Δεκ 16
19

Αγώνας ανώμαλου δρόμου 2016

   Τη Δευτέρα 5/12/2016 στο σχολείο μας διεξάχθηκε το Ενδοσχολικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου. Οι νικητές θα συμμετάσχουν στο Διασχολικό Πρωτάθλημα Ανώμαλου Δρόμου Ιωαννίνων.

   Το Πρωτάθλημα (προκριματικούς και τελικό αγώνα) οργάνωσαν οι γυμνάστριες του σχολείου, κυρία Βασιλική Κεχαγιά και κυρία Λευκοθέα Ροντογιάννη, ενώ συμμετείχε ως κριτής του αγώνα ο κ. Αλέξανδρος Κανδρέλης. Η δημοσιογραφική κάλυψη του αγώνα έγινε από τη δημοσιογραφική μας ομάδα με την καθοδήγηση της κ. Μ. Πετρίδου.

Αγώνας αγοριών

   Την 4η ώρα αγωνίστηκαν τα αγόρια. Ακολουθεί το σχετικό ρεπορτάζ:

«Βρισκόμαστε στην αυλή του σχολείου μας, όπου οι τριάντα επτά συμμαθητές μας που συμμετέχουν στον αγώνα έχουν αρχίσει ήδη το καθιερωμένο ζέσταμα που επιβάλλει ο κανονισμός. Κι ενώ οι αθλητές παίρνουν τις πρώτες οδηγίες από τους υπεύθυνους του αγώνα, οι «συνάδελφοί» μας φωτογράφοι έχουν κατακλύσει όλες τις γωνιές του σχολείου, με τις φωτογραφικές τους μηχανές στο χέρι, έτοιμοι για κάθε πλάνο.

Ο αγώνας περιλαμβάνει τέσσερις γύρους και οι πρώτοι έξι που θα τερματίσουν θα είναι οι νικητές. Οι αθλητές έχουν πάρει τις θέσεις τους και έφυγαν! Καλή επιτυχία στα παιδιά!

Στον πρώτο γύρο προηγείται ο Γιώργος Ντούτσης (Γ΄2) με ελάχιστα μέτρα διαφορά από τον Δημήτρη Πάσχο (Β΄4) και τον Κωνσταντίνο Γκρέστα (Β΄1), ενώ στον δεύτερο γύρο ο Πάσχος πήρε το προβάδισμα, με τον Γκρέστα και τον Ντούτση να τον ακολουθούν. Στον τρίτο γύρο συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι ο Πάσχος με τον Γκρέστα, τον Έκτορα Καρατζόγλου (Γ΄2) και τον πρόεδρο του σχολείου μας, τον Πέτρο Βακαλόπουλο (Γ΄1), να είναι λίγα μέτρα πίσω.

Ανηφορίζουμε προς τον χώρο του τερματισμού, για να δούμε τι θα γίνει στον τελευταίο γύρο. Απίθανο! Ο Γκρέστας τελικά κάνει τη μεγάλη ανατροπή και τερματίζει 1ος με 5΄16΄΄, 2ος ο Πάσχος με 5΄17΄΄, 3ος ο Καρατζόγλου, 4ος ο Βακαλόπουλος, 5ος ο Ντούτσης και 6ος ο Νίκος Μήτταρης (Β΄3).

Ο αγώνας έχει λήξει κι εμείς βρισκόμαστε πίσω στο «στρατόπεδο» των αθλητών, που δηλώνουν ότι παρ’ όλη την κούραση που τους διακατέχει είναι περήφανοι ο καθένας για τον εαυτό του: «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, γιατί έγινε ένας εξαιρετικός αγώνας με πολλές ανατροπές από την αρχή ως το τέλος». Βγαίνουν οι τελευταίες φωτογραφίες με τους νικητές και σιγά σιγά όλοι κατευθύνονται προς τις τάξεις τους.»

Ρεπορτάζ: Γιάννης Σιουράς, Θοδωρής Τόλης, Δημήτρης Φούκας / Α΄4

   Στη συνέχεια, την 5η ώρα, ακολούθησε ο αγώνας των κοριτσιών. Πήραν μέρος τριάντα οκτώ αθλήτριες.

Αγώνας κοριτσιών

«Στην αρχή οι γυμναστές έδειξαν στα κορίτσια τη διαδρομή που θα έκαναν δύο φορές. Ακολούθησε το ζέσταμα και οι διατάσεις. Μερικές μαθήτριες πριν από τον αγώνα μοιράστηκαν μαζί μας το άγχος τους.

Μετά την προθέρμανση ακούστηκε η φωνή της κυρίας Κεχαγιά: «Λάβετε θέσεις, έτοιμοι», ΣΦΥΡΙΓΜΑ και όλα τα κορίτσια ξεκίνησαν να τρέχουν δυναμικά.

Στον πρώτο γύρο προηγούνταν η Μυρσίνη Καρακώστα (Γ΄2) αλλά στη συνέχεια έγιναν πολλές προσπεράσεις και μόλις στην τελευταία στροφή ξεχώρισε η πρώτη νικήτρια, Καίτη Παγούνη (Γ΄2).

Η κατάταξη των έξι πρώτων κοριτσιών ήταν η εξής:

Θέση Μαθήτρια Τμήμα
1η Αικατερίνη Παγούνη Γ΄2
2η Μυρσίνη Καρακώστα Γ΄2
3η Βίκυ Καραβίδα Γ΄2
4η Παρασκευή Τζώρτζη Γ΄4
5η Κωνσταντίνα Μυλωνά Γ΄3
6η Έλλη Παγούνη Γ΄2

Αναζητήσαμε τα κορίτσια της πρώτης εξάδας για δηλώσεις. Μας επιβεβαίωσαν πως ο αγώνας ήταν δύσκολος και με πολλές προσπεράσεις αλλά προσπάθησαν και η προσπάθεια μετράει. Κι άλλες μαθήτριες που επίσης τερμάτισαν τον αγώνα δήλωσαν πως μετράει πιο πολύ η συμμετοχή παρά η νίκη.

Συγχαρητήρια, λοιπόν, σε όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον ενδοσχολικό αγώνα!»

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Αλεξίου, Ναταλία Παπαφιλίππου, Ναταλία Τσιμπίκη / Α΄4

Στιγμιότυπα

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μαρτζούκος, Ευθύμης Παπανικολάου, Γιάννης Σιάκαρης, Κωνσταντίνος Τσιούρης (Α΄4), Βίκυ Καραβίδα (Γ΄2), Λίνα Ζυγούνα, Φαίδρα Μάστορα (Γ΄3)

 



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *