Αποχαιρετούμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στην Γ΄ Γυμνασίου, συναδέλφους και συνεργάτες με ευχές και χαμόγελα…

Αγαπημένα μας παιδιά, ευχόμαστε Καλή Σταδιοδρομία και Επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε στη ζωή σας!
Αγαπημένοι μας συνάδελφοι, κα Καραγιάννη Γιώτα και κ. Παπαδόπουλε Πρόδρομε σας ευχαριστούμε για την άριστη συνεργασία και πολύτιμη συμβολή σας στην πορεία του Σχολείου μας, όλα τα χρόνια της υπηρεσίας σας σε αυτό. Σας ευχόμαστε Υγεία και Καλή Συνέχεια στη ζωή σας!
Αγαπημένα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την υποδειγματική συνεργασία μας, την αρωγή και προσφορά σας όλα τα χρόνια που διανύσαμε μαζί. Σας ευχόμαστε Υγεία, Χαρά και Επιτυχίες σε εσάς και στις οικογένειές σας!
Από τη σχολική κοινότητα του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ – ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Οι δράσεις έγιναν στα πλαίσια της Αξιολόγησης Σχολικής Μονάδας, του άξονα: Ηγεσία- Οργάνωση και Διοίκηση Σχολικής Μονάδας με τη συμβολή, καθοδήγηση και εποπτεία των συμμετεχόντων καθηγητών.
1) Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, οι μαθητές του τμήματος Α3 α) εξοικειώθηκαν με τον χώρο που παρομοιάζει με οικιακή κουζίνα, ήρθαν σε επαφή με τον εξοπλισμό του και τους προτάθηκε να φέρουν επιπλέον εξοπλισμό από αυτόν που δεν χρειάζονται στο σπίτι τους. Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τις μαγειρικές τους δεξιότητες, τις διατροφικές τους συνήθειες και την αντίστοιχη κουλτούρα τους, την διαπολιτισμική «κουζίνα» και την αισθητική αναβάθμιση του χώρου.
2) Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, μαθητές του τμήματος Α3 συμμετείχαν στην προετοιμασία και παρασκευή γεύματος: «φαρφάλες με 4 τυριά και μπέικον», που κατανάλωσαν μετά. Έτσι, οι μαθητές μέσα από ευχάριστη συνεργασία αποκτούν βασικές δεξιότητες ζωής, όπως:
• Βασικές δεξιότητες για τις δραστηριότητες στην κουζίνα
• Γενικές γνώσεις για τα τρόφιμα και τη διατροφή
• Γνώση βασικών εννοιών (υλικά, βάρος, μέγεθος)
• Καθαριότητα και υγιεινή στην κουζίνα, κανόνες ασφαλείας
• Γνώση και χρήση των σκευών, εργαλείων και συσκευών της κουζίνας
• Παρασκευή φαγητών, γλυκών, ροφημάτων, εδεσμάτων ατομικής και μαζικής εστίασης
• H ανάπτυξη δημιουργικότητας, ομαδικότητας και λήψης πρωτοβουλιών των μαθητών
Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των δράσεων: Μανδατζής Φ., Μητώσης Δ., Πετρίδης Α. και Χατζηπαναγιώτου Β.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες.