22 Μαρτίου: Παγκόσμια ημέρα νερού

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας στις 22 Δεκεμβρίου του 1992.
Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού καθιερώθηκε για πρώτη φορά στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη, στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας στις 22 Δεκεμβρίου του 1992.

Το νερό, ένα αγαθό που για εμάς θεωρείται αυτονόητο, για εκατομμύρια συνανθρώπους μας, σε πολλά σημεία του πλανήτη, είναι ακόμα δυσεύρετο ή και “απρόσιτο”.

Το 18% του παγκόσμιου πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, ενώ το 40% στερείται εγκαταστάσεων βασικής υγιεινής.

Στην Ελλάδα, το 22% του νερού χάνεται στη θάλασσα και σε αρκετές περιοχές όπως για παράδειγμα στον Ασωπό, η ρύπανση παραμένει.

Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε την αναγκαιότητα του νερού στη ζωή μας και να το σεβαστούμε. Η εξοικονόμηση του νερού μπορεί να γίνει εύκολα με πολλούς τρόπους, αρκεί να το κάνουμε τρόπο ζωής και συνήθεια της καθημερινότητας.

Ας σταματήσουμε, λοιπόν, την υπερκατανάλωση στο σπίτι και όπου αλλού είναι δυνατό.