Τρυπώνω, ξετρυπώνω…

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2010, οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου Ηράκλειας του νομού Σερρών, δρώντας ως πρεσβευτές του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, συμμετείχαν στον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Γυμνάσιο Ηράκλειας ήταν ένας από τους 78 φορείς από όλη την Ελλάδα και το μοναδικό σχολείο του νομού Σερρών που έγινε πρεσβευτής της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, διοργανώνοντας εκδήλωση με τίτλο: «Τρυπώνω, ξετρυπώνω…».

Η επιλογή του συγκεκριμένου τίτλου έγινε με στόχο οι μαθητές να αναζητήσουν την αναλογία ανάμεσα στο ποντικάκι και στους χρήστες του διαδικτύου και να διαπιστώσουν πως, όπως το ποντικάκι τρυπώνει προσεκτικά στη φάκα για να πάρει το τυράκι χωρίς να πιαστεί, έτσι και κάθε μαθητής που μπαίνει στο διαδίκτυο για να πάρει το τυράκι του (πληροφορία, ψυχαγωγία, επικοινωνία), πρέπει να κινείται προσεκτικά και με ασφάλεια, προκειμένου να μην πιάνεται σε κάποιες από τις «παγίδες» του διαδικτυακού κόσμου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού με ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν τις πολλαπλές πτυχές του ζητήματος της ασφάλειας στους εικονικούς κόσμους. Το όνομα του παιχνιδιού ήταν «Βγες από την ποντικοπαγίδα», καθώς νικητής θα ήταν ο μαθητής που θα κατάφερνε να περάσει όλες τις παγίδες-ερωτήσεις και να βγει από την ποντικοπαγίδα χωρίς να πιαστεί.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη εκδήλωση, τοποθετήθηκε σε κεντρικό χώρο του σχολείου ένα κυτίο αποριών με την ονομασία «Ask before klik», το οποίο έγινε ο αποδέκτης των αποριών που είχαν οι μαθητές σε θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Οι απορίες αυτές απαντήθηκαν από ειδικούς και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους σε θέματα ασφάλειας στους εικονικούς κόσμους, στο πλαίσιο Ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Ηράκλειας στις 22 Μαρτίου 2010, τίτλος της οποίας ήταν «Ασφαλώς… διαδικτυωθείτε».

Για τη διοργάνωση της εκδήλωσης υπεύθυνοι ήταν οι καθηγητές:

Ζηνοβία Παπάζογλου (Φιλόλογος, Υπεύθυνη ΓΡΑΣΕΠ Γ/σίου Ηράκλειας)

Αργύρης Ράμναλης  (Μαθηματικός)

Ολυμπία Παχαδίρογλου (Φιλόλογος)

  1. Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση