Φεβ 17
07

Απίθανα ρεκόρ

Κάτω από (Άρθρα) από στις 07-02-2017 και με ετικέτα ,

του Θοδωρή Τόλη

Εκατό πόντοι

σε έναν αγώνα μπάσκετ

   Το μπάσκετ είναι ένα άθλημα όπου συμβαίνουν διαρκώς απίστευτα πράγματα όπως καρφώματα από τη γραμμή των βολών, μακρινά εύστοχα σουτ και τρελές ντρίπλες με την μπάλα. Θα μπορούσε όμως κάποιος να σκοράρει 100 πόντους σε ένα παιχνίδι;

    Το ρεκόρ για τους περισσότερους πόντους σε ένα παιχνίδι το κατέχει ο δεκατριάχρονος Σουηδός Mats Wermelin, ο οποίος πέτυχε 272 σε ένα τουρνουά στην Στοκχόλμη. Όμως ήταν ένα ταλαντούχο παιδί που ενδεχομένως οι αντίπαλοί του ήταν ανίδεοι από μπάσκετ.

   Τι γίνεται όμως όταν περνάμε στο NBA στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου εκεί που όλοι οι αθλητές δίνουν το 100% σε κάθε παιχνίδι; Ο μόνος που έχει καταφέρει να φτάσει τους 100 πόντους σε ένα παιχνίδι είναι ο Wilt Chamberlain.

Ο Chamberlain μετά το παιχνίδι των 100 πόντων

Ο Chamberlain μετά το παιχνίδι των 100 πόντων

   Ο «Γολιάθ», όπως ήταν αλλιώς γνωστός, στις 2 Μαρτίου του 1962 σημείωσε 100 πόντους και οδήγησε τους Philadelphia Warriors (σημερινοί Golden State Warriors) σε νίκη επί των New York Knicks. O Chamberlain είναι ο μόνος παίκτης που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στην ιστορία του NBA και γι’ αυτό θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παίκτες παγκοσμίως. Δυστυχώς ο αγώνας δεν μεταδόθηκε ούτε τηλεοπτικά αλλά ούτε από το ραδιόφωνο. Καταλαβαίνει κανείς πως θα ήταν πολύτιμο αθλητικό υλικό.

    Αν αναρωτιέστε ποιος είναι δεύτερος στη σχετική λίστα δεν είναι άλλος από τον Kobe Bryant. Ο Black Mamba, όπως είναι το παρατσούκλι του, πέτυχε 81 πόντους στο παιχνίδι των Los Angeles Lakers κόντρα στους Toronto Raptors. Ενώ στις θέσεις 3 και 5 συναντάμε και πάλι τον Chamberlain ο οποίος πέτυχε 32 φορές στην καριέρα του πάνω από 60 πόντους.

    Καταλαβαίνει κανείς πως το να πετύχει ένας παίκτης 100 πόντους σε ένα παιχνίδι δεν είναι τελικά τόσο δύσκολο όσο φαντάζει.

Πηγή: Όλα τα καλά χωράνε

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *