Πανέξυπνο Πρωτάκι!

Τι μαθαίνουν τα πρωτάκια;

Μια συγγραφέας στο σχολείο μας

Μάι 20182

Την Πέμπτη 26 Απριλίου, είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τη συγγραφέα κ. Λίνα Μουσιώνη.

Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για εμάς τα παιδιά της α΄ τάξης καθώς μάθαμε πολλά από αυτήν την επίσκεψη. Ευχαριστηθήκαμε πολύ και προσλάβαμε παραστάσεις που θα μείνουν στη μνήμη μας για πολύ καιρό.  Μας παρουσίασε τα βιβλία της και τους ήρωές τους. Μάθαμε πολλά για την ίδια αλλά και αυτή έμαθε πολλά για εμάς.

Πριν τη συναντήσουμε, προετοιμαστήκαμε διαβάζοντας και σχολιάζοντας στην τάξη το βιβλίο της “Η μεγάλη περιπέτεια του Φι και του Λι”. Παράλληλα, διαβάσαμε συνεντεύξεις της και ενημερωθήκαμε για τη ζωή και το έργο της. Όταν, λοιπόν, ήρθε στο σχολείο μας, είχαμε σχηματίσει ήδη μια εικόνα για κείνη και ήμασταν σχεδόν έτοιμοι/ες με διαμορφωμένες στο μυαλό  τις ερωτήσεις μας στις οποίες και απάντησε με μεγάλη προθυμία .

Είχαμε ετοιμάσει κολάζ, εικόνες και υλικό από τα έργα της και δραματοποιήσαμε μια σκηνή του βιβλίου της. Γνωρίσαμε, λοιπόν, μια συγγραφέα ιδιαίτερα ταλαντούχα, αλλά και συνάμα έναν άνθρωπο ευαίσθητο και ευαισθητοποιημένο, που σου ταξιδεύει το μυαλό σε δρόμους φωτεινούς.

 

Τέλος, της δώσαμε κάποια αναμνηστικά δώρα και βγήκαμε μια αναμνηστική φωτογραφία. Την αποχαιρετίσαμε με μεγάλη συγκίνηση.  Την ευχαριστούμε  από καρδιάς για την αμεσότητα στον τρόπο της παρουσίασής της και τον δημιουργικό χρόνο που μας χάρισε. Ελπίζουμε να μας ξανατιμήσει με την παρουσία της.

Δείτε εικόνες:

 

Δια

 

Περισσότερα για τη συγραφέα εδώ:

 

από κάτω από: Επισκέψεις και δραστηριότητες| με ετικέτα ,  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια συγγραφέας στο σχολείο μας    

Τα σχόλια είναι κλειστά.



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων