Φεβ 17
13

Παρουσίαση και αξιολόγηση του Minecraft

Κάτω από (Άρθρα) από στις 13-02-2017

του Γιάννη Σιάκαρη

1

 

   Παρόλο που είναι παλιό, το Minecraft δεν είναι καθόλου ξεπερασμένο. Αντιθέτως ολοένα και πιο πολλά παιδιά το παίζουν. Και ειλικρινά όποιος το δοκιμάσει δεν θα το αφήσει ποτέ από τα χέρια του. Το παιχνίδι διαθέτει PEGI 7. Βγαίνει σε πολλές εκδόσεις, όπως η έκδοση για τις συσκευές android, pc, κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών και φορητές συσκευές με την αντίστοιχη κασέτα. Μπορείς να το παίξεις και με τους φίλους σου, αφού υπάρχει και το «ομαδικό» εκτός από το κλασικό «ατομικό παιχνίδι».

    Όλα γίνονται σε «κόσμους» ή σε «server», στους οποίους παίζουν πολλά άτομα από όλα τα σημεία του κόσ2μου. Τα είδη των κόσμων είναι τέσσερα: ο απεριόριστος (infinity), ο παλιός ή μικρός (old), ο επίπεδος (flat) και διάφοροι χάρτες (maps), τους οποίους πρέπει να τους κατεβάσεις. Ο κυριότερος χάρτης είναι το skyblock.

    Μπορείς να παίξεις είτε σε λειτουργία «επιβίωσης» (survival) είτε σε λειτουργία «δημιουργίας» (creative). Στο survival, όπως το φωνάζουν οι φίλοι το παιχνιδιού, πρέπει να μαζέψεις εσύ τα αναγκαία για να ζήσεις και να σκοτώσεις τέρατα, σε αντίθεση με της «δημιουργίας», όπου τα έχεις όλα έτοιμα και δεν χρειάζεται καν να ακουμπήσεις τέρας. Βέβαια στο δεύτερο μπορείς να κτίσεις ό,τι θες, ενώ στο πρώτο ανάλογα με τα μέσα 4που διαθέτεις. Κατά τη γνώμη μου και οι δύο αυτές λειτουργίες είναι καλές: στο creative αναπτύσσεις την αισθητική σου ενώ στο survival προσαρμόζεις τα πάντα στις ανάγκες σου και στην ευκολία πρόσβασης σε ορισμένους τομείς, όπως το σπίτι και το ορυχείο σου (σπήλαιο). Επίσης μπορείς να έχεις και άλλες δυο λειτουργίες: της «περιπέτειας» (adventure mode), όπου δεν μπορείς να σπάσεις τίποτα, και το «σκληροπυρηνικό» (hardcore mode), στο οποίο, αν πεθάνεις, δεν μπορείς να ξαναγεννηθείς και ο κόσμος διαγράφεται!

    Υπάρχει και μια παράλληλη διάσταση στο Minecraft, το nether ή «κόλαση», όπως το λένε στην Ελλάδα, και μια άλλη, το end ή «τέλος». Στο survival το «τέλος» είναι ο απώτερος στόχος. Εκεί σκοτώνεις έναν δράκο (ender dragon), ενώ αν θες δημιουργείς μόνος σου το αντίστοιχο τέρας της «κόλασης», το wither ή wither boss, το οποίο έχει τρία κεφάλια. Ο δράκος σου δίνει ένα αυγό ενώ το άλλο τέρας έναν κρύσταλλο για να χτίσεις έναν φάρο (beacon). Υπάρχουν χωριά με χωρικούς που μπορείς να συναλλάσσεσαι μαζί τους, αλλά και πολλά μεγάλα σπήλαια για να κάνεις εξόρυξη, ενώ στο nether υπάρχει ένα φρούριο (nether fortress).

35

 

   Τελικά το minecraft είναι πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, θα έλεγε κανείς, αλλά πού χρόνος για να το μάθεις; Αρκεί να ξέρεις από τεχνολογία και να έχεις φίλους, συμμαθητές ή συγγενείς που να ξέρουν.

 



3 σχόλια στο “Παρουσίαση και αξιολόγηση του Minecraft”

  1.   Γιάννης είπε:

    ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια !!!

    Απάντηση

  2.   Ανώνυμος είπε:

    πολύ καλό άρθρο

    Απάντηση

  3.   anomimo είπε:

    ωραίο άρθρο…

    Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *