Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σχ. έτους 2023-2024

1η  Κινητικότητα, Άμστερνταμ, 22/03/2024-26/03/2024

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 1ης κινητικότητας για επιμόρφωση προσωπικού στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2023 ΚΑ121 του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Η 1η δραστηριότητα επιμόρφωσης προσωπικού πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας από 22/03/2024 έως και 26/03/2024, με τη συμμετοχή είκοσι (20) εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας.
Σκοπός της επιμορφωτικής δράσης με τίτλο “Intercultural Learning and Cultural Diversity in the classroom” που διοργανώθηκε από τον φορέα Art Crown Education ήταν να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις στρατηγικές που είναι απαραίτητες για την αποτελεσματική διαχείριση και αξιοποίηση της πολιτισμικής ποικιλομορφίας εντός του εκπαιδευτικού πλαισίου. Η επιμορφωτική δράση εστίασε στην ενθάρρυνση της κατανόησης, του σεβασμού και της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτιστικών υποβάθρων μεταξύ των μαθητών, στην προώθηση της συμπεριληπτικότητας και στη δημιουργία πρακτικών διδασκαλίας που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες των μαθητών από διαφορετικά πολιτισμικά περιβάλλοντα.
Η επιμορφωτική δράση περιελάμβανε θεωρητικό μέρος, καθώς και πρακτική εξάσκηση με τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, οι εκπαιδευτικοί εξοικειώθηκαν με κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις και καλές πρακτικές για μαθητές με διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα, προωθώντας τη συμπερίληψη τους μέσα σε ένα υποστηρικτικό για τους ίδιους περιβάλλον.
Οι εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν τις απαραίτητες επαγγελματικές, οργανωτικές, ψηφιακές και γλωσσικές δεξιότητες και καλλιέργησαν τις κατάλληλες στάσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιούν την πολιτισμική ποικιλομορφία στο σχολικό περιβάλλον, καταπολεμώντας κάθε είδος κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης.
Από το σχολείο μας συμμετείχε η κ.Αμαλία Σταύρου.
FB IMG 1712685632515 FB IMG 1712685640380 FB IMG 1712685693149

Πάμε συνέδριο ;

FB IMG 1712131683036 1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.FB IMG 1712131691656

Tο σχολείο μας συμμετείχε με κατασκευές που επιμελήθηκαν τα παιδιά και η κ. Έλια Σφακιανάκη.

Polish 20240407 132944149FB IMG 1712511110055 1Polish 20240407 130305183Polish 20240407 132944149

COLLABORATIVE ACTIVITY -ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ”ΜΥ WASTE IS VALUABLE” etwinning project

Η πρώτη συνεργατική δραστηριότητα του προγράμματος είχε ως στόχο την δημιουργία του ονόματος του προγράμματος από άχρηστα υλικά .Κάθε εταίρος ανέλαβε ένα γράμμα το οποίο τα παιδιά το κατασκεύασαν με υλικά όπως εφημερίδες,φελιζολ,καπάκια κλπ .  Το αποτέλεσμα…..

COLLABORATIVE ACTIVITY 1

Πρόγραμμα etwinning ”My waste is valuable”

 

LOGO MY WASTE IS VALUABLE 2

 

Το έργο ETWINNING ” My Waste is Valuable” πραγματοποιείται από την A.Dildar Ayyildiz και την Viviana Mixailov με 5 Ευρωπαίους και 9 Τούρκους εταίρους.Το έργο καλύπτει μαθητές ηλικίας 4-13 ετών.Aπό το σχολείο μας συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί Αμαλία Σταύρου και Ελευθερία Σφακιανάκη.

Οι Στόχοι του Έργου μας

-Να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας για το καθαρό περιβάλλον και την καθαρή φύση.

-Να διασφαλιστεί ότι οι μαθητές έχουν γνώσεις σχετικά με τη μηδενική σπατάλη.

-Συμμετοχή σε μελέτες για μηδενικά απόβλητα και παραγωγή πρωτότυπων προϊόντων.

-Να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα των μαθητών χάρη στα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί με Zero Waste.

-Να βελτιώσει τις ψηφιακές δεξιότητες τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών μέσω σπουδών με χρήση Web.2.0.

-Να δοθεί η δυνατότητα στους δασκάλους και τους μαθητές του έργου να εργαστούν συλλογικά και να ενισχύσουν την επικοινωνία. Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.

 

 

 

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου – Safer Internet Day (SID)

Στα πλαίσια του προγράμματος Etwinning με θέμα ”My waste is valuable” δημιουργήθηκε το video με τους κανόνες ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου

 

Επιπλέον φτιάξαμε το ψηφιακό μας αποτύπωμα (ιδέα από https://e-children.blogspot.com/2018/02/blog-post_4.html#google_vignette) και συζητήσαμε για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουμε κατά την περιήγησή μας στο διαδίκτυο και πως μπορούμε να τους διαχειριστούμε αφού παρακολουθήσαμε εδώ το εκπαιδευτικό βίντεο από SaferInternet4kids    : https://youtu.be/y41bXahQVLk?si=5GPFqrO3tdCTiw9_

Τέλος φτιάξαμε μια αφίσα που αναρτήθηκε στο Twinspace του προγράμματος https://school-education.ec.europa.eu/en/etwinning/projects/my-waste-valuable/twinspace/pages/safe-internet-day

SAFE INTERNET DAY 2024

Τα ”ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ” ήρθαν στο σχολείο μας !!!!

Τα ”ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ ” επισκέφτηκαν για άλλη μια χρονιά το νηπιαγωγείο μας! Το θέμα των βιβλίων είναι τα ” Συναισθήματα” και η δράση εντάσσεται σστον 2ο Θεματικό Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων ”Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη”

Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ  είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που αποσκοπεί στην προαγωγή της ανάγνωσης και τη στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας μέσα από την απόλαυση του διαβάσματος. Φέρνει στην τάξη ένα πλήθος βιβλίων γύρω από ένα συγκεκριμένο θέμα, με στόχο την ανάδειξη της σχολικής τάξης ως κοινότητας αναγνωστών.

Τα βιβλία κάθε βαλίτσας μπορεί να προκαλέσουν το ενδιαφέρον των παιδιών να τα εξερευνήσουν, αλλά και να χαράξουν την προσωπική τους αναγνωστική διαδρομή, καθώς το ένα βιβλίο τούς δημιουργεί το ενδιαφέρον να διαβάσουν ένα άλλο. Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα να συζητηθούν θέματα από το σύγχρονο κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον. Έτσι, τα παιδιά αντιλαμβάνονται πως για κάθε θέμα υπάρχουν πολλές, και συχνά αντικρουόμενες, αφηγήσεις, πως ένα βιβλίο μπορεί να γίνει συνοδοιπόρος τους σε διαφορετικές διαδρομές και πως το θαυμαστό με την ανάγνωση δεν είναι τόσο οι γνώσεις και οι πληροφορίες που αποκομίζουμε, όσο το συναρπαστικό ταξίδι από το ένα βιβλίο στο άλλο, ένα ταξίδι που μπορεί να μας μαγέψει και να μας κάνει πραγματικούς αναγνώστες.

Το πρόγραμμα  τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνεται κάθε χρόνο να εμπλουτίζουμε την δανειστική μας βιβλιοθήκη και να μυούμε μαζί με τους γονείς των μικρών μας μαθητών τα παιδιά στον υπέροχο κόσμο των βιβλίων!!!!

https://www.vivliaserodes.gr/

20231114 144943

20231121 110433                                           20231114 144702   20231124 095118

Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σχ. έτους 2022-2023

2η Κινητικότητα, Ρέικιαβικ, 09/07/2023-15/07/2023
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 2ης κινητικότητας για επιμόρφωση προσωπικού στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2022 ΚΑ1 του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Η 2η δραστηριότητα επιμόρφωσης προσωπικού πραγματοποιήθηκε στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας από 09/07/2023 έως και 15/07/2023, με τη συμμετοχή είκοσι (20) εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας.
Σκοπός της δραστηριότητας με τίτλο “Improve your English for Teachers” που διοργανώθηκε από τον φορέα Smart Teachers Play More ήταν η καλλιέργεια γλωσσικών δεξιοτήτων στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να ενισχυθεί η αυτοπεποίθησή τους όταν επικοινωνούν στα αγγλικά.
Η επιμορφωτική δράση περιελάμβανε τόσο θεωρητικό όσο και πρακτικό μέρος. Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε βιωματικές δραστηριότητες κατά κύριο λόγο με παιγνιώδη χαρακτήρα, καθώς και σε παιχνίδια ρόλων, τα οποία αποσκοπούσαν στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με σενάρια της πραγματικής ζωής που απαιτούν επικοινωνιακές δεξιότητες στα αγγλικά.
Οι εκπαιδευτικοί καλλιέργησαν τις απαραίτητες δεξιότητες στην αγγλική γλώσσα (ομιλία, κατανόηση προφορικού λόγου, ανάγνωση, γραφή, προφορά, σωστή χρήση γραμματικής κ.ά), καθώς και πλήθος επαγγελματικών, οργανωτικών και ψηφιακών δεξιοτήτων. Τέλος, σημαντική εμπειρία αποκόμισαν από τη συμμετοχή τους σε ομαδικές δραστηριότητες, συλλογικά παιχνίδια και ανταλλαγή καλών πρακτικών με δεκάδες εκπαιδευτικούς από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από το 2ο Νηπιαγωγείο Φιλιατών συμμετείχαν οι νηπιαγωγοί Ελευθερία Σφακιανάκη κα Αμαλία Σταύρου.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ
ΙΣΛΑΝΔΙΑ 1
ΙΣΛΑΝΔΙΑ 2
ΙΣΛΑΝΔΙΑ 3

Αγιασμός 2023!!

Τα σχολεία ανοίγουν!!!

Μια καινούρια χρονιά αρχίζει κι ένα νέο ταξίδι ξεκινά!!!

Σας περιμένουμε με μεγάλη χαρά στον Αγιασμό του νηπιαγωγείου μας την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 8.45 π.μ.

Οι νηπιαγωγοί

Αμαλία Σταύρου

Ελευθερία Σφακιανάκη

 

Erasmus+ 2022 ΚΑ1 του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης

Μαθησιακή Κινητικότητα Προσωπικού Σχολικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας σχ. έτους 2022-2023
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
1η Κινητικότητα, Νίκαια, 03/04/2023-08/04/2023
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 1ης κινητικότητας για επιμόρφωση προσωπικού στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ 2022 ΚΑ1 του Τομέα Σχολικής Εκπαίδευσης, που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ελέγχεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Η 1η δραστηριότητα επιμόρφωσης προσωπικού πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας από 03/04/2023 έως και 08/04/2023, με τη συμμετοχή είκοσι (20) εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Θεσπρωτίας.
Σκοπός της δραστηριότητας με τίτλο “Teaching Refugees and Migrants in my Classroom” που διοργανώθηκε από τον φορέα Motivated Learning for Everyone ήταν η εξοικείωση των συμμετεχόντων με αποτελεσματικές στρατηγικές διδασκαλίας για μαθητές πρόσφυγες και μετανάστες, ενθαρρύνοντας την κατανόηση των εμπειριών και των ιδιαίτερων εκπαιδευτικών αναγκών τους.
Η επιμορφωτική δράση αποτελείτο τόσο από θεωρητικό όσο και από πρακτικό μέρος. Στο πλαίσιο της επιμόρφωσης, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εργαστήρια, στα οποία εξοικειώθηκαν με κατάλληλες διδακτικές προσεγγίσεις και καλές πρακτικές για μαθητές πρόσφυγες και μετανάστες, προωθώντας τη συμπερίληψη τους μέσα σε ένα υποστηρικτικό για τους ίδιους περιβάλλον.
Οι εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν τις απαραίτητες επαγγελματικές, οργανωτικές, ψηφιακές και γλωσσικές δεξιότητες και καλλιέργησαν τις κατάλληλες στάσεις, προκειμένου να είναι σε θέση να αξιοποιούν την πολιτισμική ποικιλομορφία, καταπολεμώντας κάθε είδος κοινωνικού αποκλεισμού και περιθωριοποίησης στο σχολικό περιβάλλον.
Από το σχολείο μας συμμετείχαν οι νηπιαγωγοί Αμαλία Σταύρου και Ελευθερία Σφακιανάκη.
57
46