21 Μαρτίου – Ημέρα Ποίησης

Ποιήματα από τους μαθητές μας! Παρακαλούμε, κάντε κλικ να τ´ ακούσετε!

(Το ποίημα της Σταυρόγλου Ελένης διαβάστηκε από την
Πλατή Ελένη και το ποίημα της Παπαδοπούλου Παναγιώτας διαβάστηκε από την
Παρασκευοπούλου Ελισάβετ)

 

Κι όμως οι ποιητές υπάρχουν ανάμεσά μας!  Είναι μαθητές της Α΄ λυκείου που με αφορμή το μάθημα της Λογοτεχνίας ανακάλυψαν τις κρυμμένες ικανότητές τους και ξεδίπλωσαν τη φαντασία τους δημιουργώντας πρωτότυπα ποιήματα για την ποίηση.

Άλλοι με χιούμορ, άλλοι βαθυστόχαστα, άλλοι με ευρηματικότητα και ευαισθησία, ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μου για συγγραφή ποιήματος και με εξέπληξαν ευχάριστα με τα ευφάνταστα ποιήματά τους.

Οι ηχογραφήσεις των ποιημάτων έγιναν για το European School Radio, διαδικτυακό μαθητικό ραδιόφωνο, που εκτιμώντας τη δουλειά των μαθητών μας και με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, την 21η Μαρτίου, μας ζήτησε να του στείλουμε ηχογραφημένο υλικό που θα αναπαράγεται στη διάρκεια της επίμαχης μέρας και όλη την επόμενη εβδομάδα.  Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν για άλλη μια φορά και το αποτέλεσμα των προσπαθειών τους μπορούμε να απολαύσουμε όλοι μας.

Συγχαρητήρια επομένως στους εκκολαπτόμενους ποιητές μας για τα «στίλβοντα ποδήλατα» που μας χάρισαν με τη φρέσκια και αυθόρμητη ματιά τους.

Ευχαριστίες και στον συνάδελφο Ηλία Κούλαλη για την τεχνική και ηθική υποστήριξη του όλου εγχειρήματος.

Κλεάνθη Γεωργιάδου

Φιλόλογος του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης

 

1 σχόλιο

  1. Μπράβο στους μαθητές του σχολείου μας, για τις δημιουργίες τους και την κ.Γεωργιάδου, για την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος! 🙂
    Τους ευχαριστούμε! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση