε ήταν παιδιά βασισμένο στο βιβλίο “Το ημερολόγιο της εκτέλεσης. Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 1943″, του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος-Χρήστος Φωτεινόπουλος”. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά μας για το μεράκι, τη συνεργασία, την εξαιρετική παρουσία τους. Ευχαριστούμε θερμά την εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής του σχολείου μας, κα Αθανασία Καλογιάννη για τη σκηνοθεσία και την εκπαιδευτικό Μουσικής κα Μαρία Κουτσόγιωργα για τη διδασκαλία των τραγουδιών. Ευχαριστούμε θερμά και τους γονείς των μαθητών μας οι οποίοι βρίσκονται πάντα δίπλα στις προσπάθειες των παιδιών και του σχολείου μας.

20221113 140951 20221113 141013

20221113 14113220221113 14115620221118 13380220221118 133845 120221118 133831 120221118 133818 120221118 133802 120221118 13384520221118 13383120221118 13381820221118 13380220221113 14115620221114 134702

9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οκτ 202216

 

Η 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (30 Σεπτεμβρίου 2022) μεταφέρθηκε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, όπου οι μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας συμμετείχαν στη μαθητική εκδήλωση για τον Σχολικό Αθλητισμό της Δ/νσης Π/θμιας Εκπ/σης Ανατολικής Αττικής. Οι μαθητές πήραν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες Κλασικού Αθλητισμού, Καλαθοσφαίρισης, Πετοσφαίρισης, Αντισφαίρισης, Ποδοσφαίρου και κινητικών παιχνιδιών που στόχο είχαν την προαγωγή του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας και της ψυχαγωγίας μέσα από τη συμμετοχή και την κίνηση.

IMG 39cb9d5b62ce640bfaa7785411d7723b V 1666286830372IMG 1e0136a758b5e72decfe67b95af87d32 V 166628683007320221011 110521

20221011 111321

20221011 11014120221011 092445

Επίσης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν  την ιστιοπλόο κ. Αγραφιώτη (Η κ. Αγραφιώτη έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο το 2012) η οποία  παραβρέθηκε στην Αθλητική Εκδήλωση προκειμένου να μιλήσει στα παιδιά για την εμπειρία της  και να τα εμψυχώσει στις δραστηριότητές τους.

Το παρακάτω αυτόγραφο μας το έστειλε η κ. Αγραφιώτη μετά από την παράκληση πολλών μαθητών-τριών.

Αυτόγραφο Αγραφιώτη

Από τη Δ/νση

ΚΟΛΑΖ Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ιούν 202213

Στιγμές από μια χρονιά που ..φεύγει!!!!

 

KOLAZ TAXH ASTERATH copy

 

Για άλλη μία χρονιά οι  μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης καλλωπίζουν το σχολείο μας!

Ιούν 202212

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας καλλώπισαν με τη βοήθεια της κ. Γεωργίας Γκορίτσα, εκπαιδευτικού εικαστικών, το σχολείο μας αφήνοντας το δικό τους αποτύπωμα! Συγχαρητήρια στα παιδιά και τη συνάδελφο για το πολύ όμορφο έργο τους.

20220603 110737 20220603 110754 20220603 12063220220603 120710

Θέατρο σκιών από τους μαθητές της  Γ΄ τάξης

Ιούν 202210

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με τον κόσμο του θεάτρου σκιών. Με αφορμή το απόσπασμα του έργου  «Ο Καραγκιόζης φούρναρης» που έκαναν στο μάθημα της Γλώσσας, οι μαθητές μας έφτιαξαν φιγούρες και δουλεύοντας ανά ομάδες συνέχισαν την ιστορία δίνοντας το δικό τους τέλος στη γνωστή παράσταση του Καραγκιόζη.
Με πολύ κέφι,  χαρά και επαγγελματισμό κάθε ομάδα παρουσίασε το έργο της στους συμμαθητές της! Μπράβο παιδιά!

IMG 20220607 083729 IMG 20220607 083743 IMG 20220607 085013 IMG 20220607 085019

Το πρώτο μας βιβλίο!

Ιούν 202210

Οι μαθητές της Α΄ τάξης του σχολείου μας δημιούργησαν με τη βοήθεια της δασκάλας τους, κ. Αγγελικής Παπαλόη, το πρώτο τους βιβλίο. Ευχόμαστε να συνεχίσουν το συγγραφικό τους έργο με την ίδια διάθεση και μεράκι! Συγχαρητήρια!

1656073398067       1656073398074

1656073398078       1656073398060

Γιορτή αποφοίτησης της Στ΄ τάξης του σχολείου μας

Ιούν 20229

Την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε η γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας διάρκειας μιας (1) ώρας περίπου.

Η γιορτή ήταν αφιερωμένη στην αρχαία κωμωδία και ειδικά στον Αριστοφάνη. Οι μαθητές παρουσίασαν τα θεατρικά του Αριστοφάνη και ανέβασαν  αποσπάσματα από τους Βατράχους, τις Εκκλησιάζουσες, τους Αχαρνείς και τον Πλούτο σε επιμέλεια του υπεύθυνου εκπαιδευτικού της τάξης, κ. Διονύσιου Βενάρδου.

IMG 1eb85f54f500522f087d91a6d34b95b1 V IMG 8acda8772966e2364f96515c07659d2b V IMG 8f3a592aea528faaa3a986b8d2aba9dc V IMG 2767629f18797c938080c9faf46529c0 V 1 IMG a2e43b9f18a3d55a67a1990e951df594 V 1 IMG b0a06c677a75ee59b39204d417cce78f V IMG c26a9592efca5c5f45fcaa3455a3387b V IMG d6166d53ac1d0f6753b7b21b142cc7e9 V IMG e0a4b3fa547eeb01313e663f22955923 V IMG e0541dbf14e1d6171586d37e50bfbadf V IMG ed388e060770533714c47eb5a12f9b7a V

Η γιορτή έκλεισε με τα παιδιά να αποχαιρετούν το Δημοτικό Σχολείο τραγουδώντας το wind of change σε διασκευή της κ. Φωτούλας Καραντζάνου, μουσικού της σχολικής μας μονάδας.

 

16ος Μαθητικός Διαγωνισμός “Παιχνίδι και Μαθηματικά”

Απρ 20221

 

06cb23838a29d61b0ad9cd6eeab5cecd XL

Συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ ΄τάξης του σχολείου μας στον 16ο Μαθητικό Διαγωνισμό “Παιχνίδι και Μαθηματικά” στο πλαίσιο του περιοδικού “Ο μικρός Ευκλείδης” της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας για τους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.

Δείτε  ΕΔΩ  τα θέματα και τις απαντήσεις

Συγχαρητήρια στους μαθητές για την συμμετοχή τους!!!

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

 

Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους μαθητές της Δ΄ τάξης

Μαρ 202230

Ο κ. Δημήτρης Σιδέρης, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών της ενότητας “Σπουδαία Παιδιά”, απαντά σε ερωτήματα και απορίες των μαθητών της Δ΄ τάξης σχετικά με θέματα που αφορούν τα άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

20220330 104135 20220330 104202 20220330 104215

 

Διαγωνισμός Φυσικών “Αριστοτέλης 2022”

Μαρ 202223

 

λήψης

Συμμετοχή των μαθητών της Ε΄ Τάξης της σχολικής μας μονάδας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικών Δημοτικού “Αριστοτέλης 2022” του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών/Τμήμα Φυσικής και της Ελληνικής Εταιρείας Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2021-22.

Πατήστε  ΕΔΩ για να δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους!

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Συμμετοχή του σχολείου μας στο Φεστιβάλ : ” ΠΛΑΣΤΙΚΟ… Πες όχι στη χρήση… Δώσε λύση…”

Μαρ 202210

 

 

01 1

Το φεστιβάλ αποσκοπεί στο να αναδείξει τις επιπτώσεις της υπέρμετρης χρήσης πλαστικού και τα πλεονεκτήματα της χρήσης οικολογικών υλικών, να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους απέναντι στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη και να πυροδοτήσει την καλλιτεχνική και δημιουργική υπόσταση των συμμετεχόντων. Στόχος είναι να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα της «συνήθειας»!

Δες  ΕΔΩ περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα έργα ζωγραφικής των μαθητών μας

20220310 122916 1646914874855 20220310 122906 1646914833124 20220310 122842 1646914832500 20220310 123041 1646914906824 20220310 122726 1646914701373 20220310 122710 1646914701505 20220310 122658 1646914701632 20220310 122642 1646914701724 20220310 122627 1646914701804 20220310 122822 1646914831752 20220310 122832 164691483238420220310 122854 1646914832761 20220310 123032 1646914906734 20220310 123021 1646914906636 20220310 123010 1646914906412 20220310 123001 1646914875190 20220310 122948 1646914875122 20220310 122928 1646914875027 20220310 122916 1646914874855 1 20220310 122906 1646914833124 1

 

 

Το σχολείο σε αποκριάτικη διάθεση!

Μαρ 20224

 

IMG 0158d1afc0392811c6e78090bfb08fd0 VIMG 3e2544df7f52c479e5bce570ff0f02cd V IMG 0af95be51ba0b015ed9261ba17c07977 V image 1 IMG a6c700f81a894c6392c30859e5200466 V IMG f0bdb1ece4ac66114216ba022d3347d2 V IMG 20220304 121730 IMG 20220304 115826 IMG 697091a317c990ae57a4770e7de921a3 VIMG 20220304 103924IMG 20220304 103905IMG 20220304 103937IMG 20220304 104058IMG 20220304 103929IMG 20220304 104106IMG 20220304 104102IMG 20220304 104353IMG 20220304 104402IMG 20220304 104408IMG d2d3eb206ff92e704490e860e6fe21ab VIMG 20220304 095817 1IMG 20220304 115756IMG 20220304 115829IMG 20220304 124935IMG 20220304 124938IMG 20220304 124946IMG ad04e1a0a94dc09019c00d1c5cd57258 VIMG affcb01ee2bd4ac7672db0a8111ee1f3 VIMG cfe10e54790b511ef7c78bc7093ab541 VIMG 20220304 095732IMG 20220304 095743IMG 20220304 095800IMG 20220304 095941

Οι αλλαγές στο σχολείο μας !!!

Φεβ 202211

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Παλλήνης και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Γεώργιο Μουρτζιάπη

 • Για την ενεργοποίηση του ανελκυστήρα της σχολικής μας μονάδας, κατόπιν αιτήματος μας.
 • Για την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων LED σε όλους τους χώρους της σχολικής μας μονάδας.

ΩΔΔΨ46Μ1ΜΞ-Δ3Η

6ΜΞΘ46Μ1ΜΞ-ΘΨΒ

20220211 111328 1644571055575 20220211 111333 1644571055774 20220211 111424 1644571055882 20220211 111543 1644571055952 20220211 111645 1644571056020

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΕΣ

Ιαν 202231

Σήμερα κόψαμε οκτώ βασιλόπιτες. Μία για κάθε τμήμα και μία για το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς μας. Όλες ήταν σπιτικές, φτιαγμένες με πολλή αγάπη από τις μαμάδες (ή και μπαμπάδες;) των μικρών μας μαθητών.

Ευχαριστούμε πολύ τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας για τη συνδρομή και μεσολάβησή του και του ευχόμαστε καλή δύναμη στο έργο του.
Επίσης, ευχόμαστε Καλή Χρονιά σε όλους σας και καλή πρόοδο στους μαθητές του σχολείου μας!

 

Μια όμορφη έκπληξη! Ο Άγιος Βασίλης απάντησε στα γράμματα που του έστειλαν οι μαθητές μας!

Ιαν 202221

Σήμερα μετά την κοπή της Βασιλόπιτας λάβαμε τις επιστολές που έγραψε ξεχωριστά σε κάθε μαθητή του σχολείου μας.

20220121 124549 164278828558220220121 124601 164278828585120220121 130203 1642788285945

Κοπή πίτας

20220121 093556 1642760206602

Μια ακόμη όμορφη στιγμή στο σχολείο μας!

Με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τη μη διασπορά της πανδημίας προσφέρθηκαν κομμάτια βασιλόπιτας σε όλους του μαθητές του σχολείου μας  και μία βασιλόπιτα στον Σύλλογο Διδασκόντων. Οι τυχεροί ήταν πολλοί, αφού σε κάθε τμήμα υπήρχε και ένας!

Οι βασιλόπιτες και τα δωράκια που δόθηκαν στους τυχερούς ήταν ευγενική χορηγία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Ευχαριστούμε!

20220121 111800 164275994970020220121 111820 164275994981920220121 111837 164275994989620220121 111855 164275995006720220121 112113 164275995017320220121 112134 164275995024620220121 112137 164275995034220220121 112503 164276002389820220121 112510 164276002428920220121 112533 164276002444920220121 112551 164276002474120220121 112823 164276002513920220121 112838 164276002525120220121 113212 164276039348420220121 113124 164276035640320220121 113123 164276035626020220121 113611 164276042764820220121 113614 164276042777920220121 113623 164276042785220220121 113536 164276039369720220121 114056 164278747323020220121 114113 164278747344920220121 114119 1642787473638

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2021 Ο Άγιος Βασίλης με το ξωτικό του επισκέπτεται το σχολείο μας, προσφέρει δώρα και δίνει χαρά σε όλους τους μαθητές!!!!

Δεκ 202123

 

20211223 101709 20211223 102133 20211223 102400 20211223 102916 20211223 103146IMG 53f4defedd54de0335d3674395ad1029 V

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ “MAKE A WISH”

Δεκ 202114

 

0De6J4f2mkV6drIp5hpY 1.Σχολεία

Φέτος κάθε αστέρι κρύβει αγάπη και …. ΕΥΧΕΣ

Για περισσότερες λεπτομέρειες πατήστε ΕΔΩ 

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές

20211222 121921 20211222 121945 20211222 122214 20211222 122243 20211222 122306 20211222 122330

30 Χρόνια Γράμματα στον Άγιο Βασίλη

https://hohoho.elta.gr/

20211210 12445220211210 124446 20211210 124424

 

Χριστούγεννα 2019

Δεκ 202112

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση

 

Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από την Γ τάξη

 

Σχολική γιορτή Χριστουγέννων

 

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Δεκ 20215

Ήλθε το πνεύμα των Χριστουγέννων!!!

Έτοιμο και το γραμματοκιβώτιο μας!

Εδώ οι μαθητές μας θα ρίξουν τα  γράμματα που θα γράψουν στον Άγιο Βασίλη για να τα στείλουμε με τη σειρά μας στον Βόρειο Πόλο!!!!

20211206 114127 2IMG d27712b866bfe7097d24e8dbd539481a V

ΔΩΡΕΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Νοέ 202121

Ευχαριστούμε θερμά,

το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας και

την ΚΟΙΝΣΕΠ Επανεκκίνησις για την προσφορά-δωρεά επτά (7) υπολογιστών (πύργων) στη σχολική μας μονάδα.

Η ΚΟΙΝΣΕΠ Επανεκκίνησις  https://epanekkinisis.gr/    συγκεντρώνει υπολογιστές τους οποίους επιδιορθώνει επισκευάζοντας ή επαναχρησιμοποιώντας τα λειτουργικά μέρη προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες των σχολείων σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Σεπ 202124

“Το σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά”

Υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων (τρέξιμο, περπάτημα, σκυταλοδρομία) για την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων.

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Αυγ 202131

Πληροφοριακό υλικό της Α΄ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ

Για το πληροφοριακό υλικό σχετικά με το δωρεάν Πρόγραμμα Υποστήριξης Γονεϊκών Ικανοτήτων (Π.Υ.Γ.Ι.) της Α’ Ψυχιατρικής Κλινικής του ΕΚΠΑ πατήστε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

 

Δραστήριος Ιούνιος

Ιούν 202118

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης μας εύχονται με τον δικό τους τρόπο “Καλό Καλοκαίρι”.

Οι  μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης καλλωπίζουν το σχολείο μας φτιάχνοντας το δικό τους γκράφιτι

και αποχαιρετούν το “γλυκό Δημοτικό” τραγουδώντας ότι “γυρίζουν σελίδα”. Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας τους ευχόμαστε “Καλή Πρόοδο¨ στο νέο τους ξεκίνημα!!!

Οι μαθητές της ΣΤ΄Τάξης δημιουργούν τα δικά τους στένσιλ.

Η εφημερίδα των μαθητών της Β΄ Τάξης “Τα Απίθανα Δευτεράκια”

Οι μαθητές της Β΄Τάξης δίνουν τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα “Τηλεκπαίδευση ή σχολείο;”

Τα Απίθανα Δευτεράκια (1)

Αφιέρωμα στα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης 1821-2021

Ιούν 202115

Οι μαθητές του σχολείου μας με την συνδρομή και υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους συγκεντρώνουν υλικό και δημιουργούν το δικό τους ηλεκτρονικό βιβλίο για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Δείτε το βιβλίο πατώντας τον σύνδεσμο:

https://read.bookcreator.com/aApNONTpLeVVR5cwYVgDEK3736D3/zc_mA5UlQx-qZB7EbLthGA 

Κολλάζ Α΄Δημοτικού

Ιούν 202110

Εργασία Α δημοτικού

Αν γίνω μια μέρα διευθυντής/τρια

KOLAZ an ginw dieuthindis proswpa

Δραστηριότητες Εργαστηρίων Δεξιοτήτων σχολικού έτους 2021-22

Μάι 202130

Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στην ενότητα ¨Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη¨ με υποθεματική ¨Συμπερίληψη αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα¨, οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν τον Ιππικό Όμιλο “Πύργος Βραυβρώνας¨.

Δόθηκε  σε όλους τους μαθητές η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση και τα άλογα, που είναι από τα πλέον ομορφότερα δημιουργήματά της, γνώρισαν τον τρόπο φροντίδας τους, και πώς δημιουργείται σχέση επικοινωνίας ανάμεσα στον άνθρωπο και το όμορφο αυτό ζώο ,έκαναν ιππασία και συζήτησαν με την κ. Φαμπιέν Αμάν (Fabienne Ammann), η οποία κατάγεται από την Ελβετία και είναι πτυχιούχος προπονήτρια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιππασίας (F.E.I.) και της Φιλίππου Ένωσης Ελλάδος.
IMG 74fe6ba80dda17333cd416bef2e33445 V IMG 75f9c81aa1ad27bba0e5a7098269a365 V IMG 9059e32b038238ca5606b3f98a86c5eb V 1 IMG 9059e32b038238ca5606b3f98a86c5eb V IMG 233540a2ac4d5adb28770e067457c7b0 VIMG bb72e9df96491b904c1632ef5db3f2d1 V
 • Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στην ενότητα “Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία” με υποθεματική “Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα”,  οι μαθητές της Γ΄ και της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν την παρουσίαση του επαγγέλματος του ηχολήπτη από γονέα μαθήτριας της Ε΄ τάξης του σχολείου μας.  Απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα που υπέβαλαν τα παιδιά μεταξύ των οποίων ερωτήματα σχετικά με τις σπουδές, την εκπαίδευση, τις δυσκολίες και τις συνθήκες εργασίας που αντιμετωπίζει ένας ηχολήπτης. Επίσης,  πληροφορήθηκαν για την ιστορία και την εξέλιξη του ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ηχολήπτη στον ραδιοφωνικό σταθμό ¨Ελληνικός 93,2″  για την εξαιρετική του παρουσίαση και τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που μας έδωσε.

20220602 083821 20220602 083840 20220602 083859 20220602 084015 20220602 084029 20220602 092452

IMG 20220404 194733 IMG 20220601 151828 IMG 20220601 193007 IMG 20220601 193034 IMG 20220601 202611

 • Στο πλαίσιο των εργαστηρίων δεξιοτήτων και στην ενότητα “Δημιουργώ και Καινοτομώ – Δημιουργική Σκέψη και Πρωτοβουλία” με υποθεματική “Επιχειρηματικότητα- Αγωγή Σταδιοδρομίας- Γνωριμία με επαγγέλματα”,  οι μαθητές της Γ΄ και της Στ΄ τάξης παρακολούθησαν την παρουσίαση του επαγγέλματος του αστυνομικού από γονέα μαθήτριας της Στ΄ τάξης του σχολείου μας.  Απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα που υπέβαλαν τα παιδιά μεταξύ των οποίων ερωτήματα σχετικά με τις σπουδές, την εκπαίδευση, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένας αστυνομικός. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Ανδρέα Καραγεώργο, Αστυνομικό Υποδιευθυντή της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας για την εξαιρετική του παρουσίαση και τις πολύ σημαντικές πληροφορίες που μας έδωσε.

20220314 083106 1647276882600 20220314 083132 1647276882952 20220314 085036 1647276883057 20220314 085135 1647276909730 20220314 085221 1647276910001

 

 • Στο πλαίσιο υλοποίησης των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και της θεματικής ενότητας “Φροντίζω το περιβάλλον”, την 1η Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Βοτανικό Κήπο. Οι μαθητές μας της Γ΄ και της Δ΄ τάξης υλοποίησαν πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα την έννοια και την αξία του φυσικού περιβάλλοντος. Γνώρισαν τον Δενδρώνα, τον Ανθώνα, ιστορικά φυτά, φαρμακευτικά φυτά, επισκέφτηκαν το θερμοκήπιο, φύτεψαν και αποφάσισαν να εμπλουτίσουν με νέα φυτά τον Βοτανικό Κήπο του σχολείου μας.
IMG 20211101 102511 IMG 20211101 102519 IMG 20211101 103136 IMG 20211101 103154 IMG 20211101 103348 IMG 20211101 103939 IMG 20211101 110622 IMG 20211101 110627 IMG 20211101 110805 IMG 20211101 111219 IMG 20211101 111705 IMG 20211101 111850IMG 20211101 103222

Ηλιακό λεωφορείο

Μάι 202125

Οι μαθητές της Γ΄ Τάξης φτιάχνουν το δικό τους ηλιακό λεωφορείο.

Ψυχοκοινωνική Υποστήριξη

Μαρ 202118

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

10306

Δωρεάν και Ανώνυμη 24ης Λειτουργίας

Ενημέρωση Σχολείων και Γονέων-Γραμμή 10306 (1)

Ενημερωτικό υλικό σχετικό με Μαθησιακές Δυσκολίες

Φεβ 202120

” Μαθησιακές δυσκολίες: Αναγνωρίστε τα πρώτα σημάδια και υποστηρίξτε αποτελεσματικά το παιδί σας+ covid tips” Επιμέλεια: Θανάσης Τσώλης, YΠ. PhD Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ειδικός Παιδαγωγός του 1ου ΚΕΣΥ Ανατολικής Αττικής”.

ΣΗΜΑΔΙΑ Μ.Δ.

Μικροί Παραμυθάδες

Φεβ 202118

Παραμυθάδες Α τάξης

Στο μάθημα της Γλώσσας 04.01. Μου χαρίζεις την ουρά σου διαβάσαμε το παραμύθι του μαθήματος, εμπνευστήκαμε και το διασκευάσαμε γράφοντας τις δικές μας παραλλαγές του παραμυθιού. Συνεργαστήκαμε μάλιστα καθώς καθόμαστε σε ομάδες και γράψαμε 4  παραμύθια, όσα δηλαδή και οι ομάδες.

Απολαύστε τις δημιουργίες μας παρακάτω!

Παραμυθάδες Α’ τάξης

 

 

 

Τα κίνητρα μάθησης

Ιαν 202125

 

Πατήστε   ΕΔΩ   και δείτε την παρουσίαση 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Απρ 202029
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη!

Ευχόμαστε σε σας, στους μαθητές μας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα υγεία, δύναμη, ευτυχία, αισιοδοξία και ελπίδα να πάνε όλα καλύτερα, σύντομα να βγούμε νικητές από τις δυσκολίες που βιώνουμε και να γυρίσουμε πολύ γρήγορα πίσω στην πολύτιμη καθημερινότητα μας, στον φυσικό του χώρο ο καθένας από εμάς, οι μαθητές στις αίθουσες του σχολείου και οι γονείς στην εργασία τους.

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε ότι  είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη Σύγχρονη Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση μέσω της ειδικά διαμορφωμένης από το Υπουργείο Παιδείας ψηφιακής πλατφόρμας Cisco Webex για την πραγματοποίηση μαθημάτων με τηλεδιάσκεψη.

Για περισσότερες πληροφορίες ακολουθεί σχετικό ενημερωτικό υλικό

Κώδικας Συμπεριφοράς στη σύγχρονη εξ’ αποστάσεως διδασκαλία (1)

Οδηγίες Μαθητή Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ

Προτεινόμενο Ωράριο

Από τη Δ/νση

ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαρ 202031

 

 

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι πολύ παλιά…..

καθώς κάλυπτε και συμπλήρωνε πάντα τα κενά της συμβατικής εκπαίδευσης.

Η Εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν είναι …

To e-learning

H τηλεδιάσκεψη

Η τηλεσυνάντηση

Η αποστολή ενός εγγράφου (word,pdf,κτλ), ενός βίντεο, μιας παρουσίασης

Ένα forum

Η αξιοποίηση ενός Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι …..

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ της κ. Μανούσου, ΣΕΕ του 5ου ΠΕΚΕΣ μας κατατοπίζει σχετικά με το τι ακριβώς είναι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ κ. ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΑΜΟΥΡΗ

Μαρ 202027

Αγαπητά μου παιδιά, μικροί μας μαθητές,

Πέρασαν σχεδόν δύο εβδομάδες από την ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία. Το κλείσιμό τους μας αιφνιδίασε όλους. Δεν προλάβαμε ούτε να σας χαιρετήσουμε, ούτε να σας αγκαλιάσουμε. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα και ξαφνικά.

Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα οι εκπαιδευτικοί σας και εγώ προσπαθούμε να βρούμε τα πιο κατάλληλα εργαλεία για να συνεχίσουμε τη μαθησιακή διαδικασία από κει που την αφήσαμε.

Θα προχωρήσουμε βήμα βήμα. Όλοι χρειαζόμαστε τον χρόνο μας για να συνηθίσουμε να εργαζόμαστε με αυτόν τον τρόπο. Θα εξοικειωθούμε, όμως, σιγά σιγά και εσείς και εμείς. Η κατάσταση που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και δεν έχουμε μάθει να λειτουργούμε εκτός σχολικού περιβάλλοντος. Με τις παρούσες συνθήκες, όμως, οφείλουμε να προσαρμοστούμε, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε μια διαφορετική επικοινωνία και να βρούμε τον καλύτερο τρόπο να «έρθουμε» διαδικτυακά στο σπίτι σας.

Κοντεύουμε να τα καταφέρουμε.

ΜΕNOYME ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ και ανυπομονούμε να τα πούμε  από κοντά στο σχολείο μας.

Επίσκεψη ΣΤ τάξης στο 2οΓυμνάσιο Παλλήνης

Δεκ 201923

 

 

Τα παιδιά της Γ τάξης φτιάχνουν σοκολατάκια!!

Δεκ 201912

 

 

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης μας αποχαιρετούν με το δικό  τους τρόπο!

Ιούν 20197

 

 

ΔΩΡΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Απρ 201910

Ολοκληρώθηκε από την ΑΛΛΗΛΟΝ η χορηγία ελαφρά μεταχειρισμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη σχολική μας μονάδα.

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΊΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΝ  ΕΔΩ

ΔΩΡΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Μαρ 20197

Οι μαθητές δημιουργούν!!!

Για περισσότερες φωτογραφίες ανοίξτε το παρακάτω αρχείο

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διαγωνισμός Ρομποτικής

Φεβ 201920

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της σχολικής μας μονάδας συνεχίζει με επιτυχία για 2η σχολική χρονιά τα απογευματινά μαθήματα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής σε μαθητές του σχολείου μας.

Στο πλαίσιο αυτής της δραστηριότητας, το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 μαθητές της Δ΄, Ε΄ και της ΣΤ΄ Τάξης του σχολείου μας πήραν για πρώτη φορά μέρος στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Για κάθε βαθμίδα υπήρχαν διαφορετικοί στόχοι, κι ως εκ τούτου διαφορετικές διαγνωστικές κατηγορίες και διαγνωστικά κριτήρια.

Η Ανοιχτή Κατηγορία του Δημοτικού φέτος προσκαλούσε τους μαθητές να φανταστούν τα ελληνικά « έξυπνα νησιά», κατασκευάζοντας μοντέλα με αυτοματισμούς σύμφωνα με το θέμα «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά».

Η εκπαιδευτικός των απογευματινών μαθημάτων Κα Ζώη Ελένη καθοδήγησε, υποστήριξε και ενθάρρυνε τη συμμετοχή των παιδιών. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κος Πετρούλιας Νίκος και κα Τζάκη Μυρτώ-Σοφία συνεργάστηκαν μαζί της και συνέβαλαν στη συνολική προσπάθειά τους.

Σε όλους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, μα τα περισσότερα « Μπράβο» αξίζουν στους μαθητές μας, οι οποίοι συμμετείχαν επάξια στον Διαγωνισμό και παρουσίασαν την ιδέα τους με την ανάλογη ωριμότητα και σεβασμό στη διαδικασία.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου τους εύχεται να συνεχίσουν να τολμούν να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να αποκτούν όλο και πιο πολλές και όμορφες εμπειρίες.

 

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Δεκ 201812

12/12/2018

Οι μαθητές της ΣΤ΄Τάξης του 4ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Παλλήνης παρακολουθούν πρόγραμμα με θέμα “Ασφάλεια στο Διαδίκτυο”.

Περισσότερες φωτογραφίες

ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Πλησιάζουν Χριστούγεννα!!!

Δεκ 20186
Χριστουγεννιάτικες κάρτες από τους μαθητές του σχολείου μας.
Σας ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα παιδιά!

Προετοιμασία για τη συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης

Οκτ 201811
Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης με την κ. Δήμητρα Δέρβου, εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής της σχολικής μας μονάδας  προετοιμάζονται για τη συμμετοχή του σχολείου μας στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης “Followgreen” του Δήμου Παλλήνης.

 

Η ΣΤ΄ τάξη δημιουργεί…..

Ιούν 20181
Οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης ζωγραφίζουν την είσοδο του σχολείου μας και μας αποχαιρετούν με τον δικό τους τρόπο. Εμείς τους ευχόμαστε Καλή Πρόοδο στο νέο τους ξεκίνημα στο Γυμνάσιο!

 

Ντουέτο “Μεσόγειος”

Μάι 20187
Οι μαθητές της Γ’ & Δ’ Τάξης παρακολουθούν μια διαδραστική μουσική παράσταση από το μουσικό ντουέτο “Μεσόγειος” και ταξιδεύουν μαζί τους  στις χώρες της Μεσογείου.
Για περισσότερες φωτογραφίες ΝΤΟΥΕΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ

 

Πρόγραμμα Εθελοντισμού “Let’s do it Greece”

Απρ 201829

«Let’s Do it Greece»

Σήμερα Κυριακή 29 Απριλίου 2018 έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο στο σχολείο μας η «Εβδομάδα Εθελοντισμού στα σχολεία» της Πανελλαδικής Δράσης «Let’s Do it Greece»  με την δενδροφύτευση των κήπων από γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Περάσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, πολύ όμορφα, μα κυρίως οι μαθητές μας, γνωρίζοντας τον λόγο για τον οποίο ήλθαν σήμερα στο σχολείο, έμαθαν με βιωματικό τρόπο την έννοια και την αξία του εθελοντισμού.

Συγχαρητήρια σε όλους!

       

 

 

Εβδομάδα εθελοντισμού στο σχολείο

Απρ 201828

Τα παιδιά φωτογραφίζονται με μάσκες μπροστά από την αφίσα που κατασκεύασαν!!!

 

   

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΣΚΟΥΠΙΣΜΑ ΠΡΟΑΥΛΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ

    

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΗΠΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ

Σχολική εβδομάδα Εθελοντισμού για το Περιβάλλον

Απρ 201818

Let’s do it Greece

Σχολική εβδομάδα εθελοντισμού για το περιβάλλον!!!

Για μία ακόμα χρονιά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε σχολεία ολόκληρης της χώρας, στην Εβδομάδα Εθελοντισμού «Let’s do it Greece 2018», που θα διεξαχθεί από τις 23 – 27 Απριλίου.

Πρόκειται για μια εβδομάδα δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, με πληθώρα δραστηριοτήτων όπως καθαρισμός του σχολείου, δενδροφυτεύσεις, φροντίδα του λαχανόκηπου, εικαστικές παρεμβάσεις, επιδαπέδια παιχνίδια, υιοθέτηση χώρων, βάψιμο τοίχων, αλλά και δράσεων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης.

 

Εθελοντισμός και Νεολαία

Απρ 201817

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι για πρώτη φορά φέτος το σχολείο μας συμμετέχει στην μεγαλύτερη ταυτόχρονη πανελλήνια εθελοντική πρωτοβουλία περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης Let’ s Do It Greece. Η φετινή θεματική είναι “Εθελοντισμός και Νεολαία”, και ήδη εκατοντάδες σχολεία έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία για τη δράση, η οποία αποτελεί πλέον θεσμό στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Οι δραστηριότητες που σκεφτήκαμε να υλοποιήσουμε στο πλαίσιο της δράσης αυτής είναι:

 • Ο καθαρισμός του προαύλιου χώρου του σχολείου.
 • Ο καθαρισμός του εξωτερικού χώρου (πεζοδρόμια) περιμετρικά του σχολείου.
 • Ο καθαρισμός και η προετοιμασία των κήπων για δενδροφύτευση.
 • Ο σχεδιασμός επιδαπέδιων παιχνιδιών σε συγκεκριμένα σημεία της αυλής.

 

Την εβδομάδα που ακολουθεί από 23 έως 26 Απριλίου δάσκαλοι και μαθητές αναλαμβάνουν δράσεις για την υλοποίηση αυτών των δραστηριοτήτων.

Την Κυριακή 29 Απριλίου στις 09.00 π.μ. δάσκαλοι, γονείς , μαθητές βρισκόμαστε ξανά στο σχολείο μας για να δενδροφυτεύσουμε τους κήπους μας, να ζωγραφίσουμε τα επιδαπέδια παιχνίδια που ήδη θα είναι σχεδιασμένα στο προαύλιο του σχολείου μας και να χαρούμε ό,τι φτιάξαμε.

Για να επιτευχθούν οι στόχοι μας και να μπορέσουμε  να ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις δραστηριότητές μας  η εθελοντική συμμετοχή όλων μας, δασκάλων,  μαθητών και γονέων είναι απαραίτητη.

Ας κάνουμε όλοι μαζί την ημέρα αυτή, ημέρα χαράς και γιορτής, ημέρα προσφοράς στο σύνολο!

Την ίδια ημέρα στις 12.30 μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Γέρακα θα γίνει η Τελετή Βράβευσης Σχολείων  για τη συμμετοχή τους στον 2οΣχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης FollowGreen.

Ας  είμαστε όλοι εκεί μαζί να γιορτάσουμε τη συμμετοχή των παιδιών μας!!!

Από τον Σύλλογο Διδασκόντων

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΛΙΛΑΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Μαρ 201827

Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τη κ. Λίλα Πατρόκλου στο σχολείο μας!

Τα παιδιά της Ε΄Δημοτικού ακούν τα Άτακτα πλοκάμια¨από την Κυρία Λίλα Πατρόκλου

 
 

Η αγαπημένη μας συγγραφέας διάβασε και με τους μαθητές της Β΄ Τάξης το βιβλίο ” Τα άτακτα πλοκάμια”.

 

Τελετή Βράβευσης Διαγωνισμού αφίσας αιμοδοσίας του Δήμου Παλλήνης

Μαρ 201826

Θέμα το διαγωνισμού: “ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ”

Σκοπός του διαγωνισμού η προώθηση του εθελοντισμού

Περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης ΕΔΩ    ΚΑΙ   ΕΔΩ

 

ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

Μαρ 20188

 

 

Ημέρα κατά της σχολικής βίας

Μαρ 20188
Α ΤΑΞΗ

 

4η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οκτ 20174

 

 

 

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo

TranslateΆνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων