Αρχική » Μαθηματικά » Λογοτεχνία και Μαθηματικά

Αρχείο κατηγορίας Λογοτεχνία και Μαθηματικά

Νοέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Οκτ    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Πρόσφατα σχόλια

  Σαν σήμερα

  1. 30/11/1874: Επεισόδια σημειώνονται στην Ελληνική Βουλή, καθώς ο προϋπολογισμός ψηφίζεται από την κυβέρνηση Βούλγαρη χωρίς τη νόμιμη απαρτία (Στηλιτικά).

  Η ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΠΤΟΥ Χ

  Δεν έχει πάνω από μισή ώρα που διάβασα την τελευταία σελίδα του βιβλίου του Keigo Higashino, (东野圭吾), «Η αφοσίωση του ύποπτου Χ»! Από χθες που το έπιασα στα χέρια μου, όποια δουλειά με ανάγκασε να διακόψω το διάβασμα, μου φάνηκε … αγγαρεία! Προφανώς επειδή είναι από εκείνα τα βιβλία που όταν αρχίζεις να τα διαβάζεις σε καθηλώνουν από την πρώτη κιόλας σελίδα και δεν μπορείς να το αφήσεις παρά μόνο όταν διαβάσεις και την τελευταία. Δεν έχω σκοπό όμως να γράψω  για την πλοκή και για το κλίμα του βιβλίου, ούτε για την ευρηματικότητα του Higashino και την πρωτοτυπία του να βάζει ένα μαθηματικό, ένα φυσικό κι έναν αστυνομικό να υφαίνουν το γαϊτανάκι της ιστορίας με ευφυείς μαθηματικο-λογικές επαγωγές, πολλές από τις οποίες διατυπώνονται, αντιπαρατίθενται και ελέγχονται δίπλα στο ποτάμι, καθώς οι ήρωες περπατούν περνώντας ξανά και ξανά από τα παραπήγματα των αστέγων…..

  Η συνέχεια στην ιστοσελίδα Μαθηματικά και Λογοτεχνία

  Τα λυρικά μαθηματικά του Οδυσσέα Ελύτη

  Μέσα από το σχέδιο διδασκαλίας που ακολουθεί επιχειρείται η  διασύνδεση της ποίησης με τα μαθηματικά  στο έργο ενός μεγάλου νεοέλληνα ποιητή, του Ο. Ελύτη, και η ανάδειξή τους ως δύο πνευματικών δραστηριοτήτων, οι οποίες, μολονότι έχουν διαφορετική αφετηρία, μπορούν συνδυαζόμενες  να περιγράψουν και να ερμηνεύσουν πληρέστερα τη βιοτική και βιωματική μας πραγματικότητα, τον κόσμο και τη δομή του.

  Ο Κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη

  (περισσότερα…)

  Top
   
  Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων