«ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – Η ΚΑΡΔΙΑ, Ο ΠΑΛΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΑΣ»

Με επιτυχία διεξήχθησαν οι εκλογές ανάδειξης των μαθητικών συμβουλίων.
Πριν όμως τη διαδικασία αυτή θεωρήσαμε χρέος μας να ενημερώσουμε τους μαθητές μας για το νομικό πλαίσιο των μαθητικών κοινοτήτων (Γ2/4094/23-09-1986 του Υ.ΠΑΙ.Θ.) και μέσω διαλόγου να σκεφτούν και να καταλήξουν στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.
Οι Μαθητικές Κοινότητες είναι κύτταρα δημοκρατικής ζωής στο Σχολείο. Αποτελούν χώρο πρωτοβουλίας, αναζήτησης και δημιουργίας. Με τη λειτουργία των Μαθητικών Κοινοτήτων κατοχυρώνεται η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, η ελευθερία της έκφρασης και η αβίαστη ανάπτυξη της προσωπικότητας κάθε μαθητή με την άσκηση στις δημοκρατικές διαδικασίες και τη δυνατότητα σχηματισμού απόψεων για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μαθητές.
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΜΑΜΗ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.
ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΙ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ.

«ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ»

Ο πίνακας των σχολείων μας: «ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΑ»
Εδώ γράφονται οι ευχές και τα όνειρα μαθητών και εκπαιδευτικών.
Αποτυπώνουμε γραπτώς τα προσωπικά όνειρα ή τις ευχές μας , ανώνυμα ή με το όνομά μας, την ημερομηνία και το έτος.
Εάν κάποτε επιστρέψουμε, ύστερα από χρόνια θα τα δούμε ξανά αποτυπωμένα σε αυτόν τον πίνακα, είτε τα πραγματοποιήσαμε είτε όχι, για να τα θυμηθούμε με συγκίνηση…
Δεν θα αφαιρεθούν απ΄αυτόν…
Ένας απλός πίνακας σχολείου μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα «παράθυρο με ευχές και όνειρα» …
«Τα Όνειρα και οι Ευχές μας ανοίγουν τους δρόμους για το ταξίδι.
Τα Όνειρα και οι Ευχές είναι οι πατρίδες που πάντα θα επιστρέφουμε…»

«ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ»

«ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ»
Σήμερα 02/11/2022 στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων μας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή ταινίας της μαθητικής κινηματογραφικής ομάδας των σχολείων μας.
Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

¨ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ. ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ , λόγια από τα στόματα των μαθητών….

¨ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ.
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ , λόγια από τα στόματα των μαθητών….
Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια εορτάσαμε και φέτος την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Παρουσία των, Πρωτοπρεσβύτερου Πατέρα Ιωάννη, κ. Δανιήλ Γ. Δήμαρχο Οινουσσών , κ. Ντζόιδο Δ. Διευθυντή των Ιδρυμάτων Πατέρα, Δημοτικού Συμβουλίου , Εκπροσώπων Φορέων, Αρχών του νησιού μας και γονέων πραγματοποιήθηκε τιμητικός εορτασμός για τους Αγωνιστές του 1940.
Ορίστηκαν οι Σημαιοφόροι και οι Παραστάτες των σχολικών μας μονάδων, δόθηκαν Αριστεία, Βραβεία Προόδου, Έπαινοι Προσωπικής Βελτίωσης και Ειδικοί έπαινοι στους μαθητές μας καθώς και Βραβεία από το Ίδρυμα Ιωάννου Δ. Πατέρα σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες του νησιού.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν ανήμερα της Επετείου όπου μετά την Ιερά Ακολουθία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου , ακολούθησαν Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και η παρέλαση των Σπουδαστών της Α.Ε.Ν. Πλοιάρχων και Μαθητών Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας κα Γεωργούλια Ευτυχία-Παναγιώτα για την οργάνωση της γιορτής των σχολείων μας και τον κ. Παπαδόπουλο Σταύρο για την οργάνωση των μαθητών μας για την παρέλαση.
Φυσικά ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στους μαθητές μας που συμμετείχαν και που μας έκαναν για άλλη μια φορά να νιώσουμε Υπερήφανοι Εκπαιδευτικοί και Υπερήφανοι Έλληνες!
Θερμότατες ευχαριστίες στην κα Στέισυ Λεονδή για την αρωγή, για τη στήριξη και την έμπρακτη συμπαράσταση που εκδηλώνει για τα σχολεία μας.

Επιμορφωτική Ημερίδα στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μας μονάδων με κεντρική θεματική ¨Η Υποστήριξη στο ρόλο του εκπαιδευτικού για τη διαχείριση των δυναμικών στην τάξη¨

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά υποδεχτήκαμε στα σχολεία μας τους εκπροσώπους και τα στελέχη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Χίου, ΝΑΥΤΙΛΟΣ.
Πραγματοποιήθηκε Επιμορφωτική Ημερίδα στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολικών μας μονάδων με κεντρική θεματική ¨Η Υποστήριξη στο ρόλο του εκπαιδευτικού για τη διαχείριση των δυναμικών στην τάξη¨, ενώ παράλληλα ενημέρωση με θέμα τις ¨Εξαρτήσεις¨ σε όλους τους/τις μαθητές/τριες με ξεχωριστή προσέγγιση για τους μαθητές του Γυμνασίου και ξεχωριστή για τους μαθητές του Λυκείου.
Μέσω βιωματικών προσεγγίσεων μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί απέκτησαν κι ενίσχυσαν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους.
Ευχαριστούμε θερμά τους/τις:
κ. Ψαρούδη Γεώργιο-Κοινωνιολόγο και Επιστημονικά Υπεύθυνο,
κα Κοτσάτου Ελένη,-Κοινωνική Λειτουργό,
κ. Τσουκάρη Ευστράτιο-Κλινικό Ψυχολόγο,
και την κα Κυριάκου Μαρίνα-Κοινωνική/Κλινική Ψυχολόγο του κέντρου.
Η ιστοσελίδα του οργανισμού:

Βουλή των εφήβων

Με ιδιαίτερη χαρά τα σχολεία μας ενημερώθηκαν ότι επιλέχθηκε η συμμετοχή τους στο εθνικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων , Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας , Κάνοντας Πράξη τη Συμμετοχή -ΚΣΤ΄ Σύνοδος.
Για το σχολικό έτος 2022-2023 η κεντρική θεματική του προγράμματος είναι: ¨ Αφοπλίζοντας τη Βία¨ .
Να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στους/στις συμμετέχοντες/χουσες μαθητές/τριες και στους/στις υπεύθυνους/νες εκπαιδευτικούς του προγράμματος .

Άλλη μια ευκαιρία απόκτη

σης νέων εμπειριών, νέων γνώσεων.
Καλοτάξιδο!!!!

Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Θα είναι μεγάλη η τιμή και χαρά μας αν βρεθείτε κοντά μας στην ημέρα μνήμης και τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο που λέει "ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 28 Οκτώβρη 1940 Θα είναι ιδιαίτερη η τιμή για εμάς, η παρουσία σας στον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου την Πέμπτη 27-10-2022 και ώρα 10:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων των σχολείων. O Διευθυντής Γυμνασίου AT Η Διευθύντρια ΕΠΑΛ Ιωάννης Κωστάκης Γεωργία Παπαλαμπροπούλου"

Δωρεά δύο επιτραπέζιων Η/Υ στα σχολεία μας απο τον όμιλο Attica Group.

Ευχαριστούμε θερμά τον όμιλο Attica Group για τη δωρεά δύο επιτραπέζιων Η/Υ στα σχολεία μας.
Είναι μεγάλη μας η τιμή και η χαρά να διαπιστώνουμε την έμπρακτη στήριξη στο έργο και τις ανάγκες των σχολικών μας μονάδων

Τα σχολεία μας «πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου»

Με μεγάλη μας χαρά πληροφορηθήκαμε την επιλογή των σχολείων μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η προβολή των αξιών του κοινοβουλευτισμού και της πολιτικής δημοκρατίας της Ευρώπης, η βασική εκμάθηση θεμάτων που αφορούν στη δομή, στη λειτουργία και στο ρόλο των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα δε του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου καθώς και η βασική κατανόηση του πολιτικού και νομοθετικού πλαισίου της Ε.Ε.
Μέσω των διαφόρων δράσεων οι οποίες υλοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος, οι μαθητές και μαθήτριές μας ενημερώνονται για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως ευρωπαίοι πολίτες, με απώτερο στόχο την ενεργή συμμετοχή τους στο «δημοκρατικό γίγνεσθαι» της Ε.Ε.
Να ευχηθούμε στους συμμετέχοντες μαθητές και εκπαιδευτικούς καλό ταξίδι στις νέες γνώσεις και στις νέες εμπειρίες.
Η Ευρώπη χρειάζεται τους νέους της, είναι το μέλλον της!Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "2022-23 European Parliament AMBASSADOR SCHOOL ΓΥΜΝΑΣΙΟ με л.T.- ΕΠ ΑÎ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ"

Η All For Blue στα Σχολεία των Οινουσσών.

Τα σχολεία της Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Οινουσσών συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση που υλοποιήθηκε από την All For Blue.
Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς με κύριο στόχο τους την ευαισθητοποίησή μας όσον αφορά την σημαντικότητα της ύπαρξης του θαλασσίου περιβάλλοντος και των «πλασμάτων» του. Να αναλογιστούμε, να συνειδητοποιήσουμε σε πόσο κρίσιμο σημείο βρίσκεται το οικοσύστημα, το ¨σπίτι¨ μας και ότι αλλάζοντας λίγο την καθημερινότητα μας μπορούμε να βάλουμε κι εμείς το λιθαράκι μας ώστε να σταματήσει, ακόμη και να ανατραπεί, η καταστροφική πορεία.
Με το πέρας την ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε παράκτιος καθαρισμός όπου χρησιμοποιήθηκε επαναχρησιμοποιούμενος εξοπλισμός και υποβρύχιος καθαρισμός από πιστοποιημένους δύτες του οργανισμού.
Να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους της οργάνωσης και να τους συγχαρούμε για το εθελοντικό έργο που προσφέρουν αλλά πρωτίστως για τη δύναμη ψυχής και την αφοσίωσή τους σε αυτό.
Τέτοιοι άνθρωποι είναι πηγή έμπνευσης.
Ακόμη να ευχαριστήσουμε θερμά το Δήμο Οινουσσών και ιδιαίτερα την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κα Ευγενία Χαλκιά για την οργάνωση της δράσης.
Τι είναι η All For Blue;
Η All For Blue είναι μια περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση (ΑΜΚΕ), με διεθνείς δράσεις, αμιγώς εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Σκοπός της είναι η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και η ενημέρωση για τα πλαστικά μιας χρήσης και τρόπους αποφυγής τους.
Η ιστοσελίδα του οργανισμού:
Μπορεί να είναι εικόνα εξωτερικοί χώροι και κείμενο που λέει "FOR BLUE allforblue.org"
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων