ΠΓΔΜ και uNews

pathfinder.jpgΜια δυσάρεστη έκπληξη με περίμενε σήμερα μετά την εγγραφή στο pathfinder. Συγκεκριμένα για την συμπλήρωση της τοποθεσίας, η οποία εμφανίζεται να είναι υποχρεωτικό πεδίο για την ολοκλήρωση της εγγραφής, υπάρχει ένας χάρτης (google)στον οποίο κανείς βρίσκει την περιοχή του. Πληκτρολόγησα αρχικά την ιδιαίτερη πατρίδα μου η οποία και εμφανίστηκε στο χάρτη και ολοκληρώθηκε η εγγραφή. Η πρώτη υπηρεσία που εξερεύνησα ήταν το uNews στο οποίο και εμφανίζεται το profil του κάθε εγγεγραμμένου χρήστη.  Στο προφίλ μου που δημιουργήθηκε με την εγγραφή είδα ότι κάτω από τα στοιχεία όνομα και ηλικία υπάρχει η τοποθεσία η οποία μου άλλαξε χώρα: ΠΓΔΜ λέει. Μπα κάτι έκανα λάθος σκέφτηκα και πάτησα το πλήκτρο αλλαγή . Πάτησα σε Θεσσαλονίκη αποθήκευσα και επέστρεψα στο προφίλ. Δυστυχώς τα ίδια.  Επισκέφτηκα προφιλ χρηστών  από Μακεδονία για να επιβεβαιώσω ότι δεν είναι δικό μου σφάλμα. Όπως φαίνεται στην εικόνα 1 και ο χρήστης από την Εδεσσα είναι κάτοικος ΠΓΜΔ.

Λέτε να τα είδα στον ύπνο μου? όχι σίγουρα γιατί κατέγραψα το συμβάν σε video.

Ένα σχόλιο σχετικά με το “ΠΓΔΜ και uNews”
  1. Ενημέρωσα χθες τους υπεύθυνους του pathfinder και πήρα την εξής απάντηση

    Αγαπητό μέλος του Pathfinder,

    “…………..
    Τους χάρτες αυτούς μας παραχώρησε η Google και οι σχετικές πληροφορίες που φέρουν (ονόματα χωρών, συντεταγμένες κτλ), παρέχονται από την Google «όπως ακριβώς είναι» (“as is”). Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε στο περιεχόμενο των χαρτών και να διαφοροποίησουμε οποιοδήποτε από τα στοιχεία που φέρουν.

    Σαφώς, είμαστε απόλυτα αντίθετοι με την αναγραφή και αναφορά των Σκοπίων ως Μακεδονία και όπως αναγράφεται και στη σχετική σημείωση κάτω από τον εν λόγω χάρτη «Το Pathfinder.gr σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι αποδέχεται ή ενστερνίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις αναγραφόμενες στους χάρτες πληροφορίες.»

    Σε κάθε περίπτωση, είμαστε σε επικοινωνία με τους συνεργάτες από τη Google και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ονομασία του κρατιδίου, τουλάχιστον όπως αυτό εμφανίζεται στις σελίδες του pathfinder.

    Ευχαριστούμε θερμά για την επισήμανση.

    Στη διάθεσή σας.

    Με εκτίμηση,

    Pathfinder Support Team

    Έχω δημιουργήσει δικούς μου χάρτες στο google δεν διαπίστωσα ποτέ κάτι παρόμοιο – Λυπάμαι που το λέω αλλά αν είναι η google να μας αλλάζει ε και χώρα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο δεν θα χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίες της . Στην προκειμένη περίπτωση αρνούμαι να δεχθώ κάτι τέτοιο και διαγράφω αυτό το λογαριασμό στο pathfinder

Αφήστε μια απάντηση