To blog της Ζαχαρούλας Πετράκη

Πληροφορική – Ρομποτική – Αλιβέρι

Του κόσμου τα παιδιά…….

Νοέ 201827

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας

Εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο εργάζονται με τρόπους που συχνά παρεμποδίζουν την εκπαίδευσή τους. Τα αποστερούν από τη χαρά της παιδικής ηλικίας. Συνθλίβουν το δικαίωμά τους στην ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη.

  1. Ο Ισμαήλ αναζητά διαμάντια. Δουλεύει εξοντωτικά ωράρια διατρέχοντας πάντα τον κίνδυνο να τραυματιστεί σε εργατικό ατύχημα από αυτά που συμβαίνουν συχνά στη δουλειά του.
  2. Η Χέμα ζει στην Ινδία. Εργάζεται σε μια επιχείρηση κεροποιίας για να μπορέσει να ζήσει την οικογένειά της. Πολλές φορές μεταφέρει τούβλα στο κεφάλι της.
  3. Ο Μοχαμεντίν έφτασε από το Χαλέπι  στην Τουρκία πριν από μερικά χρόνια. Δουλεύει σε μια βιοτεχνία. Ράβει ετικέτες σε επώνυμα ρούχα και τα τοποθετεί προσεκτικά σε πλαστικές σακούλες για να πωληθούν στην Ευρώπη.

Ο Ισμαήλ, η Χέμα και ο Μοχαμεντίν δεν θα έπρεπε να δουλεύουν. Ο Ισμαήλ είναι 14 ετών, η Χέμα 8 και ο Μοχαμεντίν 10 χρόνων. Κανονικά θα έπρεπε να μαθαίνουν γράμματα σε μια σχολική τάξη και τα απογεύματα να παίζουν με τους φίλους τους. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, η ανεμελιά δεν είναι συνώνυμο της παιδικότητας.

Οι καταγγελίες χωρίς καμιά περαιτέρω κοινωνική στήριξη και οι αστυνομικές διώξεις κυρίως οδηγούν σε ένα ή σε περισσότερα από τα παρακάτω αποτελέσματα…

  • σε συλλήψεις και ποινική καταδίκη των συνοδών, αλλά ακόμα και των ίδιων των παιδιών για επαιτεία
  • στην εκ νέου επιστροφή των παιδιών στο δρόμο ή στην παραπέρα διακίνησή τους σε άλλες  περιοχές ή χώρες
  • στην παραμονή των παιδιών για μεγάλο χρονικό διάστημα σε κάποιο νοσοκομείο έως ότου, και εάν, βρεθεί κατάλληλη δομή για την φιλοξενία και προστασία τους
  • στην βίαιη αποκοπή των παιδιών από τα αδέρφια τους και αγαπημένα τους πρόσωπα

Για την ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στο άδικο, όταν κρατάμε στα χέρια μας όλα τα δίκια του κόσμου.

Για τα νιάτα που γρασάρουν την μηχανή που τα τρώει σε κάθε γειτονιά του πλανήτη, όταν εκείνα τρώνε τα ψίχουλα απ’ το καρβέλι που τα ίδια έχουν ζυμώσει.

Γι’ αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους, για να βρει τη ζωή ο μελλοντικός άνθρωπος.

Για όλα αυτά και άλλα τόσα, ήρωες του λαού και της εργατικής τάξης.

Η Ιστορία θα σας δικαιώσει!

Φιντέλ Κάστρο

13 Αυγούστου 1926 – 25 Νοεμβρίου 2016

Συμπαράσταση στα παιδιά…..

Φόρος τιμής στα παιδιά του κόσμου που βασανίζονται και λαδώνουν με το αίμα τους τα γρανάζια στις μηχανές των εκμεταλλευτών τους, το τραγούδι των Κοινών Θνητών “Του κόσμου οι λαοί…“, ύμνος κατά της παιδικής εκμετάλλευσης…..

Αφήστε μια απάντηση



Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων