Πανέξυπνο Πρωτάκι!

Τι μαθαίνουν τα πρωτάκια;

Το σχολείο στο μουσείο

Δεκ 20172

 

IMG_20171128_111443

Οι επισκέψεις στα Μουσεία αποτελούν ένα δημοφιλή προορισμό για τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου.   Στο μουσείο το παιδί μπορεί να  ερευνήσει, να ανακαλύψει  τη γνώση, να  αναπτύξει τη δημιουργικότητα και  τη φαντασία του και φυσικά να ψυχαγωγηθεί.Η είσοδος σε ένα μουσείο, λειτουργεί σαν μια χρονομηχανή που σε ταξιδεύει κάπου αλλού. Έρχεσαι σε επαφή με πράγματα που κάποτε κάποιοι χρησιμοποιούσαν στη ζωή τους. Πετυχαίνεται έτσι  μια σύνδεση με το παρελθόν βλέποντας τα κατασκευασμένα έργα από τα χέρια άλλων ανθρώπων.

Το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, μπήκε στη  ζωή των Λαρισαίων  τον Νοέμβριο του 2015 και βρίσκεται στον κατάφυτο λόφο του Μεζούρλου.Το μουσείο αυτό επισκέφθηκαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του 18ου Δημοτικού σχολείου Λάρισας την Τρίτη 28  Νοεμβρίου 2017 και παρακολούθησαν το βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ένας φορμίσκος γεμάτος παιχνίδια».

Η υπεύθυνη του προγράμματος, ενημέρωσε  τους μαθητές σχετικά με τα παιχνίδια στην αρχαιότητα, προβάλλοντας σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Οι μαθητές έμαθαν για   τα παιχνίδια που έπαιζαν οι συνομήλικοί τους στην αρχαία Ελλάδα και με έκπληξη διαπίστωσαν  ότι πολλά από αυτά παίζονται και από τα ίδια. Στη συνέχεια, οι μαθητές ξεναγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου, όπου είδαν αντίγραφα από  τα πήλινα παιχνίδια της αρχαιότητας. Τέλος, είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν με εκμαγείο και πηλό μία μικρή χελώνα.

από κάτω από: Επισκέψεις και δραστηριότητες| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το σχολείο στο μουσείο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων