Αρχική » Γενικά » Πανελλαδικές εξετάσεις 2016

Πανελλαδικές εξετάσεις 2016

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα 16/5/2016 και συνεχίζονται αύριο Δευτέρα 23/5/2016 με Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών) και  Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) για το νέο και παλαιό σύστημα εισαγωγής.

Η Ιστορία ως μάθημα Προσανατολισμού και μάθημα Γενικής Παιδείας,

εξετάζεται με συνδυασμό ερωτήσεων, οι οποίες ταξινομούνται σε δύο ομάδες.

α) Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονται δύο θέματα που μπορούν να αναλύονται σε ερωτήσεις με τις οποίες ελέγχονται οι ιστορικές γνώσεις των υποψηφίων (ιστορικές έννοιες, ιστορικά γεγονότα, χρονολογίες, δράση ιστορικών προσώπων, κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά και πολιτιστικά φαινόμενα, κ.τ.λ.) και η κατανόηση τους και β) Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται δύο (2) του− λάχιστον θέματα που απαιτούν σύνθεση ιστορικών γνώσεων και κριτική ικανότητα (αξιολογήσεις ιστορικών γεγονότων ή ιστορικών προσώπων, ανάλυση αιτιών ή συνθηκών που συντέλεσαν στη διαμόρφωση και εξέλιξη σημαντικών ιστορικών φαινομένων κ.τ.λ.).

Η βαθμολογία κατανέμεται κατά 50% σε καθεμία από τις ομάδες αυτές. Η κατανομή της βαθμολογίας στις ερωτήσεις κάθε ομάδας, μπορεί να διαφοροποιείται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας σε καθεμία από αυτές, η οποία καθορίζεται κατά τη διατύπωση των θεμάτων και ανακοινώνεται στους υποψηφίους γραπτώς.

 


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση