Το Σχολείο Μας

 

Το σχολείο μας βρίσκεται επί της οδού Αρμοδίου στην περιοχή Αγ.Νικολάου στην Κάντζα Παλλήνης. Λειτουργεί από τις 8.οο το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

19/2/18

 21/2/18
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Αγαπητέ Μαθητή,

Αγαπητή  Μαθήτρια,

Το Σεπτέμβριο του 2015,  η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη έλαβε μία απόφαση που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία ιστορική συμφωνία που θα επηρεάσει τη ζωή εκατομμύριων ανθρώπων ίσως και τη δική σου. Πρόκειται για την υιοθέτηση 17 Στόχων, γνωστοί ως  «Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης», οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις, σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούν αποτελεσματικά όλες οι χώρες στα παγκόσμια προβλήματα.

Σε αυτή την Παγκόσμια συμφωνία, περισσότεροι από 150 ηγέτες που εκπροσωπούν σχεδόν το σύνολο της ανθρωπότητας,  δεσμεύτηκαν  να  μεταμορφώσουν τον κόσμο μας σε έναν κόσμο  χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες. Έναν κόσμο με αξιοπρεπή  εργασία και καλή  εκπαίδευση, έναν  κόσμο ειρηνικό χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, έναν κόσμο που μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών δηλαδή για το δικό σου κόσμο.

Ιδιαίτερα σημαντικός για εσάς τους μαθητές και τους  δασκάλους σας, είναι ο Στόχος 4 για την ελεύθερη, ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση.

Ο Στόχος αυτός επιδιώκει όλα τα αγόρια και κορίτσια  στον κόσμο να πηγαίνουν σχολείο και να τους παρέχεται καλή ποιοτική εκπαίδευση.

Σήμερα, 57 εκατομμύρια παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, ενώ 103 εκατομμύρια νέοι παγκοσμίως έχουν δυσκολία να διαβάσουν και να γράψουν. Ο Στόχος 4 επιδιώκει να εξαλειφθούν όλες τις  διακρίσεις με βάση το φύλο και να διασφαλιστεί  η πρόσβαση σε ευάλωτες ομάδες, όπως τα άτομα  με αναπηρίες. Παράλληλα, επιδιώκει είτε να αναβαθμισθούν οι σχολικές εγκαταστάσεις είτε να οικοδομηθούν νέες, ώστε να   ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των μαθητών, όπου και αν βρίσκονται.

Τους Στόχους αυτούς, από τον 1ο  και τον 4ο μέχρι τον 17ο  πρέπει να τους  πετύχουμε.

Θα τα καταφέρουμε;

Η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι χρειάζεται συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία από όλα τα μέρη. Μπορούμε, αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι και ενωμένοι στην κοινή μας παγκόσμια προσπάθεια. Αυτή η προσπάθεια για την υλοποίηση των στόχων θα διαρκέσει μέχρι το 2030. Αυτό σημαίνει ότι εσύ και οι συμμαθητές σου, θα μεγαλώσετε  και θα ωριμάσετε ταυτόχρονα με τους Στόχους. Αυτός είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος για να συμμετάσχεις ενεργά στην παγκόσμια προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει, γιατί σε αφορούν άμεσα.  

Μάθε λοιπόν εδώ για τους Στόχους και κάνε ότι περνάει από το χέρι σου για να γίνουν πραγματικότητα.

Δημήτρης Φατούρος

Υπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα και Κύπρο

Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης  του ΟΗΕ (UNRIC)

Residence Palace – Rue de la Loi 155 – B 1040 – Brussels.

fatouros@un.org

https://www.facebook.com/theUNinGreek

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακυκλώνω και κερδίζω…….. ζωή στον πλανήτη χαρίζω!!

Ανακύκλωση μικροσυσκευών

Ο Δήμος Παλλήνης, στα πλαίσια της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων συσκευών, συνεχίζει το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Α.Η.Η.Ε.) σε συνεργασία με την FREE- RECYCLE και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε.

Θα υπάρχουν ειδικοί κάδοι στα σχολεία μας όπου οι μαθητές οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αφήνουν τις μικροσυσκευές που προορίζονται για ανακύκλωση. Με την συλλογή τους θα αποδίδονται οι πόντοι που αναλογούν στο σχολείο, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα www.followgreen.gr/pallini. Οι κάδοι θα παραμείνουν στα σχολεία μας 20, 21 Φεβρουαρίου- 5 Μαρτίου 2018, και θα επανέλθουν στο σχολείο άλλη μια φορά (μέσα στην σχολική χρονιά που διανύουμε εκτός διαγωνισμού), σύμφωνα με το πρόγραμμα που επισυνάπτεται.

Ενδεικτικά μικρές ηλεκτρικές ή ηλεκτρονικές συσκευές χαρακτηρίζονται:

 • Συσκευές για στέγνωμα μαλλιών, βούρτσισμα δοντιών
 • Ρολόγια κάθε είδους και εξοπλισμός μέτρησης, ένδειξης ή καταγραφής του χρόνου
 • Ζυγαριές
 • Υπολογιστές, εκτυπωτές και τα περιφερειακά αυτών
 • Αριθμομηχανές τσέπης και επιτραπέζιες
 • Συσκευές τηλεφώνου & φαξ, κινητά τηλέφωνα
 • Άλλα προϊόντα και είδη εξοπλισμού για τη μετάδοση ήχου, εικόνων ή άλλων πληροφοριών με τηλεπικοινωνιακά μέσα.
 • Μικρές ηλεκτρικές σκούπες, Ηλεκτρικά σίδερα, Φρυγανιέρες, Συσκευές τηγανίσματος, Καφετιέρες

Μπορούμε να φέρουμε μικρές συσκευές που μπορούν να χωρέσουν ενδεικτικά σε μία σακούλα του supermarket.

 

Πληροφορίες:http://www.electrocycle.gr/whathttps://youtu.be/QFqv6_l4DoM

Τις ογκώδεις οικιακές συσκευές, μπορούμε  να τις απομακρύνουμεμ’ ένα τηλεφώνημα στο 2108064402, καθώς η εταιρεία Free Recycle, με την οποία ο Δήμος Παλλήνης έχει συνάψει σχετική συμφωνία  τις παραλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ από το χώρο μας.

 

Πληροφορίες:

Πόπη Ζινέλη, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, 2106604651, 6974020778,,

Followgreen Δήμου Παλλήνης,2130436298

Μικρές ηλεκτρικέςή

ηλεκτρονικές συσκευές

 • Μικρές ηλεκτρικές σκούπες
 • Ηλεκτρικά σίδερα
 • Φρυγανιέρες
 • Συσκευές τηγανίσματος (φριτέζες)
 • Καφετιέρες
 • Συσκευές για στέγνωμα μαλλιών,

βούρτσισμα δοντιών

 • Ρολόγια κάθε είδους και εξοπλισμός

μέτρησης, ένδειξης ή καταγραφής του

χρόνου

 • Ζυγαριές
 • Υπολογιστές, εκτυπωτές και τα

περιφερειακά αυτών

 • Αριθμομηχανές τσέπης και

επιτραπέζιες

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

13/12/17

Ανακυκλώνω και κερδίζω…….. ζωή στον πλανήτη χαρίζω!!

 

Ανακύκλωση μικροσυσκευών

Ενημερωθείτε και από τη σελίδα μας κοινωνικό σχολείο

 

 

 

 

ΜΑΡΑΘΏΝΙΟΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

ανακυκλωση

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Μαραθώνιο Ανακύκλωσης του Δήμου Παλλήνης !! Ενημερωθείτε κι από τη σελίδα μας Κοινωνικό Σχολείο:  θεματικός άξονας : Ανακύκλωση

 Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων