Νοέ 18
22

Αγώνες ανώμαλου δρόμου 2018

της Κυριακής Γκουργκούλη και του Δημήτρη Φούκα (Γ΄4)

     Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο σχολείο μας διεξήχθη το ενδοσχολικό πρωτάθλημα ανώμαλου δρόμου. Ο αγώνας έλαβε χώρα την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στην αυλή του σχολείου μας, δίνοντας τη δυνατότητα σε όσους συμμετείχαν όχι μόνο να αθληθούν αλλά και να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα του σχολείου!  Φυσικά, το πρωτάθλημα χωριζόταν σε δύο κατηγορίες, αυτή των κοριτσιών και αυτή των αγοριών, τα οποία καλούνταν να τρέξουν δύο και τέσσερις  φορές αντίστοιχα την καθορισμένη διαδρομή γύρω από το σχολείο, η οποία μόνο… ομαλή δεν ήταν!

     Ο πρώτος αγώνας ήταν αυτός των κοριτσιών. Οι αθλήτριες που είχαν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν το τμήμα τους, μαζεύτηκαν στην κεντρική αυλή του σχολείου έτοιμες να τα δώσουν όλα στην κυριολεξία. Αφού έγιναν οι απαραίτητες υποδείξεις από τη γυμνάστρια κ. Κεχαγιά, τα κορίτσια συνέχισαν με ένα ελαφρύ ζέσταμα, ώστε να μην υπάρξουν τραυματισμοί, και επιτέλους στήθηκαν στη γραμμή εκκίνησης! Η αγωνία κορυφώθηκε και με το σύνθημα της κ. Κεχαγιά τα κορίτσια ξεκίνησαν τον αγώνα. Φυσικά, η καθεμία ακολούθησε μια διαφορετική… στρατηγική! Άλλες έδωσαν από την αρχή το 100% των δυνάμεων τους, ενώ άλλες ακολούθησαν μια πιο “συγκρατημένη” μέθοδο.

     Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν και η πιο συναρπαστική. Όλες οι κοπέλες κατέβαλαν τεράστια προσπάθεια και στα τελευταία μέτρα παρακολουθήσαμε “μάχες” για μία θέση στην κατάταξη! Τελικά όμως, έξι ήταν αυτές που κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις, κάποιες απ’ αυτές φαβορί από την αρχή του αγώνα, ενώ κάποιες άλλες η έκπληξη που κανείς δεν περίμενε! Στην πρώτη θέση ήρθε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά(!) η Φιλιώ Βασιλείου (Β1) με πολλά μέτρα διαφορά από τις υπόλοιπες, ενώ στη δεύτερη θέση είχαμε το μοναδικό τριτάκι που τα κατάφερε, τη Μαρία Ντούρου (Γ2)! Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Μελίνα Καρακώστα (Β1) και με λίγα μέτρα διαφορά, στην τέταρτη, η Μικαέλα Νίκου (Β2). Τέλος, τα νούμερα πέντε και έξι καταλήφθηκαν από τα πρωτάκια μας την Άννα Μπότσιου (Α2) και τη  Σάρρα Κοέν (Α1) αντίστοιχα!

     Θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις νικήτριες, αλλά και στις υπόλοιπες κοπέλες που έδειξαν τον καλύτερο τους εαυτό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα!

Κυρ. Γκουργκούλη

 

     Καλημέρα σας, κυρίες και κύριοι! Περνάμε στον αγώνα των αγοριών… Οι συμμετέχοντες, που είναι γύρω στα 30 παιδιά, παίρνουν τις πρώτες οδηγίες από τους υπεύθυνους, κάνοντας το ζέσταμά τους. Να θυμίσουμε ότι ο αγώνας των αγοριών περιλαμβάνει 4 γύρους. Τώρα η γυμνάστριά μας, η κ. Κεχαγιά, είναι έτοιμη να δώσει το σήμα της εκκίνησης. Οι αθλητές μας προετοιμάζονται… και ξεκινάμε!!! Καλή επιτυχία σε όλους!

 

     Στον 1ο γύρο προηγείται ο Παντελής Κωστής με τον Γιώργο Κουτσάφτη να τον ακολουθεί βήμα βήμα, λίγο πιο πίσω οι Φίλιππος Παπαβασιλείου και Γιώργος Σαούγκος. Στον 2ο γύρο υπάρχουν ανατροπές, αφού ο Κουτσάφτης παίρνει φωτιά και προσπερνάει τον Κωστή καταλαμβάνοντας την 1η θέση. Πιο πίσω ο Παπαβασιλείου συνεχίζει 3ος, ενώ ο Τάσος Παπαδιάς έρχεται από το πουθενά και πλασάρεται 4ος ξεπερνώντας τον Σαούγκο. Ας πάμε στον 3ο γύρο τώρα. Φαίνεται πως ο Κουτσάφτης διατηρεί ένα μικρό προβάδισμα έναντι του Κωστή, που κουράζεται και μένει πίσω… Πιο κάτω ο Παπαδιάς ξεπερνάει και τον Παπαβασιλείου και ανεβαίνει στην 3η θέση, ενώ και ο Βασίλης Πουλιάνος είναι πλέον 4ος μπροστά και από τον Σαούγκο.

     Τελευταίος γύρος τώρα, τα πάντα θα κριθούν εδώ. Ο Κουτσάφτης τρέχει με διαμονιώδη ταχύτητα και τερματίζει 1ος (να ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ!), αφήνοντας 2ο τον Κωστή· 3ος είναι ο Παπαδιάς, 4ος ο Πουλιάνος, 5ος ο Παπαβασιλείου και 6ος ο Σαούγκος. Βρισκόμαστε στο μέρος όπου τερμάτισαν οι αθλητές, που μοιάζουν νευριασμένοι, αλλά, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, τελικά είναι ευχαριστημένοι, αφού διεξήχθη ένας δίκαιος αγώνας. Οι έξι νικητές βγάζουν τις καθιερωμένες φωτογραφίες και τώρα όλοι πάνε προς την τάξη τους για να συνεχιστεί η σχολική ρουτίνα…

Δημ. Φούκας



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *