Πανέξυπνο Πρωτάκι!

Τι μαθαίνουν τα πρωτάκια;

«Μοντέρνα Κοκκινοσκουφίτσα»

Δεκ 20192

Οι μαθητές & μαθήτριες των Α΄, Β΄ & Δ΄ τάξεων του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στο πλαίσιο εορτασμού για τα 20 χρόνια της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας, την παιδική όπερα «Μοντέρνα Κοκκινοσκουφίτσα», μια μουσικοθεατρική παράσταση για νήπια και παιδιά δημοτικού. Το Libretto (κείμενο και τραγούδια στα ελληνικά) είχε ως θέμα την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος, σε μουσική Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Συμμετείχε ζωντανά 10μελές ορχηστρικό σύνολο με σολίστες τους:

  • Βασιλική Ποζίδου,
  • Μαρία Νταρακλίτσα,
  • Χρήστος Παπαγεωργίου

Μουσική διεύθυνση

Χρήστος Κτιστάκης

Μια πρωτότυπη μονόπρακτη όπερα pasticcio σε τρεις σκηνές για μικρά-μεγάλα παιδιά & έφηβους.

     «Μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα που μεγαλώνει τα δυο της παιδιά, μια δωδεκάχρονη άριστη μαθήτρια που λατρεύει τα vintage ρούχα με εξάρτηση στην τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας νεαρός οικολόγος ακτιβιστής, απόφοιτος δασολογίας – προστάτης του δάσους και μια γεμάτη ζωντάνια αλλά και σοφία γιαγιά σε μια καθημερινή αλλά ευχάριστη σύντομη ιστορία με σαφή αναφορά σε σύγχρονους προβληματισμούς όπως η οικολογία, η κατάχρηση της τεχνολογίας, ο θεσμός της κοινωνίας, η οικονομική κρίση, η τρίτη ηλικία, οι πλαστικές επεμβάσεις κ.α.». Μια καινούρια όπερα με έντονο ψυχαγωγικό και διδακτικό χαρακτήρα που κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην πόλη της Λάρισας.

Περισσότερα εδώ

από κάτω από: Επισκέψεις και δραστηριότητες| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Μοντέρνα Κοκκινοσκουφίτσα»    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων