Αστερομαζέματα

Τα «αστερομαζέματα» είναι μία από τις δράσεις της «1ης χριστουγεννιάτικης ολυμπιάδας του Γυμνασίου Ηράκλειας» που ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2011 και ολοκληρώθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2011. Στο πλαίσιο της δράσης αυτής οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα καθημερινό ατομικό, αλλά ταυτόχρονα και ομαδικό παιχνίδι γνώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, κάθε μέρα καλούνταν να απαντήσουν σε μία ερώτηση που αφορούσε τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά ή τα Θεοφάνια, η οποία ανακοινωνόταν σε ειδικό πίνακα ανακοινώσεων και στην ιστοσελίδα του ΓυμνασίουΌποιος μαθητής επιθυμούσε μπορούσε να συμμετέχει μόνο με μία απάντηση, την οποία έγραφε σε χαρτάκι με το όνομά του και το τμήμα του και το έριχνε σε ειδικό κυτίο στην είσοδο του σχολείου. 

Οι περισσότερες ερωτήσεις δίνονταν με τη μορφή αινίγματος και αφορούσαν ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων και των άλλων εορτών του 12ήμερου. Οι ερωτήσεις αυτές έπρεπε να απαντηθούν μέχρι και το τελευταίο διάλειμμα της ημέρας.Οι ερωτήσεις που απαιτούσαν γνώσεις και έρευνα σε βιβλία ή στο διαδίκτυο είχαν περιθώριο να απαντηθούν μέχρι και την επόμενη μέρα, προκειμένου όλοι οι μαθητές να έχουν τη δυνατότητα να τις απαντήσουν.

Με κάθε συμμετοχή ο μαθητής που απαντούσε και το τμήμα του κέρδιζαν από 1 αστεράκι, ενώ με κάθε σωστή απάντηση κέρδιζαν από 2 ή 3 αστεράκια ανάλογα με τη δυσκολία της ερώτησης.

 Κάθε μέρα ανακοινώνονταν:

 τα ονόματα των μαθητών και τα αστεράκια που είχαν συγκεντρώσει και

 η κατάταξη του κάθε τμήματος του σχολείου ανάλογα με τα αστεράκια που είχαν συγκεντρώσει οι μαθητές των τμημάτων αυτών.

 Στην εορταστική τελετή λήξης,όπου παρουσιάστηκαν συνολικά όλες οι δράσεις, οι 12 μαθητές που συγκέντρωσαν τα περισσότερα αστεράκια και βρίσκονταν στις 3 πρώτες θέσεις βραβεύτηκαν και στη συνέχεια πήραν μέρος στον τελικό, που ανέδειξε και τον μεγάλο νικητή για τον οποίο υπήρχε κι ένα συμβολικό δώρο. Στην ίδια εκδήλωση πήραν επαίνους και τα 3 τμήματα του Γυμνασίου που συγκέντρωσαν τα περισσότερα αστεράκια.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συμμετοχή των μαθητών στα «αστερομαζέματα» ήταν ιδιαίτερα ενθουσιώδης και το ενδιαφέρον τους αμείωτο από την αρχή μέχρι τον τελικό και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ενδεικτικό της συμμετοχής είναι ότι σε ένα σχολείο με 218 μαθητές για τις 15 ερωτήσεις του παιχνιδιού είχαμε 1954 συμμετοχές και συγκεντρώθηκαν συνολικά 3838 αστεράκια!!!

 

Για να μάθετε περισσότερα για τη δράση μας, αλλά και για να δείτε τις ερωτήσεις που δόθηκαν στους μαθητές και τις ερωτήσεις του τελικού, πιέστε εδώ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  1. Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση