Φεβ 17
01

Η αξία του ελεύθερου χρόνου για τα παιδιά

Κάτω από (Άρθρα) από στις 01-02-2017 και με ετικέτα

της Κατερίνας Αλεξίου

Ελεύθερος χρόνος: δουλειά ή καθισιό;

  Τα περισσότερα παιδιά του γυμνασίου προτιμούν να έχουν άδειο τον ελεύθερό τους χρόνο, ενώ άλλα προτιμούν να τον έχουν γεμάτο. Ποια από τις δύο ομάδες έχει δίκαιο;

eleutheros_xronos2   Τώρα που έχει μπει «για τα καλά» η τεχνολογία στη ζωή μας, τα παιδιά από μικρή ηλικία ή κάθονται όλη την ημέρα μπροστά στα κινητά που έχουν αποκτήσει ή οι γονείς τα βάζουν να κάνουν δραστηριότητες που ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν γιατί είναι τόσο πολλές. Για αυτούς τους λόγους άλλα παιδιά έχουν γεμάτο ελεύθερο χρόνο, ενώ σε άλλα ο ελεύθερος χρόνος τους είναι τελείως κενός. Έτσι, λοιπόν, η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι η εξής: Καμία από τις δύο απόψεις δεν είναι σωστή! Το παιδί δεν μπορεί να μην έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο, γιατί τότε δεν ξεκουράζεται καθόλου αλλά ούτε πρέπει το απόγευμά του να είναι τελείως κενό, διότι «παραξεκουράζεται» και χαλαρώνει.

   Ένα σωστό πρόγραμμα για τις απογευματινές δραστηριότητες κατά τη γνώμη μου είναι κάπως έτσι: Μετά το σχολείο  ο μαθητής θα πάει σπίτι του και θα διαβάσει περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Μετά, 1 περίπου ώρα ξεκούραση και ύστερα η δραστηριότητα που έχει επιλέξει, κατά προτίμηση κάποια ξένη γλώσσα. Μετά την ξένη γλώσσα του μπορεί να πάει σπίτι του και να ξεκουραστεί άλλη μια ώρα. Αργότερα θα ξεκινήσει την άλλη δραστηριότητά του και μόλις τελειώσει θα είναι ελεύθερο την υπόλοιπη μέρα που του απομένει. 

eleutheros_xronos1   Εν κατακλείδι, κάθε παιδί έχει δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο αλλά με ένα μέτρο. Δεν είναι καλό να έχουμε ούτε τελείως κενό χρόνο αλλά ούτε και τελείως γεμάτο. Απλώς πρέπει να τον διαχειριζόμαστε σωστά. Μεγάλη προσοχή!



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *