ζζζζζζζζζζζζζζζζ

Επίσκεψη στο Θεματικό πάρκο- Εργοστάσιο παγωτού

Την Πέμπτη 16-5-2024 το σχολείο μας επισκέφτηκε το Εργοστάσιο παγωτού-θεματικό πάρκο της ΚΡΙ ΚΡΙ, που πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του στην πόλη μας. Εκεί, είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ξενάγηση σε 6 αίθουσες και να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο με όλες μας τις αισθήσεις. Γνωρίσαμε την παλιά πλατεία των Σερρών γύρω στο 1954, όπου εκεί βρισκόταν το μικρό γαλακτοπωλείο της ΚΡΙ ΚΡΙ. Βιώσαμε τη ζωή στη λίμνη Κερκίνη. Ενημερωθήκαμε για την ιστορία της βιομηχανίας. Ανακαλύψαμε τη διαδικασία παρασκευής του παγωτού και τα μυστικά του. Διασκεδάσαμε και φωτογραφηθήκαμε στον παιχνιδοχώρο και…δημιουργήσαμε και απολαύσαμε το παγωτό των ονείρων μας!

IMG 20240516 102158

 

 

ολόγραμμα παγωτατζή στο εργαστήριο

1

η ιστορία της βιομηχανίας

IMG 20240516 103405

η Κερκίνη με τα μυστικά της….

IMG 20240516 104720

animation για τη διαδικασία παραγωγής παγωτού

IMG 20240516 105138

2

ας διασκεδάσουμε!

3 4

6

το παγωτό των ονείρων μας!

5

Μικροί και μεγάλοι μείναμε ενθουσιασμένοι από αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία!

IMG 20240425 115056 1

Ήρθε ήρθε η Πασχαλιά!

Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία ετοιμαστήκαμε για να γιορτάσουμε το Πάσχα. Και τι δεν κάναμε. Λαζαράκια φτιάξαμε, ξύλινες κουτάλες στολίσαμε, αβγουλάκια βάψαμε, κάρτες ετοιμάσαμε, αστείες κότες-καλάθια κατασκευάσαμε και φυσικά ζωγραφίσαμε όλα όσα μάθαμε για τις άγιες μέρες.

lazarakia

τα λαζαράκια με χαρτόνι

koytales

οι ξύλινες πασχαλινές κουτάλες

καρτες

οι κάρτες

αβγα

τα βαμμένα αβγά μας

καλάθια

οι κοτούλες-καλάθια

καλάθια με εθιμα

το καλάθι με ζωγραφιές σχετικές με τα έθιμα του Πάσχα (ιδέα της συναδέλφου Α.Ευαγγελοπούλου)

Με το καλό να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου, με υγεία πάνω από όλα!

 

IMG 1205 768x576 1

Η δανειστική μας βιβλιοθήκη

Πριν λίγες μέρες και φέτος, όπως και κάθε χρονιά, άρχισε η λειτουργία της δανειστικής μας βιβλιοθήκης. Τα παιδιά με μεγάλο ενθουσιασμό διακόσμησαν τις υφασμάτινες τσάντες που θα χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των βιβλίων. Φτιάξαμε και την απαραίτητη κάρτα δανεισμού, μιλήσαμε για τους κανονισμούς και τη διαδικασία δανεισμού και ξεκινήσαμε το απέραντο ταξίδι στον κόσμο των βιβλίων!

tsantes2 tsantes1

Untitled

25η Μαρτίου

IMG 20240326 121406

τα τσολιαδάκια που στόλισαν το σκηνικό μας

Για να τιμήσουμε την επέτειο της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού, βάλαμε τα “δυνατά” μας. Στολίσαμε την τάξη με κατασκευές και ζωγραφιές φτιαγμένες από μικρά θαυματουργά χεράκια, μάθαμε τραγούδια και χορούς, κάναμε πρόβες για το θεατρικό μας, ετοιμάσαμε το σκηνικό και μια γωνιά λαϊκής παράδοσης, φτιάξαμε προσκλήσεις και όλα είναι πλέον έτοιμα για την αυριανή γιορτή μας.

 

ηρωες

πορτρέτα αγαπημένων ηρώων

IMG 20240322 130003

στολισμένο ταμπλό

IMG 20240322 130100 1

στολισμένο ταμπλό με ήρωες, θηρεούς και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου σε κινούμενη κατάσκευη

IMG 20240319 131653

θηρεοί

IMG 20240322 125946

κρυφό σχολειό

το κρυφό σχολειό

ευαγγελισμός 1

ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου

προσκλήσεις

οι προσκλήσεις της γιορτής

Με την ευκαιρία αυτή, μάθαμε και πώς γράφανε οι παλιότεροι.

πώς γράφαν οι παλιοί

ευαγγελισμός

ζωγραφιές των παιδιών για τη διπλή γιορτή

Σας περιμένουμε όλους!!!

IMG 20240314 155643

Στους ρυθμούς της Αποκριάς!!!

Αγαπημένη η Αποκριά που ξετρελαίνει και ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους. Κι εμείς φέτος, αν και μια σύγχυση και μια πίεση χρόνου την είχαμε (βλέπετε, απόκριες και 25η Μαρτίου ήταν πολύ κοντά), όμως του δώσαμε και κατάλαβε!

  • φτιάξαμε μόνοι μας τις στολές μας

απόκριες κλόουν

  • παίξαμε αστεία παιχνίδια
  • τραγουδήσαμε και χορέψαμε το γαϊτανάκι
  • παρακολουθήσαμε την παραμυθού που ήρθε στο σχολείο μας και μας με τα αποκριάτικα παραμύθια της
  • φτιάξαμε χαρταετούς και τους πετάξαμε

και πολύ μα πολύ το διασκεδάσαμε!

αζ 2axxx

Εγγραφές νηπίων 2024-2025

 

Kids Go To School drawing

Έφτασε η ώρα των εγγραφών για τους νέους μας μαθητές!
Λαμβάνοντας υπόψη την περ. α της παρ. 4 του άρθρου 6, του ΠΔ 79/2017 (Α 109) όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 1 του άρθρου 44 του ν.4777/2021 (Α 25) οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια Νηπιαγωγεία Γενικής Παιδείας, για το σχολικό έτος 2024-2025 θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 20 Μαρτίου 2024. Εγγραφές μετά την 20η Μαρτίου θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του/της Διευθυντή/τριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τούτο ορίζεται στην παρ. 6 του άρθρου 6 του ΠΔ 79/2017 (Α΄109).
Σύμφωνα με το άρθρο 1 της υπ’ αρ. πρωτ.  53128/Δ1/2020 (Β 1767) ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Επικρατείας αρμόδιο για θέματα Ψηφιακής Διακυβέρνησης οι αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία γενικής παιδείας γίνονται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov. gr) με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης εγγραφής.
Στα Νηπιαγωγεία, για το σχολικό έτος 2024-2025, θα φοιτήσουν μαθητές/τριες που έχουν συμπληρώσει τη νόμιμη ηλικία εγγραφής, όπως αυτή ορίζεται στις σχετικές διατάξεις του άρθρου 34 του ν. 4704/2020 (Α’ 133). Σύμφωνα με αυτές, στα Νηπιαγωγεία εγγράφονται μαθητές/τριες που την 31η Δεκεμβρίου του έτους εγγραφής συμπληρώνουν την ηλικία των τεσσάρων (4) ετών. Συγκεκριμένα, εγγράφονται στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2024-25, μαθητές/τριες γεννημένοι/ες το 2020. Τα προνήπια που ήδη φοιτούσαν στο νηπιαγωγείο και θα είναι νήπια την επόμενη σχολική χρονιά, εγγράφονται αυτεπάγγελτα.
Την Ηλεκτρονική Αίτηση Εγγραφής υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες για το Νηπιαγωγείο που ανήκει το νήπιο-προνήπιο, βάσει της διεύθυνσης κατοικίας τους , σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας του Νηπιαγωγείου, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://proti-eggrafi.services.gov.gr/ , ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Είσοδος στη σελίδα της εφαρμογής (https://proti-eggrafi.services.gov.gr/) και επιλογή του Νηπιαγωγείου στο οποίο ανήκει σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας του.
Χρήση κωδικών: Οι γονείς/κηδεμόνες, κατά την είσοδό τους στην ηλεκτρονική Υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών-διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (taxisnet).
Συμπλήρωση στοιχείων επικοινωνίας: Κατά την είσοδό του στο σύστημα, ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει τα στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (προαιρετικά) και κινητού τηλεφώνου μέσω του οποίου θα ενημερώνεται για την πορεία της αίτησής του.
Για την υποβολή της αίτησης ο γονέας/κηδεμόνας συμπληρώνει διαδοχικά τα ακόλουθα:
α) τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου για το οποίο αιτείται την εγγραφή. Το σύστημα διαλειτουργεί με το Μητρώο Πολιτών και το Πληροφοριακό Σύστημα myschool και παρέχει στον γονέα/κηδεμόνα λίστα των τέκνων που είναι εγγεγραμμένα στην οικογενειακή του μερίδα, τα οποία είναι σε ηλικία εγγραφής στο Νηπιαγωγείο και τα οποία δεν είναι εγγεγραμμένα σε άλλη σχολική μονάδα. Τα στοιχεία των τέκνων είναι συμπληρωμένα και ο γονέας/κηδεμόνας επιλέγει το τέκνο για το οποίο επιθυμεί να υποβάλει αίτηση. Σε περίπτωση ωστόσο που για οποιοδήποτε λόγο η λίστα δεν περιλαμβάνει το τέκνο που επιθυμεί να εγγράψει, έχει τη δυνατότητα να εισάγει μόνος του τα στοιχεία του νηπίου/προνηπίου και να τεκμηριώσει τη σχέση κηδεμονίας, είτε με δικαστική απόφαση επιμέλειας είτε με ιδιωτικό συμφωνητικό ρύθμισης επιμέλειας, με ανάρτηση σχετικού αποδεικτικού σε ψηφιακή μορφή,
β) τη διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του, την οποία τεκμηριώνει αναρτώντας σε ψηφιακή μορφή εγγράφου σχετικό αποδεικτικό, όπως λογαριασμό ΔΕΚΟ, μισθωτήριο συμβόλαιο, ή άλλο δημόσιο πρόσφατο έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ρητά η διεύθυνση κατοικίας,
γ) τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α  θα  χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση  Φοίτησης  από  τον/την Διευθυντή/τρια  της  συστεγαζόμενης  σχολικής  μονάδας. 
δ) εάν επιθυμεί τη φοίτηση του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής, Αίτηση στο Ολοήμερο ή αναβαθμισμένο πρόγραμμα ολοημέρου.
ε) τα στοιχεία των συνοδών των νηπίων/προνηπίων κατά την προσέλευση και αποχώρηση τους από τη σχολική μονάδα και
στ) επιλέγει τη δήλωση: «Υποβάλλοντας αυτή την αίτηση, αναλαμβάνω την ευθύνη για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου/προνηπίου».
ζ) την υπεύθυνη Δήλωση του έτερου γονέα/κηδεμόνα με την οποία συναινεί στο αίτημα εγγραφής.
Μετά την οριστική υποβολή της αίτησης και αφού ενημερωθούν οι γονείς από την ηλεκτρονική υπηρεσία «Πρώτη Εγγραφή» της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr) για την εγγραφή του τέκνου τους, πρέπει κατόπιν επικοινωνίας και συνεννόησης με το Νηπιαγωγείο να προσκομίσουν:
ατομικό δελτίο υγείας μαθητή, (Α.Δ.Υ.Μ), το οποίο μπορείτε να το βρείτε παρακάτω, συμπληρωμένο από τον γιατρό του παιδιού.
βιβλιάριο εμβολίων, του μαθητή/τριας, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.
βεβαίωση από ΚΕΔΑΣΥ, ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, σε περιπτώσεις μαθητών/τριών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.(Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο Νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για την υποστήριξη μαθητών με ΕΕΑ)
τα στοιχεία άλλου/ων τέκνου/ων, που φοιτά/ούν στην ίδια ή σε συστεγαζόμενη σχολική μονάδα, εφόσον υπάρχει/χουν και για το/τα οποίο/α θα χρειαστεί να προσκομίσει Βεβαίωση Φοίτησης από τον/την Διευθυντή/τρια της συστεγαζόμενης σχολικής μονάδας.
δήλωση επιθυμίας της φοίτησης του νηπίου/προνηπίου στο Προαιρετικό Ολοήμερο πρόγραμμα ή/και στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (13:00 – 16:00) ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ (7:45-8:30)
Η εγγραφή των   μαθητών/τριών στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα γίνεται χωρίς  προϋποθέσεις.
Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής (7:45-8:30):
Στο Τμήμα Πρόωρης Υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.
Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του Τμήματος Πρόωρης Υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια.
Ο χρόνος προσέλευσης στο συγκεκριμένο τμήμα είναι 7:45-8:00.
 Η αποχώρηση των μαθητών/τριών του Προαιρετικού Ολοήμερου Προγράμματος πραγματοποιείται στις 16:00 σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου. (Πρόωρη αποχώρηση νηπίων/προνηπίων από το Ολοήμερο Πρόγραμμα δεν προβλέπεται).
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
 Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες εγγράφονται στο Νηπιαγωγείο σύμφωνα με την παραπάνω διαδικασία εγγραφών. Οι αλλοδαποί μαθητές/τριες που δε δύνανται να προσκομίσουν το Πιστοποιητικό Γέννησης, μπορούν να εγγραφούν με Ληξιαρχική Πράξη Γέννησης.  Όλα τα δικαιολογητικά εγγραφής των αλλοδαπών μαθητών/τριών πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα είτε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, είτε από πιστοποιημένο δικηγόρο για το σκοπό αυτό.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Επίσης  οι γονείς των παιδιών μας που θα πάνε στο δημοτικό,  θα παραλάβουν τη βεβαίωση φοίτησης από τις νηπιαγωγούς των τάξεων. Τη βεβαίωση αυτή θα τη χρησιμοποιήσουν για την εγγραφή τους στο Δημοτικό Σχολείο.
Για απορίες και προβλήματα που έχουν να κάνουν με την χρήση του συστήματος και το θεσμικό πλαίσιο των εγγραφών, μη διστάσετε να επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο: 23210 63094 και στο email: mail@14nip-serron.ser.sch.gr.
Πριν την προσέλευση σας στη σχολική μονάδα θα πρέπει να έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία ώστε να προγραμματιστεί το ραντεβού σας. Μπορείτε να επισκέπτεστε το σχολείο τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 11.45 έως και 12.45. 

almond tree

Οι αμυγδαλιές μας!

Αγαπημένο μας δεντράκι η αμυγδαλιά. Ανθίζει κάθε χρόνο πιο νωρίς από τα άλλα φυτά και μας μηνύει ότι η άνοιξη είναι πια πολύ κοντά.

Αναρωτηθήκαμε γιατί άραγε να το κάνει αυτό. Ψάξαμε, ρωτήσαμε και τελικά βρήκαμε απάντηση. Βέβαια, ετοιμάσαμε  ζωγραφιές και κατασκευές με τις δικές μας αμυγδαλιές για να στολίσουμε την τάξη μας!

αμυγδαλιές κατασκευή

423599693 940610667427043 1991961636948176467 n

etwin01

Διάκριση του έργου μας Π@Π@ΚΙ SOS #SkillsLabs!

Με μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι τo eTwinning έργο μας Π@Π@ΚΙ SOS #SkillsLabs , που πραγματοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 2021-2022 και βραβεύτηκε και με το Education Leaders Awards 2023, συμπεριλήφθηκε στον Οδηγό Καλών Πρακτικών eTwinning και μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης.

Το eTwinning έργο Π@Π@ΚΙ SOS με ιδρύτριες τις νηπιαγωγούς Μαρίνα Ζαχαριά και Αριάδνη Ευαγγελοπούλου, ήταν ένα έργο βασισμένο στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων παρέχοντας συνδετικούς κρίκους από το ένα εργαστήριο στο άλλο, ώστε να υπάρχει συνέχεια και νόημα για τα παιδιά. Έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να καλλιεργήσουν ήπιες και ψηφιακές δεξιότητες, αναπτύσσοντας ενσυναίσθηση, αποκτώντας αξίες ζωής (Life skills) και ευαισθησίες σε περιβαλλοντικά ζητήματα.

Οι δραστηριότητες STEΑM έδωσαν το έναυσμα στα παιδιά να εξασκηθούν στην επιστημονική και υπολογιστική σκέψη, κάνοντας πειράματα, να αναπτύξουν δημιουργική κριτική σκέψη και μια πρωτότυπη νόηση,γνωρίζοντας ταυτόχρονα, μέσω ευχάριστων δραστηριοτήτων, τη ρομποτική. Παράλληλα, καθοριστική ήταν η συμβολή τους στην καλλιέργεια της ομαδικότητας, της επικοινωνίας και της συνεργασίας των μαθητών εντός κι εκτός σχολικής τάξης.

αση

Αναλυτικά το έργο μπορείτε να το δείτε στο σύνδεσμο.

Ευχαριστούμε θερμά για την επιλογή του έργου μας!

Καλλιτέχνες το χειμώνα!

Όταν μια εποχή εμπνέει…..κολάζ με διάφορα υλικά και ζωγραφική με πινέλα με θέμα το χειμώνα!

κόκκινο πουλί 420022744 1060427065220674 8478648116550192498 n

istockphoto 1253333361 612x612 1

Ψυχολόγος στο Νηπιαγωγείο μας

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι  στο πλαίσιο της πράξης “Ενίσχυση και ενδυνάμωση της κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης και ανθεκτικότητας των μαθητών μέσω του θεσμού ψυχολόγου και του κοινωνικού λειτουργού”, στο σχολείο μας θα υπάρχει ψυχολόγος. Η κ. Μαρία Λαμδά θα βρίσκεται κοντά μας κάθε Πέμπτη από τις 8:15 έως τις 13:00.