Χεράκια Καθαρά-Πειραματιζόμαστε !!!!!!!

Γεια σας αστεράκια μου !!!!!!

Μιας και συναντήσαμε ξανά αυτόν τον περίεργο επισκέπτη με την κορώνα, που ήρθε και μας αναστάτωσε …. ναι, ναι, ναι για αυτό τον Κορωνοϊό μιλάω……. τι λέτε να γυρίσουμε το χρόνο λίγο πίσω, να κλείσουμε τα μάτια και να θυμηθούμε όλα αυτά που είχαμε πει στην τάξη μας για τα μικρόβια;

Ένα τέτοιο μικρόβιο είναι και ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ !!!!

Τι είναι λοιπόν τα μικρόβια ;;;;;; Ναιιιιι το βρήκατε …… Μικροσκοπικοί οργανισμοί, οι οποίοι δεν είναι ορατοί με το μάτι. Βρίσκονται ΠΑΝΤΟΥ !!! Στα πράγματα που αγγίζουμε, στα τρόφιμα που είναι εκτεθειμένα, ακόμη και στον αέρα !!! Το μυστικό για να προφυλαχτούμε και να τα νικήσουμε είναι ένα ……. η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ !!! Τα μικρόβια όταν βρεθούν κοντά σε παιδάκια με καθαρά χεράκια, κομμένα νυχάκια, καθαρά ρουχαλάκια, μοσχομυρωδάτα μαλλάκια…..αρχίζουν να ζαλίζονται και να ανακατεύονται, η μυρωδιά της καθαριότητας τα αρρωσταίνει και για να γλιτώσουν ΦΕΥΓΟΥΝ ΜΑΚΡΙΑ !!!

Για θυμηθείτε το πείραμά μας με τη χρυσόσκονη (μικρόβια) που την είχαμε βάλει στα χέρια μας, και σε ό,τι αγγίζαμε αυτή κολλούσε πάνω του, όπως ακριβώς κάνουν τα μικρόβια. Ο μοναδικός τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτή, να την νικήσουμε, ήταν το καλό πλύσιμο των χεριών μας με ΣΑΠΟΥΝΙ.

Σήμερα έχω ακόμη ένα ΠΕΙΡΑΜΑ για εσάς….. Είστε έτοιμοι ;;;;;;;

 Πως σας φάνηκε ;;;; Περιμένω να δω και εσάς να γίνεστε εξολοθρευτές μικροβίων μέσα από τις φωτογραφίες που θα ανεβάσετε στον ψηφιακό μας τοίχο. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε και από εδώ.

Για να δούμε τώρα, με ποιον τρόπο πλένουμε σωστά και όχι βιαστικά τα χεράκια μας, για να φύγουν όλαααα τα μικρόβια μακριά …….

Μετά από όσα είπαμε και είδατε, είμαι σίγουρη ότι όλοι πια μικροί και μεγάλοι, θα πλένουν σωστά τα χέρια τους.

Σας φιλώ γλυκά γλυκά !!!!!!!

CC BY 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.